banner238

banner228

banner220

banner245

banner246

banner247

banner319
16 Mayıs 2024 Perşembe

Adaylığımı açıklayacağım Aziz Yıldırım iddialara noktayı koydu

Balyoz davasında sıcak gelişme

361 sanıklı Balyoz Davası’nın temyiz duruşması Yargıtay 9. Ceza Dairesi’nde başladı.

15 Temmuz 2013 Pazartesi 11:06
Balyoz davasında sıcak gelişme
banner322
Balyoz davasında sıcak gelişme
361 sanıklı Balyoz Davası’nın temyiz duruşması Yargıtay 9. Ceza Dairesi’nde başladı.

Balyoz Davası’nda en son eski 1. Ordu Komutanı emekli Orgeneral Çetin Doğan, eski Deniz Kuvvetleri Komutanı emekli Oramiral Özden Örnek ve eski Hava Kuvvetleri Komutanı emekli Orgeneral İbrahim Fırtına’ya 20 yıl hapis kararı çıkmıştı. 361 sanıklı Balyoz davasının temyiz duruşması Yargıtay 9. Ceza Dairesi’nde başladı. Davanın temyiz duruşması Yargıtay Konferans Salonu’nda yapılıyor. 120 sanık avukatının bulunduğu duruşmaya sanıklar katılmıyor. 245 kişilik salona 120 avukat ve 40 gazetecinin ismi akredite edildi. Yargıtay’daki temyiz duruşması için güvenlik önlemleri artırıldı.

TOMALAR HAZIR BEKLETİLİYOR

Çevik kuvvet ekiplerinin hazır bekletildiği Yargıtay binasının girişinde TOMA’lar da bulunuyor. İsimleri kontrol edilerek Yargıtay’a giriş yapan sanık avukatları ve gazetecilere barkotlu kartlar verildi ve kontrolden geçerek duruşma salonuna alındılar. Duruşma izdiham nedeniyle 09.00’da başlaması gerekirken, yarım saat gecikmeli olarak başladı. Duruşma için adli tatil süresince mahkeme çalışacak. Sanık avukatları yerel mahkemenin kararına ilişkin savunma yapacak.

Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığı, 361 sanıktan, 256 sanık hakkında verilen mahkumiyet kararlarının onanmasını, 67 sanık hakkındaki mahkumiyet kararlarının bozulmasını, 2 sanık hakkındaki mahkumiyet kararının düzelterek onanmasını, 35 sanık hakkında verilen beraat kararının onanmasını, 1 sanık hakkındaki beraat kararının ise bozulmasını istemişti.

“HUKUK KIRINTISI VARSA BU KARAR BOZULACAKTIR”

Yargıtay 9. Ceza Dairesi, temyiz duruşmalarının ardından kararını açıklayacak. odatv’ye konuşan dava avukatlarından Hüseyin Ersöz, Yargıtay’dan beklenen karara ilişkin “Türkiye’de ‘hukukun kırıntısı dahi kalmış olsa’ bu karar bozulacaktır. Balyoz davasına bakan mahkeme, infial yaratacak düzeyde öylesine hukuka aykırı karar ve uygulamalara imza attı ki bunu Yüksek Mahkeme’nin’görmezden gelebileceğini” düşünmüyorum’ diyerek 20 Temmuz’da adli tatilin başlaması nedeniyle kararın Eylül’de açıklanmasını beklediğini söyledi.

STK’LARDAN ÇAĞRI: “ASRIN İFTİRASI BALYOZ TERTİBİ BOZULACAK”

Vardiya Bizde, Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği, Atatürkçü Düşünce Derneği, Türkiye Gençlik Birliği’nin de aralarında bulunduğu STK’lar, Yargıtay’da görülen temyiz duruşmasına katılım çağrısı yapmıştı.
Yargıtay binası önünde sanık yakınları başta olmak üzere yüzlerce insan toplandı.

ELEKTRİKLER KESİLDİ

Bir çok ilkin yaşanacağı temyiz duruşması öncesinde polisle avukatlar, gazeteciler ve sanık yakınları arasında tartışma yaşandı. Arbedenin ardından ismi listede yer alan kişiler duruşma salonuna alındı. Duruşmada savcılık tebliğnamesi okunduğu sırada elektrikler kesildi.

Salonda aynı zamanda 4 sivil polis yer alıyor. CHP milletvekilleri Bülent Tezcan, Emine Ülker Tarhan ve Dilek Akagün Yılmaz da duruşmayı izliyor.

beylikdüzü - beylikdüzü keman - beylikdüzü piyano - beylikdüzü bale - beylikdüzü müzik merkezi - modern sanatlar akademisi - beylikdüzü sanat
BEYLİKDÜZÜ müzik

Bu habere yorum yapan ilk siz olun!

  • Ad Soyad:

  • Yorum:

  •  

    @name x

  • UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
    HAVA DURUMU
    Görüntülemek istediğiniz ili seçiniz:
    banner251
    EN ÇOK YORUMLANANLAR
    BUGÜN
    BU HAFTA
    BU AY
    ARŞİV