banner238

banner228

banner220

banner245

banner246

banner247

banner314
03 Mayıs 2024 Cuma

CEM YILMAZ 51 OLDU HİÇ BU YAŞA GELECEĞİM AKLIMA GELMEMİŞTİ

29 Ekim Artık New York'ta Resmi Bayram Olarak Kutlanacak

Türkiye Cumhuriyeti'nin 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı New York'ta artık resmi bayram olarak kutlanacak.

05 Kasım 2011 Cumartesi 23:59
29 Ekim Artık New York'ta Resmi Bayram Olarak Kutlanacak
banner312
29 Ekim Artık New York'ta Resmi Bayram Olarak Kutlanacak
Türkiye Cumhuriyeti'nin 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı New York'ta artık resmi bayram olarak kutlanacak.


New York'un Long Island Şehri'nin Nassa Bölge Valisi Edward P. Mangano 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı'nın Nassa Bölgesinde resmi bayram olarak her yıl kutlanacağını duyurdu. Nassa County binasında, Long Island Türk Kültür Merkezi (TCC) tarafından organize edilen "Türkiye Cumhuriyeti Günü" gecesine katılan Vali Mangano, Türk halkı ile ilişkilerin günden güne dahada geliştiğini söyledi. Van'daki depremde hayatını kaybedenler için taziyelerini dile getiren Vali Mangano, Türk vatandaşları ile birlikte olmaktan duyduğu mutluluğu dile getirdi. Her iki ülkede terör saldırısında ölenlerin ve son olarak depremde hayatını kaybedenlerin anısına bir dakikalık saygı duruşu ile başlayan program, iki ülkenin milli marşlarının okunması ile devam etti.

Daha sonra program sunucusu Eylem Salih açılış konuşmasını yapmak üzere Vali Mangano'yu sahneye davet etti. Değişik kültürlerin bir arada olmasının çok önemli olduğunu vurgulayan Vali Mangano "Çalıştığım arkadaşlarım bile farklı kültürlerden geliyor. Bütün bunlar bizim için bir zenginliktir. Biz de bunları en güzel şekilde değerlendirmemiz lazım. Bundan sonra 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı her yıl düzenli olarak kutlanacak. İnanıyorum ki her geçen gün ilişkilerimiz daha da artacak." şeklinde memnuniyetini dile getirdi.

Programda konuşma yapan New York Başkonsolos Yardımcılarından Ümit Kılıç ise Türk vatandaşlarını birlik ve beraberlik içinde görmenin kendisini çok mutlu ettiğini söyledi. Türkiyede son zamanlarda yaşanan üzücü olaylardan sonra insanların birbirine nasıl kenetlendiği gördüklerini vurgulayan Kılıç "Ülkemizde son zamanlarda bazı acı olaylar yaşandı ama bu akşam hepimiz bir aradayız. Atalarımızın dediği gibi 'Her zaman birlikten kuvvet doğar'. İnanıyorum bu her zaman bu şekilde devam edecektir. Bugünki etkinlik gösteriyor ki, Amerika ile Türkiye'nin günden güne gelişen güzel ilişkileri var,bundan sonrada devam edecektir. Bu etkinlikte emeği geçen herkesi tebrik ediyorum." şeklinde konuştu.

Long Island TCC adına konuşma yapan Mehmet Kılıç ise kültür merkezi olarak birçok etkinliğe imza attıklarını, bugün de Cumhuriyet Bayramını Amerika'da resmi olarak kutlamanın sevincini yaşadıklarını söyledi. Türk Amerikan ilişkilerinin önemine değinen Kılıç Amerikanın birçok yerinde bulunan kültür merkezlerinin yaptıkları etkinliklerle Türkiye kültürünü tanıttıklarını da ifade eden Kılıç, "Biz Amerikadaki Türkler, Türk olduğumuz kadar Amerikalıyız da. Amerikalılarla her zaman güzel ilişkilerimiz var. En güzel örneğini Van depremi için toplanan yardımlarda Amerikalı dostların nasıl fedakarlık göstererek kampanya ya destek verdiklerini gördük. Bu durum bizi çok mutlu etti. Bu akşamda 29 Ekim' in resmi bayram olarak kabul edilmesi bizi çok mutlu etti. Bu konuda desteklerini esirgemeyen Nassa Bölge Valisine teşekkür ederiz." şeklinde sözlerini tamamladı.
 

Tabela - Neon Tabela - Beylikdüzü Tabela - Beylikdüzü Neon - Beylikdüzü Led - Beylikdüzü - Beylikdüzü Reklam - Beylikdüzü Matbaa -
BEYLİKDÜZÜ TABELA NEON

Bu habere yorum yapan ilk siz olun!

  • Ad Soyad:

  • Yorum:

  •  

    @name x

  • UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
    HAVA DURUMU
    Görüntülemek istediğiniz ili seçiniz:
    banner230
    EN ÇOK YORUMLANANLAR
    BUGÜN
    BU HAFTA
    BU AY
    ARŞİV