banner238

banner228

banner220

banner245

banner246

banner247

banner225
28 Nisan 2024 Pazar

CEM YILMAZ 51 OLDU HİÇ BU YAŞA GELECEĞİM AKLIMA GELMEMİŞTİ

50 çocuk elleri bağlanıp infaz edildi

Suriye'de 'ateşkes' ilan edilmesinden sonraki en kanlı cuma yaşandı. Muhalifler, öldürülenlerin 50'sinin elleri bağlı çocuklar olduğunu iddia etti.

27 Mayıs 2012 Pazar 13:39
50 çocuk elleri bağlanıp infaz edildi
banner266
50 çocuk elleri bağlanıp infaz edildi

Suriye'de 'ateşkes' ilan edilmesinden sonraki en kanlı cuma yaşandı. Muhalifler, öldürülenlerin 50'sinin elleri bağlı çocuklar olduğunu iddia etti. 

Ağır bombardımana tutulan Hula ilçesinde çoğu çocuk ve kadın 90'dan fazla kişi ölürken, 12 Nisan'da yürürlüğe giren Annan'ın ateşkes planı tamamen çöktü. Muhalifler, öldürülenlerin 50'sinin elleri bağlı çocuklar olduğunu iddia etti. İki günde ölenlerin sayısı 150'yi aştı.

BM ve Arap Birliği özel temsilcisi Kofi Annan'ın çabasıyla 12 Nisan'da ateşkes ilan edilen Suriye'de, bir türlü sona erdirilemeyen şiddet, ateşkes öncesi seviyeye çıktı. Esed rejimine bağlı güçler, ilk olarak ağır top atışına maruz bıraktıkları Humus'un Hula ilçesinde daha sonra kapsamlı bir operasyon gerçekleştirerek çoğu çocuk ve kadın 90'dan fazla kişiyi öldürdü. Muhalifler, öldürülenlerin 50'sinin elleri bağlı çocuklar olduğunu iddia etti. Son iki günde ülke genelinde öldürülen Suriyelilerin sayısı ise 150'yi geçti. 12 Nisan'dan beri bir günde ölen Suriyelilerin sayısı ilk kez bu kadar artarken, bu sayı ülkede rejim karşıtı gösterilerin başından beri geçen 15 aylık sürede kaydedilen en yüksek sayılardan birisi oldu.

Elektrik ve iletişimin kesik olması nedeniyle sağlıklı bilgi alınamayan ilçedeki muhaliflerin internete yükledikleri video görüntülerinde, yan yana yatırılmış onlarca çocuk cesedi görülüyor. Görüntülerde ayrıca Araplara ve uluslararası kamuoyuna sessiz kalmaları sebebiyle tepki gösterilirken, bir an önce harekete geçmesi isteniyor. Hula ilçesindeki operasyonlar nedeniyle halkın ilçeyi kitleler halinde terk etmeye başladığı belirtiliyor. Ordunun onlarca evi ateşe verdiğini anlatan muhalifler, güvenlik güçlerinin Kufr Aya semtine gelmeye çalışan BM gözlemcilerine ateş açtığını ve gözlemcilerin semte güvenlik nedeniyle girmediğini söyledi. İnternet yoluyla haber ajanslarına ulaşan Hulalı bir muhalif de "Aileleri ebeveynler ve çocuklar dahil olmak üzere tamamen öldürdüler. Ama özellikle çocukları hedef aldılar." diyerek yaşadıkları dehşeti aktardı.

Suriye Milli Meclisi'nin eski Başkanı Burhan Galyun ise El Arabiya Televizyonu'na yaptığı açıklamada, saldırıyı Suriye yönetiminin Özgür Suriye Ordusu karşısında yaşadığı hezimetin "bir intikamı" olarak değerlendirdi. BM'nin Barışı Koruma Operasyonları Şefi Herve Ladsous da, şu ana kadar üstlendikleri görevlerin en zorunun Suriye'deki misyon olduğunu söyledi. Ladsous, "BM ekibi, olmayan bir ateşkesi gözlemlemek zorunda." dedi. Bu arada bir grup gözlemcinin de Hula'ya doğru yola çıktığı bildirildi.

Cuma günü Suriye'deki son durumu ele alan bir rapor yayınlayan BM Genel Sekreteri Ban Ki-moon, rejimin uyguladığı şiddet ve istismarların seviyesinin kabul edilemez olduğunu söyledi. Ban, 6 maddelik Annan planının çok kısıtlı oranda uygulanabildiğini anlattı. Ülkedeki BM gözlemcilerinin çatışmalar üzerinde "yatıştırıcı" etkisi olduğunu savunan Genel Sekreter, ülkedeki şiddet seviyesinin hâlâ çok yüksek olduğunu belirtti. 

web tasarım - grafik tasarım - web yazılım - seo - seo yazılım - web reklam - web yazılımcı- web tasarımcı -
Æ SEO YAZILIM

Bu habere yorum yapan ilk siz olun!

  • Ad Soyad:

  • Yorum:

  •  

    @name x

  • UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
    HAVA DURUMU
    Görüntülemek istediğiniz ili seçiniz:
    banner230
    EN ÇOK YORUMLANANLAR
    BUGÜN
    BU HAFTA
    BU AY
    ARŞİV