
Ankara’daki Çeçen Konsolos suikastını Ruslar mı yaptı?
Olay; Çankaya, Çetin Emeç Bulvarı, 54 numaralı binada, saat 19.30 sıralarında meydana geldi. Alınan bilgiye göre, Çeçenistan Fahri Konsolosu Medet Ünlü'nün işyeri olarak da kullandığı konsolosluk bürosuna gelen kimlikleri henüz tespit edilemeyen kişi ya da kişiler Ünlü'nün bulunduğu dairenin ziline bastı. Namaz kılmak için hazırlanan Ünlü, zilin çalması üzerine kapıyı açtı. Bu sırada saldırganlar, yanlarında getirdikleri silahla yakın mesafeden Ünlü'ye birkaç el ateş etti. Ünlü, yere yığılırken; saldırganlar, olayın ardından hemen kaçtı.
Ünlü'nün geç saate kadar eve gitmemesi üzerine meraklanan ailesi, Ünlü'ye cep ve işyerindeki telefonundan ulaşmak istedi. Ünlü'nün telefonlara cevap vermemesi üzerine endişelenen ailesi, durumu polis ve sağlık ekiplerine bildirdi. Konsolosluğa gelen ekipler Ünlü'nün yerde yatan cansız bedeniyle karşılaştı.
İstanbul’da öldürülen Çeçenler:
16 Eylül 2011:
Zeytinburnu’nda 16 Eylül günü sokak ortasında öldürülen 3 Çeçen komutan Berk-Haz Musaevi, Rustam Altemirol ve Zavrbek Amriev… Suikastı Rus diplomatik pasaportuyla Türkiye’ye giriş yapan 55 yaşındaki Alesandr Zhikov’un işlediği ortaya çıkmıştı.
7.09.2008
Gazhi Edilsuhtanov: Edilsultanov’un cesedi Başakşehir’de başından 2 kurşunla vurulmuş olarak vuruldu. Edilsultanov’un kendisine tuzak kuran bir kadınla buluşmak için Başakşehir’e gittiği belirlendi. Bu ayrıntı, Rus gizli servislerinin “honey trap” (ballı tuzak) ismini verdiği ve Rus kadın ajanların kullanıldığı yöntemi akıllara getirdi.
09.12.2008
İslam Canibekov: Çeçen savaşına katılan Karatay asıllı İslam Canibekov, eşi ve çocuklarıyla misafirlikten dönerken arkadan yaklaşan siyah giyimli bir saldırgan tarafından başına 3 el ateş edilerek öldürüldü. Kullanılan silah ve yöntem aynıydı.
27.02.2009
Ali Osayev: Zeytinburnu’nda BMW marka bir araçtan açılan ateşle öldürüldü. Osayev’in Çeçen direnişinin sembolu Doku Umarov’un Türkiye’deki temsilcisi olduğu ortaya çıktı.
Berk-Haz Musaevi’in hamile eşi Şehida Musaevi ve Rustam Altemirol’in eşi Malika Altemirol’un “Bu Türkiye’de işlenen 6’ncı cinayet. Bu olaylar açığa kavuşmadığı sürece Ruslar bizi eşsiz bırakmaya, çocuklarımızın babasız büyümesine neden olmaya devam edecekler. Sıra biz kadınlara da gelecek” demişti.
Kaynak: ROTAHABER
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir, teşekkür ederiz.
Bu habere yorum yapan ilk siz olun!