banner238

banner228

banner220

banner245

banner246

banner247

banner287
17 Mayıs 2024 Cuma

Adaylığımı açıklayacağım Aziz Yıldırım iddialara noktayı koydu

MİT Başbakan Erdoğan'ı dinleyen 3 merkezi tespit etti

MİT, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ı dinleyen 3 merkezi tespit etti. İşte o adresler..

27 Aralık 2012 Perşembe 13:38
MİT Başbakan Erdoğan'ı dinleyen 3 merkezi tespit etti
banner322
MİT Başbakan Erdoğan'ı dinleyen 3 merkezi tespit etti
MİT, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ı dinleyen 3 merkezi tespit etti. İşte o adresler..
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın NTV canlı yayınındaki "Beni de dinlemişler. Evimin altındaki ofiste dinleme cihazları bulundu" sözleri sonrası savcılık gizli bir soruşturma başlatmıştı.

Yurt gazetesi dinleme olaylarıyla ilgili bugün çok konuşulacak bir habere imza attı. Haberde Başbakan Erdoğan'ı dinleyen 3 merkezin adresinin MİT tarafından tespit edildiği iddia edildi.

MİT, DİNLEME MERKEZLERİNİ TESPİT ETTİ
Başbakan Tayyip Erdoğan'ın 'böcek' açıklamasının ardından 'yasadışı' dinlemelerin yapıldığı bazı yerlerin MİT tarafından tespit edildiği belirtiliyor. 2008 yılında Genelkurmay Başkanlığı Elektronik Sistemler (GES) Komutanı Tuğgeneral Münir Erten'in karargâhta yaptığı konuşmanın ses kaydının basına yansımasından sonra istifası da 'böcek' olayının başlangıcı olarak değerlendiriliyor!
ANKARA - İSTANBUL - İZMİR
Başbakan Tayyip Erdoğan'ın, özel çalışma ofisinde bulunduğunu bizzat açıkladığı dinleme cihazlarına (böceklere) ilişkin yürüyen soruşturmalarla ilgili farklı farklı haberler basında yer aldı. Haberler farklı olmasına karşın zirvedeki net bilgi şu: Ankara, İstanbul ve İzmir'de 'yasadışı dinlemeler'in yapıldığı merkezler tespit edildi!

İddiaya göre Ankara Konur Sokak'ta bir dinleme merkezi bulunuyor. MİT uzun zamandır bu yeri takip ediyor ve bilgileri topluyor. Diğer bir dinleme merkezinin de İstanbul Beyoğlu'nda olduğu belirtiliyor. İstihbaratçıların ortak kanısı 'böcek' olayının 'profesyonel işi' olduğu yönünde. Bir başka bilgi de, Başbakan Erdoğan'ın ofisindeki dinleme aygıtının 1 yıl önce bulunduğu şeklinde

Erdoğan'ın "Evimin altındaki ofisimde dinleme cihazı bulundu. Derin devlet denen olay boş durmuyor" açıklamalarının ardından böceğin ofise nasıl girdiği, dinleme cihazının nasıl bulunduğu gündemin en önemli konularından biri oldu. Cihazı bulan ekibin başında MİT Teknik İstihbarat Daire Başkanı Basri Aktepe olduğu öğrenildi. Aktepe, Hakan Fidan servisin başına geçtikten sonra Telekomünikasyon İletişim Başkanlığı'ndan MİT'e geçmişti! Dinleme cihazının da İsrail'in MOSSAD ve Alman BND'nin kullandığı model olduğu belirtiliyor.

GES'E YAPILAN OPERASYON
'Genelkurmay Başkanlığı Elektronik Sistemler (GES) Komutanı Tuğgeneral Münir Erten neden görevinden istifa etti? O günleri hatırlayın.' Tuğgeneral Erten, geçen yıl MİT'e devredilen GES'in yani Türkiye'nin 'kalbinin' merkezinde '1 numara'ydı.

Erten'ın PKK'ya yönelik kara harekâtına başlanacağını anlattığı ses kaydı 'Youtube' adlı video paylaşım sitesine yüklendi. 19 Şubat 2008 günü 'Cnksari' rumuzlu kullanıcının gönderdiği "Tuğgeneral Münir Erten'dan şok açıklamalar" başlıklı videoda, Erten'a ait olduğu iddia edilen ses kaydı yayımlandı.

KARARGÂHI KİM DİNLEDİ?
Ses kaydında, kara harekâtının 20-22 Şubat tarihleri arasında başlatılacağı konuşuluyordu. TSK, 2007 baharından bu yana kara harekâtına hazırlanıyordu. Irak'ın kuzeyindeki PKK odaklarına yapılacak geniş çaplı harekât 48 saat önceden deşifre edilmişti. Tuğgeneral Erten'e ait olduğu iddia
edilen ses kayıtlan, ortam dinlemesi sonucu elde edilmişti. Konuşmalardan Münir Erten'in Genelkurmay Karargâhı'nda olduğu anlaşılıyordu. Karargâh uzaktan dinlemeye alınmıştı. Görevi "elektronik istihbarat" olan komutan dinlenmiş ve gizlilikle yürütülen kara harekâtının planlan deşifre edilmişti.

Telekulak amacına ulaşmış, harekâtı 48 saat önceden tüm dünyaya duyurmuştu. Ancak Türk Silahlı Kuvvetleri planını bozmadı ve 21 Şubat günü sınırı geçerek kara harekâtını başlattı. Ancak, tuğgeneral Münir Erten görevinden istifa etti. Ama güvenlik seviyesi en yüksek olan ve kriptolu bilgilerin derlendiği Genelkurmay Karargâhı'nda bulunan Elektronik Sistemler Komutanlığı'nın nasıl dinlendiği sorusuna yanıt bulunamadı.

Bugün Başbakan Erdoğan'ın gündeme getirdiği 'böcekler' meselesinin önümüzdeki günlerin ya da haftaların konusu olacağının altı çiziliyor!

GES GEÇEN YIL MİT'E DEVREDİLDİ!
Genelkurmay Elektronik Sistemler (GES) Komutanlığı, tüm dinleme cihazlarıyla birlikte geçen yıl MİT'e devredildi. Başbakan Erdoğan'ın talimatıyla yapılan devir işlemiyle yıllarca devlet için istihbarat toplayan Türkiye'nin en büyük askeri dinleme üssü sivil kontrolüne girmiş oldu.

12 Eylül darbesinin tüm planlama ve muhabere işlemlerini yürütülmesinden dolayı harekâtın ismiyle yani 'Bayrak' Garnizonu olarak bilinen Genelkurmay Elektronik Sistemler Komutanlığı sahip olduğu teknolojik altyapı ve kapasite ile dikkat çekiyor.

GES, ülkemizde dinleme ve istihbarat denilince akla gelen ilk kurum. Ne Emniyet'te ne MİT'te ne de Jandarma'da olmayan sadece GES'in bünyesinde bulunan teçhizatla Balkanlar, Kafkaslar ve Ortadoğu ülkelerinde elektronik izleme yapılabiliyor. GES'in dinleyemeyeceği, izleyemeyeceği bir iletişim aracı yok bilgisi veriliyor!
 

beylikdüzü - beylikdüzü keman - beylikdüzü piyano - beylikdüzü bale - beylikdüzü müzik merkezi - modern sanatlar akademisi - beylikdüzü sanat
BEYLİKDÜZÜ müzik

Bu habere yorum yapan ilk siz olun!

  • Ad Soyad:

  • Yorum:

  •  

    @name x

  • UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
    HAVA DURUMU
    Görüntülemek istediğiniz ili seçiniz:
    banner251
    EN ÇOK YORUMLANANLAR
    BUGÜN
    BU HAFTA
    BU AY
    ARŞİV