banner238

banner228

banner220

banner245

banner246

banner247

17 Mayıs 2024 Cuma

Adaylığımı açıklayacağım Aziz Yıldırım iddialara noktayı koydu

Köstebek ve Sincan dosyası da açılıyor

TBMM Darbeleri Araştırma Komisyonu bu hafta ‘’Köstebek’’ ve ‘’Sincan’’ dosyasını açacak. Onbaşı Kadir Sarmusak ile tankların yürüdüğü Sincan’ın Belediye Başkanını dinleyecek.

08 Ekim 2012 Pazartesi 12:05
Köstebek ve Sincan dosyası da açılıyor
banner312
Köstebek ve Sincan dosyası da açılıyor

TBMM Darbeleri Araştırma Komisyonu bu hafta ‘’Köstebek’’ ve ‘’Sincan’’ dosyasını açacak. Onbaşı Kadir Sarmusak ile tankların yürüdüğü Sincan’ın Belediye Başkanını dinleyecek.



Eski Başbakan Tansu Çiller’den, medya patronları ve Genelkurmay eski Başkanına kadar çok sayıda kişiyi dinleyen TBMM Darbeleri Araştırma Komisyonu bu hafta da ‘’Köstebek’’ ve ‘’Sincan’’ dosyalarını açacak.

28 Şubat alt komisyonu, olayın en önemli aktörü Kadir Sarmusak’ın ifadesine başvuracak. 28 Şubat’da Deniz Kuvvetlerinde asker olan Onbaşı Kadir Sarmusak, Batı Çalışma Grubu belgeleri nedeniyle casusluk iddiasıyla yargılanmıştı. Sincan’da tankların yürümesine neden olan ve Kudüs gecesini düzenleyen RP’li eski Belediye Başkanı Bekir Yıldız da komisyona bilgi verecek.

DOLMABAHÇE’DE SORGU
Komisyon’un 27 Mayıs-12 Mart Alt Komisyonu İstanbul’da Dolmabahçe Sarayında 11 Ekim günü eski siyasetçi, gazeteci ve öğretim üyelerinin bilgisine başvuracak. Bu isimler arasında Ali Kırca, Mete Tunçay, Kurtul Altuğ, Emine Gürsoy,, Nilüfer Bayar Gürsoy, Orhan Birgit, Hüsamettin Cindoruk, Sönmez Sargan ve Mahir Kaynak bulunuyor.

12 Eylül Alt Komisyonu ise TBMM’de 8 Ekim Pazartesi günü, döneme tanıklık etmiş siyasilerden Şerafettin Yılmaz, Agah Oktay Güner’i dinleyecek. 10 Ekim günkü toplantısında emekli askeri savcı Ümit Kardaş ve eski Dev Yol yöneticilerinden Bülent Forta’nın bilgisine başvurulacak. 11 Ekim günü Erol Ekici’yi, 12 Ekim’de de Saadet Partisi eski Genel Başkanı Recai Kutan’ı dinleyecek. 28 Şubat-27 Nisan Alt Komisyonu ise Kadir Sarmusak’ı 8 Ekim Pazartesi dinleyecek. Aynı gün, Hasan Cemal, Rıdvan Akar ile Refik Baydur komisyona bilgi verecek.

9 Ekim günü eski STK yöneticilerinden Derviş Günday, Salim Uslu, Muharrem Kayhan, Fuat Miras ve Türkan Asma’nın bilgisine başvuracak. Eski Yargıtay Cumhuriyet Başsavcısı Sabih Kanadoğlu 10 Ekim günü komisyona bilgi verecek. Eski savcılar Ahmet Karabilgin, Aykut Cengiz Engin, Vali Erol Çakır ve Sincan eski Belediye Başkanı Bekir Yıldız’ın da bilgisine başvurulacak.

Kaynak: Gazeteport
 

web tasarım - grafik tasarım - web yazılım - seo - seo yazılım - web reklam - web yazılımcı- web tasarımcı -
Æ SEO YAZILIM

Bu habere yorum yapan ilk siz olun!

  • Ad Soyad:

  • Yorum:

  •  

    @name x

  • UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
    HAVA DURUMU
    Görüntülemek istediğiniz ili seçiniz:
    banner251
    EN ÇOK YORUMLANANLAR
    BUGÜN
    BU HAFTA
    BU AY
    ARŞİV