banner238

banner228

banner220

banner245

banner246

banner247

19 Mart 2024 Salı

Milli Yol Partisi Beylikdüzü Gümbür Gümbür Geliyor

MSB'den Kara Harp Okulu'nda Atatürk'e saygısızlık iddiasına cevap

Kara Harp Okulu'nda geleneksel olarak Atatürk’ün Kara Harp Okulu’na katıldığı gün okulda bir tören yapılır. Bu yılki törene CHP'nin ‘ayağa kalkmama’ iddiası damga vurdu. Milli Savunma Bakanlığı, geçmiş yılların fotoğraflarını yayınlayarak cevap verdi.

19 Mart 2020 Perşembe 11:13
MSB'den Kara Harp Okulu'nda Atatürk'e saygısızlık iddiasına cevap
banner264
MSB'den Kara Harp Okulu'nda Atatürk'e saygısızlık iddiasına cevap

Kara Harp Okulu'nda geleneksel olarak Atatürk’ün Kara Harp Okulu’na katıldığı gün okulda bir tören yapılır. Bu yılki törene CHP'nin ‘ayağa kalkmama’ iddiası damga vurdu. Milli Savunma Bakanlığı, geçmiş yılların fotoğraflarını yayınlayarak cevap verdi.

Tabela


Türkiye Cumhuriyet’nin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün Kara Harp Okulu’na girdiği 13 Mart, her yıl okulda törenle kutlanıyor. Yoklama yapılırken, Atatürk’ün öğrenci numarası olan 1283’e gelindiğinde öğrenciler topluca ayağa kalkarak ‘İçimizde’ diye yoklama veriyor.

ATATÜRK'E SAYGISIZLIK MI?

Milli Savunma Üniversitesi’ne bağlanan okulun geleneği bu yıl da devam etti. Atatürk’ün Kara Harp Okulu’na girişinin 121’inci yıldönümü nedeniyle 13 Mart’ta, virüs salgını önlemleri de düşünülerek sınırlı katılımla tören düzenlendi. Atatürk’ün öğrencilik numarası olan 1283 okunduğunda, Harbiyeliler her yıl olduğu gibi ayağa kalkarak bir ağızdan “İçimizde” diye seslendi. Bazı internet siteleri, virüs önlemleri nedeniyle öğrenciler ve görevlilerin mesafeli oturduğu törenden dört gün sonra, iki sivil ve iki askerin ayağa kalkmamasını “Atatürk’e saygısızlık” olarak yayınladı.

CHP'Lİ ÖZGÜR ÖZEL HULUSİ AKAR'I HEDEF GÖSTERDİ

Konuyu Meclis gündemine taşıyan CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel, basın toplantısında bir askerin bacağının göründüğü fotoğrafı göstererek Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar'ı hedef gösterdi.

Özel, “Arka sıralarda videoda iki sivil, iki asker kadın personelin olduğu görülüyor. MSB’nin Youtube kanalında bakıldığında iki kadının ve en ön sırada bir erkeğin oturarak ayaklarının olduğu görülüyor. Bu üç askeri personel hakkında bir soruşturma başlatıldı mı? Atatürk’ün manevi şahsiyetini rahatsız eden Hulusi Akar’ın bu son durumla ilgili bir açıklaması var mıdır?” diye sordu.

MSB'DEN FOTOĞRAFLI CEVAP

Görüntü ve yorumların sosyal medyada yayılması üzerine Milli Savunma Bakanlığı açıklama yaptı. Uygulamanın önceki törenlerle aynı şekilde yapıldığını bildiren Bakanlık, “Salondaki davetli ve görevliler doğal olarak bu sene de geleneksel yoklama sırasında ayağa kalkmamıştır” açıklamasını yaparken geçmiş yılların fotoğraflarını kanıt gösterdi. Oturanların, “zaten oturmak zorunda olan” albay ve teğmen rütbesindeki öğretmenler olduğunu vurgulayan MSB, “İzandan yoksun, art niyetli, tarih ve kültür birikiminden uzak yorum ve yazılar bir kısım medya organında yer bulmuştur. Türk Silahlı Kuvvetlerimizin fedakâr mensuplarının moral ve motivasyonunu bozmayı, milletimizin bağrından çıkan ordumuz mensuplarının arasına nifak tohumları ekmeyi amaçlayan bu tür söylemleri şiddetle ve nefretle kınıyoruz” dedi.






















Tabela - Neon Tabela - Beylikdüzü Tabela - Beylikdüzü Neon - Beylikdüzü Led - Beylikdüzü - Beylikdüzü Reklam - Beylikdüzü Matbaa -
BEYLİKDÜZÜ TABELA NEON

Bu habere yorum yapan ilk siz olun!

  • Ad Soyad:

  • Yorum:

  •  

    @name x

  • UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
    HAVA DURUMU
    Görüntülemek istediğiniz ili seçiniz:
    banner230
    EN ÇOK YORUMLANANLAR
    BUGÜN
    BU HAFTA
    BU AY
    ARŞİV