banner238

banner228

banner220

banner245

banner246

banner247

banner300
27 Nisan 2024 Cumartesi

CEM YILMAZ 51 OLDU HİÇ BU YAŞA GELECEĞİM AKLIMA GELMEMİŞTİ

Hakim karşısına çıkarıldı...

Adana'da, Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) Almanya'nın Paderborn kentindeki toplantılarını organize ettiği gerekçesiyle tutuklanan sanığın yargılandığı davanın ilk duruşması görüldü.

07 Aralık 2023 Perşembe 11:54
Hakim karşısına çıkarıldı...
banner229
Hakim karşısına çıkarıldı...

Adana'da, Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) Almanya'nın Paderborn kentindeki toplantılarını organize ettiği gerekçesiyle tutuklanan sanığın yargılandığı davanın ilk duruşması görüldü.
Adana 2. Ağır Ceza Mahkemesi'ndeki duruşmaya tutuklu sanık M.Y. cezaevinden Ses ve Görüntü Bilişim Sistemi (SEGBİS) aracılığıyla katıldı. Sanık avukatı da mahkemede hazır bulundu.
Hakkındaki iddialar hatırlatılarak savunması alınan sanık M.Y, 2001'den bu yana Almanya'da yaşadığını ve FETÖ ile bir bağlantısının olmadığını öne sürdü.

Paderborn'daki örgütsel toplantıları yönetmediğini iddia eden M.Y, "Örgütsel bir görevim yoktur. FETÖ'ye eleman temin etmedim. Hakkımdaki tanık beyanları gerçeği yansıtmamaktadır. Uzun süredir tutukluyum. Tahliyemi ve beraatimi talep ediyorum." ifadesini kullandı.

Beyanın ardından görüşü sorulan cumhuriyet savcısı, dosya kapsamındaki delil durumu, sanığın üzerine atılı suçun vasıf ve mahiyeti, bu aşamada adli kontrol tedbirinin yetersiz kalması ve tutuklama tedbirinin ölçülü oluşu da dikkate alınarak tutuklu sanığın mevcut halinin devamına karar verilmesini ve eksik hususların giderilmesini talep etti.

Mahkeme heyeti de tutuklulukta kaldığı süre ve delillerin toplanmış olmasını dikkate alarak adli kontrol tedbiri ile sanığın tahliyesine karar verip eksik hususların giderilmesi için duruşmayı erteledi.

Adana'da Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) Almanya'nın Paderborn kentindeki toplantılarını organize ettiği gerekçesiyle 24 Haziran'da tutuklanan M.Y. hakkında Adana Cumhuriyet Başsavcılığınca "silahlı terör örgütüne üye olma" suçundan 7 yıl 6 aydan 15 yıla kadar hapis cezası istemiyle iddianame hazırlanmıştı.




web tasarım - grafik tasarım - web yazılım - seo - seo yazılım - web reklam - web yazılımcı- web tasarımcı -
Æ SEO YAZILIM

Bu habere yorum yapan ilk siz olun!

  • Ad Soyad:

  • Yorum:

  •  

    @name x

  • UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
    HAVA DURUMU
    Görüntülemek istediğiniz ili seçiniz:
    banner230
    EN ÇOK YORUMLANANLAR
    BUGÜN
    BU HAFTA
    BU AY
    ARŞİV