banner238

banner228

banner220

banner245

banner246

banner247

banner248
04 Temmuz 2025 Cuma

Adnan EREN Şarkıları: Şiirden Besteye, Yıllara Uzanan Bir Müzik Yolculuğu

28 Şubat'ta şok emir

Türkiye'nin karanlık yıllarını aydınlatmak için başlatılan soruşturmalar ve yürüyen davalar kritik dönemleri mercek altına aldı.

08 Ağustos 2012 Çarşamba 01:57
28 Şubat'ta şok emir
banner264
28 Şubat'ta şok emir
Türkiye'nin karanlık yıllarını aydınlatmak için başlatılan soruşturmalar ve yürüyen davalar kritik dönemleri mercek altına aldı.

12 Eylül davası, 28 Şubat ve faili meçhul soruşturmaları gibi yargı süreçleri gizli kalan arşivleri gün yüzüne çıkardı. Ankara merkezli yürütülen soruşturma ve yürüyen davalarda önde gelen devlet birimleri ve valilikler yargının talimatıyla geçmişe dönük evrak taraması yaparak arşivleri soruşturmalara dahil etti.

MiNARELERi YIKIN ÂYETLERi KALDIRIN

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen 28 Şubat darbe siyle ilgili soruşturmada postmodern cuntanın dudak uçuklatan icraatlarının belgelerine ulaşıldı.

Jandarma Genel Komutanı Orgeneral Teoman Koman tarafından yayınlanan genelgede, ordu birliklerinde bulunan cami ve mescitlerin kaynaklama suretiyle dikilen minarelerinin yıkılması isteniyor. Rütbeli personel ile sivil memurların namaz kılması yasaklanırken tespih, takke ve cübbelerin toplatılması, mescit duvarlarında bulunan Kur'an ayetlerinin kaldırılması emrediliyor.

AŞI YAPILAN ÖLDÜ

Kötü muamele sonucu cezaevinde yaşamını yitiren kişilere ilişkin Karargah arşivlerinden çıkan evraklarda dikkat çekici satırlar yer alıyor. Tutuklu bulunduğu Davutpaşa Cezaevi’nde 14 Eylül 1980'de yaşamını yitiren İrfan Çelik'in otopsi sonucunda ölümünden önce aşı olduğu belirtilerek aşı sonrası girdiği bunalım nedeniyle öldüğü kaydediliyor.

Kötü muamele sonucu yaşamını yitiren birçok kişinin ölüm raporunda da benzer gerekçelere yer veriliyor. Bu ayrıntı cezaevinde psikolojik rahatsızlığı bulunan tutukuların aşı nedeniyle hayatlarını kaybettiğine dair şüpheleri beraberinde getiriyor. Askeri savcılığın çıkan çatışmalarda yaşamını yitiren kişilerin varlığını kabul etmesine karşın aynı yıl içinde konuyla ilgili verilen kovuşturmaya yer olmadığına dair kararları da dikkat çekiyor.

TÜRKÜ DİNLEMEK İSTİYORUZ

Bu arada darbemağdurlarının cezaevlerinde ilginç uygulamalarla karşılaştığı belgelere yansıyor. Genelkurmay Karargahı'ndan mahkemeye gönderilen belgelerde darbenin üzerinden 8 yıl geçmesine karşın darbe döneminde cezaevine konulan mahkumların radyodan dahi mahrum edildiği görülüyor. Karargah tarafından yayınlanan 1988 tarihli genelgede mahkumların FM dalgası bulunan radyoları telsiz gibi kullanabilme ihtimalleri olduğundan koğuşlara alınmayacağı vurgulanıyor. Genelkurmay eski Başkanı ve dönemin Kara Kuvvetleri Kurmay Başkanı İsmailHakkı Karadayı tarafından yayınlanan üst yazıda konunun açıklığa kavuşturulması isteniyor. Cezaevinde yalnız kalanmahkumların bu duruma tepki gösterdiği vurgulanırken yalnızlıklarını dinledikleri türkülerle giderdiklerini anlatanmektuplara yer veriliyor.

BUGÜN
 

Tabela - Neon Tabela - Beylikdüzü Tabela - Beylikdüzü Neon - Beylikdüzü Led - Beylikdüzü - Beylikdüzü Reklam - Beylikdüzü Matbaa -
BEYLİKDÜZÜ TABELA NEON

Bu habere yorum yapan ilk siz olun!

  • Ad Soyad:

  • Yorum:

  •  

    @name x

  • UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
    HAVA DURUMU
    Görüntülemek istediğiniz ili seçiniz:
    EN ÇOK OKUNANLAR
    banner251
    EN ÇOK YORUMLANANLAR
    BUGÜN
    BU HAFTA
    BU AY
    ARŞİV