banner238

banner228

banner220

banner245

banner246

banner247

banner326
01 Mayıs 2025 Perşembe

HER ŞEYİ AÇIKLIYORUM!

Soner Yalçın'ın MİT bağlantısı deşifre oldu

Ergenekon bağlantılı Odatv Davası’nın tutuklu sanıklarından Soner Yalçın’la ilgili bir dosya yayımlayan Chronicle dergisi, Yalçın'ın MİT bağlantısını deşifre etti

27 Ocak 2012 Cuma 12:02
Soner Yalçın'ın MİT bağlantısı deşifre oldu
banner299
Soner Yalçın'ın MİT bağlantısı deşifre oldu

Ergenekon bağlantılı Odatv Davası’nın tutuklu sanıklarından Soner Yalçın’la ilgili bir dosya yayımlayan Chronicle dergisi, Yalçın'ın MİT bağlantısını deşifre etti.
Ergenekon bağlantılı Odatv Davası’nın tutuklu sanıklarından Soner Yalçın’la ilgili bir dosya yayımlayan Chronicle dergisi, Yalçın'ın MİT bağlantısını deşifre etti.

Dergiye göre Behçet Cantürk’ün MİT’teki sorgu tutanakları Yalçın’a gitmiş. Ergenekon’un medya yapılanmasında yer aldığı iddia edilen Odatv’nin MİT bağlantısı hep gündeme gelmişti. Bu bağlantının kalp krizi sonucu yaşamını yitiren MİT mensubu Kaşif Kozinoğlu üzerinden kurulduğu iddia edilmişti. Ancak sitenin sahibi Soner Yalçın’ın MİT’le ilişkisinin sadece Kozinoğlu’dan ibaret olmadığı geçmişinde de bir çok kez teşkilatla yollarının kesiştiği anlaşıldı.

ANI DEĞİL TUTANAK

Soner Yalçın ile ilgili Chronicle dergisi çarpıcı detaylar içeren bir dosya hazırladı. Yalçın’ın ilişkiler ağına mercek tutan çalışma, Odatv ile MİT bağlantısını da gözler önüne serdi. Dergide Behçet Cantürk’ün MİT’te verdiği ifadeleri içeren tutanakların ‘özenle’ Yalçın’a ulaştırıldığı yazıldı. Yalçın’ın bu ifadeler doğrultusunda ‘Behçet Cantürk’ün Anıları’ adlı kitabını oluşturduğu belirtildi:

GAZETESİ BOMBALANDI

“Behçet Cantürk’ün anıları MİT’teki ifadelerinden oluşuyordu. MİT, ünlü uyuşturucu kaçakçısı Diyarbakır Liceli Cantürk’ü sorgulamış, bu kayıtları arşivine almıştı. Cantürk’ün annesi Ermeni’ydi ve ayrılıkçı Kürt hareketinin en büyük finansörleri arasında sayılıyordu. Cantürk 1990’larda faili meçhul bir cinayete kurban gitti. Finansörleri arasında bulunduğu Özgür Gündem gazetesinin binası bombalandı. MİT’te verdiği ifadenin tutanakları ise özenle Soner Yalçın’a ulaştırıldı. Cantürk, Cem Ersever’den sonra Yalçın’ın ilgilendiği ve faili meçhul bir cinayete kurban giden ikinci isimdi.”

Dayısının oğlu MİT’çi

Chronicle’nin iddiasına göre Yalçın’ın MİT ile bir irtibatı vardı. Daha doğrusu bir MİT elemanı ile yakın akrabaydı. Soner Yalçın’ın dayısının oğlu İsmet Cem Çetin MİT mensubuydu. Yalçın da yakın akrabaları MİT’çi olan basın mensupları arasında yerini almıştı.

Maocular CIA denetiminde

Soner Yalçın, Doğu Perinçek ve 2000’e Doğru ekibinden ayrıldıktan sonra eski çalışma arkadaşları tarafından ‘ajanlıkla’ suçlanmıştı. Yine Aydınlık’ta yer alan bir bilgiye göre Soner Yalçın, MİT Müsteşar Yardımcısı Mikdat Alpay ile ilişkilendiriliyordu; ‘Askeri istihbaratın 2000 yılında hazırladığı gazeteciler raporunda Soner Yalçın’ın adı da geçiyor ve isminin karşısında bağlı bulunduğu kurum şöyle yazıyor: Mikdat Alpay ekibinden.’ Çalışmada, Soner Yalçın’ın 2000’e Doğru dergisindeki dosyalarlatanındığı ve Aydınlıkçıların yayın organında kamuoyunun karşısına çıktığı belirtildi.

Dev-Yol’un liderlerinden Oğuzhan Müftüoğlu’nun hatıralarını içeren Bitmeyen Yolculuk adlı kitapta, Maocular olarak nitelendirilen Doğu Perinçek ve çevresinin 12 Eylül öncesinde ABD’nin istihbarat örgütü CIA’nın denetiminde olmakla suçladığı hatırlatıldı. Chronicle’de böyle bir durumda bir Dev-Yol sempatizanın Maocuların arasında kendisine nasıl yer bulabildiği sorusuna ise “Bu da Soner Yalçın’ın sırrı” yorumu getirildi.

 

Tabela - Neon Tabela - Beylikdüzü Tabela - Beylikdüzü Neon - Beylikdüzü Led - Beylikdüzü - Beylikdüzü Reklam - Beylikdüzü Matbaa -
BEYLİKDÜZÜ TABELA NEON

Bu habere yorum yapan ilk siz olun!

  • Ad Soyad:

  • Yorum:

  •  

    @name x

  • UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
    HAVA DURUMU
    Görüntülemek istediğiniz ili seçiniz:
    EN ÇOK OKUNANLAR
    BUGÜN
    BU HAFTA
    BU AY
    banner230
    EN ÇOK YORUMLANANLAR
    BUGÜN
    BU HAFTA
    BU AY
    ARŞİV