banner238

banner228

banner220

banner245

banner246

banner247

20 Mayıs 2024 Pazartesi

Adaylığımı açıklayacağım Aziz Yıldırım iddialara noktayı koydu

Polis Taksim’de geniş güvenlik önlemi aldı

Sivil toplum kuruluşları ve partilerin eylem yapacağı Taksim Meydanı’nda polis geniş güvenlik önlemi aldı.

29 Haziran 2013 Cumartesi 19:17
Polis Taksim’de geniş güvenlik önlemi aldı
banner304
Polis Taksim’de geniş güvenlik önlemi aldı
Sivil toplum kuruluşları ve partilerin eylem yapacağı Taksim Meydanı’nda polis geniş güvenlik önlemi aldı.
Gezi Parkı olaylarının ardından sakinliğin hakim olduğu Taksim’de bugün akşam saatlerinde iki eylemin yapılacağının duyurulması üzerine polis geniş güvenlik önlemi aldı.

Taksim Meydanı’nda etten duvar ören polisler, meydana kimseyi almadı. Bu arada Taksim’de saat 18.00 sıralarında Barış ve Demokrasi Partililerin açıklama yapacağı öğrenilirken, saat 19.00’da da Taksim Dayanışması Platformu’nun bir protesto düzenleyeceği belirtildi.



BDP'liler Taksim'e yürüdü
BDP Milletvekili Sırrı Süreyya Önder,
Barışa niyetli olan hiç kimse karakollar yapmakla zaman harcamaz. Barışa niyetiniz varsa, gönüller yapmanız lazım. Gönül yapmıyor karakol yapıyorsanız, bunun samimiyetini insanlar sorgular. Dün bu karakollara itiraz eden ve barış talep eden bunu da silahsız sivil bir şekilde dile getiren bir halkın üzerine ateş açılmıştır"

Lice'deki olayları protesto eden yüzlerce kişi, Galatasaray Meydanı'ndan Taksim'e yürüdü.
BDP'nin çağrı üzerine yüzlerce kişi Galatasaray Meydanı'nda toplandı. Kalabalıkta BDP Mİlletvekilleri Sırrı Süreyye Önder, Sebahat Tuncel ve Levent Tüzel de yeraldı. Kalabalık, sloganlar eşliğinde Taksim Meydanı'na yürüdü.
Grup adına açıklama yapan BDP Mileltvekili Sırrı Süreyya Önder, "Barışa niyetli olan hiç kimse karakollar yapmakla zaman harcamaz. Barışa niyetiniz varsa, gönüller yapmanız lazım. Gönül yapmıyor karakol yapıyorsanız, bunun samimiyetini insanlar sorgular. Dün bu karakollara itiraz eden ve barış talep eden bunu da silahsız sivil bir şekilde dile getiren bir halkın üzerine ateş açılmıştır" dedi.
"Yaralıların ve hayatını kaybeden Medeni kardeşimizin aldıkları yaralar, hep sırtlarından aldıkları yaralardır" diyen Önder, "Barış böyle gelmez. Nasıl geleceği konusunda, bin türlü önerimiz olabilir. Ama böyle gelmeyeceğinden hepimiz eminiz. Tarih emin. Biz PDK Bileşenleri olarak, buradan hükümete; bu son derece zalim olayı bir şekilde bu politikalarını yeniden gözden geçirmek için bir sebebe dönüştürmelerini istiyoruz. Kürt halkı silahlı mücadele yerine, demokratik siyaset yapmak talebini, bir tek bütün Türkiye'nin demokratikleşmesi karşılığında kabul etti. Bundan daha meşru Bundan daha haklı hiç bir talep olamaz. Onun için bu çağrımız son derece önemli ve tarihseldir. Gezi direnişi başladığından beri ne söylediysek, hükümet daha sonra söylediğimiz noktaya geldi. Yapmayın dediğimiz şeyi yaptılar. Direnişi büyüttüler. Gezi direnişinden beri hayatını kaybedenlere rahmet diliyorum. Bütün bu demokrasi direnişini kutluyor ve salmlıyoruz. Hükümeti de akli selime davet ediyoruz" diye konuştu.

web tasarım - grafik tasarım - web yazılım - seo - seo yazılım - web reklam - web yazılımcı- web tasarımcı -
Æ SEO YAZILIM

Bu habere yorum yapan ilk siz olun!

  • Ad Soyad:

  • Yorum:

  •  

    @name x

  • UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
    HAVA DURUMU
    Görüntülemek istediğiniz ili seçiniz:
    banner230
    EN ÇOK YORUMLANANLAR
    BUGÜN
    BU HAFTA
    BU AY
    ARŞİV