banner238

banner228

banner220

banner245

banner246

banner247

banner287
19 Haziran 2025 Perşembe

Ünlü fenomen cezaevine gönderildi

Ergenekon duruşmasında mahkeme kararı açıkladı

Ergenekon Davası'nda Mahkeme Heyeti, Genelkurmay Eski Başkanı İlker Başbuğ'un da aralarında bulunduğu 67 sanığın tutukluluk halinin devamına karar verdi. Duruşma 27 Aralık'a ertelendi.

18 Aralık 2012 Salı 03:16
Ergenekon duruşmasında mahkeme kararı açıkladı
banner311
Ergenekon duruşmasında mahkeme kararı açıkladı

Ergenekon Davası'nda Mahkeme Heyeti, Genelkurmay Eski Başkanı İlker Başbuğ'un da aralarında bulunduğu 67 sanığın tutukluluk halinin devamına karar verdi. Duruşma 27 Aralık'a ertelendi. 

''Ergenekon'' davasına bakan mahkeme heyeti, 13 Aralık Perşembe günü yapılan duruşmada usulü işlemlerin yerine getirilmesi aşamasında, usulsüz olarak söz almak isteyen sanık avukatlarının yargılamayı belirli süre engellediklerini belirterek, avukatlar hakkında Silivri Cumhuriyet Başsavcılığı'na suç duyurusunda bulunulmasına karar verdi.

İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi'ndeki duruşmada aranın ardından mahkeme heyeti, taleplere ilişkin kararını açıkladı.

Buna göre mahkeme, 13 Aralık Perşembe günü oturuma başlandığı sırada mahkeme usulü işlemleri yerine getirirken avukatların usulsüz olarak söz istediklerini, daha sonra kendilerine söz verileceğinin belirtilmesine karşın 4 kez duruşmaya ara verilmesine neden olarak yargılamayı engellediklerini kaydetti.

Mahkeme heyeti, avukatların, elleriyle masalara, ayaklarıyla yere vurarak tempo tuttuklarını, ek iddianamenin okunması gibi usulü işlemlerin yapılmasını ve üye hakimlerin konuşmasını engellediklerine dikkati çekti.

Mahkeme, esas hakkındaki savunmaya kadar duruşmalardan men cezası olmasına karşın yeni yasal düzenlemelere dayanarak duruşmaya giren avukat Vural Ergül'ün, o günkü oturumda mahkemeyi hedef alacak şekilde ayağa kalkarak 3-4 kez slogan attığını ifade ederek, mahkemenin dışarı çıkarılması yönündeki kararını uygulamak isteyen kolluk güçlerinin, Ergül'ün çevresini saran sanık avukatlarınca engellendiğini vurguladı.

Oturumun başlamasının bu şekilde 1,5 saat süreyle engellendiğini dile getiren mahkeme heyeti, ancak takviye güçlerle Ergül'ün salondan dışarı çıkarılabildiği anlattı.

Mahkeme, bu şekilde yargılamanın belirli bir süre engellenmesine neden olanlar (avukatlar) hakkında gereğinin yapılması için Silivri Cumhuriyet Başsavcılığı'na yazı yazılmasına karar verdi.

Tutuklu sanıkların tahliye talebini reddeden mahkeme heyeti, duruşmayı 27 Aralık 2012'ye erteledi.
 

Tabela - Neon Tabela - Beylikdüzü Tabela - Beylikdüzü Neon - Beylikdüzü Led - Beylikdüzü - Beylikdüzü Reklam - Beylikdüzü Matbaa -
BEYLİKDÜZÜ TABELA NEON

Bu habere yorum yapan ilk siz olun!

  • Ad Soyad:

  • Yorum:

  •  

    @name x

  • UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
    HAVA DURUMU
    Görüntülemek istediğiniz ili seçiniz:
    banner230
    EN ÇOK YORUMLANANLAR
    BUGÜN
    BU HAFTA
    BU AY
    ARŞİV