banner238

banner228

banner220

banner245

banner246

banner247

banner288
27 Nisan 2024 Cumartesi

CEM YILMAZ 51 OLDU HİÇ BU YAŞA GELECEĞİM AKLIMA GELMEMİŞTİ

Terör örgütünün kilit ismi yakalandı

PKK'nın özel harp yapılanmasına MİT darbesi!

15 Aralık 2023 Cuma 10:25
Terör örgütünün kilit ismi yakalandı
banner263
Terör örgütünün kilit ismi yakalandı

PKK'nın özel harp yapılanmasına MİT darbesi!

Milli İstihbarat Teşkilatı, terör örgütü PKK'nın büyükşehirlerdeki yıllardır yer altında gizlice yürüttüğü yıkıcı ve bölücü faaliyetleri organize eden özel harp yapılanmasının Türkiye sorumlusunu deşifre etti.
Milli İstihbarat Teşkilatı (MİT) Başkanlığı'nın yürüttüğü çok gizli çalışmalarda, terör örgütü PKK'nın bugüne kadar tam manasıyla deşifre edilmemiş özel harp yapılanmasının içine yerleştirdiği istihbarat elemanları sayesinde, PKK içinde faaliyet yürüten çok önemli isimler deşifre edildi. MİT mensupları tarafından PKK'nın Özel Harp Yapılanması'nın Türkiye Sorumlusu Engin Babayiğit, yıllarca adım adım takip edilerek ilişkiler ağı deşifre edildikten sonra, İstanbul Havalimanı üzerinden Irak Erbil'e kaçmak üzereyken yaptığı ihbarla havalimanı içinde emniyet güçlerine yakalattırdı.

SİLAHLI VE BOMBALI SABOTAJ TİMİ

PKK, şehirlerde faaliyetlerini etkili şekilde sürdürebilmek amacıyla tüm Türkiye'de şehirlerde gizlice oluşturduğu milis/işbirlikçi yapılanması olan 'Öz Savunma Güçleri Komutanlığı' adıyla halkın 'Yerel Savaşçı Örgütlenmesi' modeline yıllar önce geçtiği öğrenildi. PKK'nın çok gizli yürüttüğü özel harp yapılanmasının kırsal alan örgütlenmesine sivil destek unsuru olarak kurulduğu, istihbarat örgütlerine yakalanmamak için istihbarata karşı koyma ve özel askeri eğitimden geçirilerek istenildiğinde şehirlerde istihbari takip tarassut faaliyetlerinin yanında silahlı ve bombalı sabotaj yapabilme kabiliyetine sahip uyuyan hücre yapılanmasına geçtiği öğrenildi. PKK'nın yıllarca çok hassas davranarak sözde özel savaş gerillalarını deşifre ettirmeden saklamayı başarmıştı. Örgütün Özel Harp Yapılanması olarak nitelendirdiği sözde sivil unsurları, kesinlikle haberleşmek için teknolojik hiçbir alet kullanmıyor.


FETÖ'NÜN MAHREM YAPILANMASINI ÖRNEK ALDILAR

Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ), MİT, Asker ve Emniyet, sivil mahrem hizmetler yapılanmasını bir kısmını model alarak çok daha gizli hücre yapılanmasına geçtiği öğrenildi. Yer altı yapılanma modelinde 3 kişiden oluşan kendilerini 'Dar Hücreler', 'Öncü Çekirdekler' olarak adlandıran pasif hücreler birbirleriyle kesinlikle haberleşmiyor.

KURYELERE "CANLI POSTA KUTUSU" İSMİNİ VERDİLER

Örgüt içindeki dar hücre sorumluları gerektiğinde sadece "Canlı posta kutusu" adını verdikleri kuryeleri kullanıyor. Yapılanma içinde herkes kod isim kullanarak gerçek kimliğini gizliyor.


ÖNCÜ KEŞİF FAALİYETİ

Hücreler bulunduğu şehrin önemli kamu binalarını cadde ve sokaklarında bulunan MOBESE kameralarının yerinin tespit ediyor. Polis ve askeri hedeflerin konumu, kaç personelle korunduğu gibi istihbari bilgileri topladıkları saptandı. Olası sabotaj ve suikast eylemi durumunda örgüt elemanının, polis ve jandarmadan kaçış güzergâhını belirlenmesi için öncü keşif yaptıkları hücrenin ana görevleri arasında yer alıyor.

ÖRGÜT İÇİNDE ÖZEL ÖRGÜTLENME

MİT Başkanlığı, PKK'ya bağlı özel harp yapılanması içerisinde 3 ayrı fonksiyon oluşturulduğunu öğrenirken, silahlı ve bombalı sabotajlar için şehirlerde hem eylem yapma, hem de bomba ve düzeneklerinin saklanması için birbirinden bağımsız ve habersiz uyuyan hücreler oluşturulduğunu belirledi. Deşifre edilen yapılanmanın içeresinde ikinci diğer önemli fonksiyonun ise, yurt dışından malzeme temini ve malzemelerin şehirlerarası aktarımının yanında her türlü stratejik lojistik destek, eleman aktarımı, gerektiğinde yedek eylem yapabilme için destek hücrelerinin kurulduğu öğrenildi.

Yapılanmanın en kritik görevlerinden olan üçüncü fonksiyonda ise, istihbarat amaçlı eylem yapılacak stratejik hedeflerin keşfi ve hücreler arası haberleşmenin sağlanması ile eylem yapılacak ilgili şehre acil durumlarda malzeme ve eleman intikali gibi önemli ihtiyaçların karşılanmasında da büyük rolü olduğu tespit edildi. PKK'nın özel harp yapılanmasının başta İstanbul, İzmir, Ankara, Mersin, Adana, Gaziantep, Diyarbakır ve Kocaeli gibi birçok ilde 3 ayrı katmanda birbirinden ayrı gizlice yapılandığı öğrenildi.
MİT SAHA AJANLARI DEVREYE GİRDİ

Milli İstihbarat Başkanlığı, PKK'nın yıllarca şehirlerde yer altında özenle kurduğu sivil paramiliter yapıdan haberdardı. MİT Başkanlığı, özel istihbarat yöntem ve metotlarla bu yapıyı yakından mercek altına aldı. Teknik, Elektronik ve Siber kabiliyetlerinin bile yetmediği bir durumla karşılaşan MİT Başkanlığı, sahadaki insana dayalı tüm özel istihbarat kabiliyetlerini hassas bir şekilde adım adım kullanarak örgütün Özel Harp Yapılanmasının liderini yıllarca tespit etmeye çalıştı.


MİT İstanbul Bölge Başkanlığı ve Ankara'da hassas görevler icra eden bir başkanlığa bağlı saha ajanları, bu yapılanmaya bağlı özel kaynaklardan elde ettiği tüm gizli verileri Ankara'da bir merkezde topladı. Uzun ve meşakkatli çalışmalardan sonra PKK'nın Türkiye Özel Harp Yapılanmasının liderinin Engin Babayiğit olduğunu tespit etti.

MİT'İN RADARINA 2018'DE TAKILDI

MİT, Babayiğit'in 2018 yılında Diyarbakır Bölge Sorumlusu olduğunu saptadı. MİT'in radarına 5 yıl önce giren Babayiğit'le ilgili toplanan tüm istihbari veriler, önce analiz edilip sonra kıymetlendirme yapılıyordu. MİT saha ajanları, 1983 doğumlu Engin Babayiğit'i 06 Mart 2022 tarihinde Türkiye'ye girişinden itibaren adeta istihbarat şemsiyesi altına almıştı. Babayiğit, PKK'nın hiçbir legal ya da illegal toplantılarına katılmıyordu. Sokaktaki her hareketi izleniyordu. Babayiğit'in tüm irtibatları uzaktan izlenip raporlanıyordu.


OPERASYON KALIN'A ÖZEL ARZ EDİLİYORDU

Yapılan teknik çalışmalara göre Engin Babayiğit, PKK'nın Kandil'deki üst düzey yöneticileriyle doğrudan irtibatlıydı. Türkiye ile Irak arasındaki örgütsel istihbari not ve malzeme aktarımında bulunduğu, Irak'a yaptığı seyahatlerde örgütsel eğitim aldığı kaydedildi. MİT Başkanlığı, Babayiğit'in 19 Eylül 2023 günü saat: 00:25'te TK 0804 sefer sayılı uçuşuyla İstanbul Havalimanından Irak Erbil'e seyahat edeceğini öğrendi. Tüm bilgiler MİT Başkanı İbrahim Kalın'a özel olarak arz edildi. MİT saha ajanlarının peşinde olduğu Babayiğit'in bilet alma işlemini gerçekleştirdikten sonra bulunduğu Gebze'deki adresten itibaren havaalanı yolunda adım adım takipteydi.

5 SAAT ADIM ADIM İZLENDİ

Örgüt yöneticisi, uçuştan 6 saat önce 18 Eylül saat:18.45 sıralarında uçuşunu gerçekleştirmek için İstanbul Havalimanında Check-in işlemini yaptırıp polis pasaport kontuarından geçtikten sonra gümrüksüz alanda tam 5 saat izlendi. Türkiye'ye geri dönmeyeceği yönünde istihbaratı elinde bulunduran MİT, uçağa doğru yönelen Babayiğit'i İstanbul Emniyet Müdürlüğü Havalimanı Şube Müdürlüğü ekiplerine yakalatarak gözaltına aldırdı. İstanbul Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerine teslim edilen Babayiğit, polisteki tüm sorulara susma hakkını kullanarak cevap verdi. İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen soruşturmada susma hakkını kullanan Engin Babayiğit, tutuklanarak cezaevine gönderildi.


"HAFİS" KOD ADLI GİZLİ TANIK DEŞİFRE ETTİ

22 Ocak 2018'de Diyarbakır Emniyet Müdürlüğü'nde örgüt üyesi "Hafis" kod isimli gizli tanığın ifadesinde Babayiğit'in pozisyonu hakkında bilgi verdiği öğrenildi. Gizli tanık ifadesinde şunları söyledi: "Bu örgüt mensubu Diyarbakır'daki toplumsal alan yapılanması içerisinde faaliyet göstermektedir. Diyarbakır il merkezindeki "Kadro" PKK-KCK mensuplarının konumlandırılması, güvenlik güçlerine deşifre olmayacak şekilde canlı posta kutuları (kuryeler) aracılığıyla haberleşmelerinin sağlanması, PKK'ya halk desteği sağlanması, yeni hücre evlerinin temin edilmesi ve ile merkezinde bulunan "KADRO" PKK-KCK mensuplarının lojistik ihtiyaçlarının karşılanmasını sağlar.

"GÖSTERİLERE KATILMAZDI"

Üst düzel örgüt mensupları tarafından güvenilen bir örgüt mensubudur. PKK'ya ideolojik olarak bağlıdır. Faaliyetlerini oldukça gizli olarak sürdürür. Deşifre olmamak için örgütün talimatları doğrultusunda düzenlenen kanunsuz gösterilere katılmaz. Halen Diyarbakır il merkezinde aktif olarak faaliyetlerine devam etmektedir."






beylikdüzü - beylikdüzü haber - beylikdüzü haberleri- beylikdüzü haberci - beylikdüzü haber merkezi - beylikdüzü belediyesi - beylikdüzü sakinleri
BEYLİKDÜZÜ HABER

Bu habere yorum yapan ilk siz olun!

  • Ad Soyad:

  • Yorum:

  •  

    @name x

  • UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
    HAVA DURUMU
    Görüntülemek istediğiniz ili seçiniz:
    banner230
    EN ÇOK YORUMLANANLAR
    BUGÜN
    BU HAFTA
    BU AY
    ARŞİV