banner238

banner228

banner220

banner245

banner246

banner247

banner306
03 Mayıs 2024 Cuma

CEM YILMAZ 51 OLDU HİÇ BU YAŞA GELECEĞİM AKLIMA GELMEMİŞTİ

ABD Suriye'ye silah göndermek için Türkiye'yi kullanıyor

C.I.A Türkiye’nin güneyi üzerinden Suriye’deki muhalif güçlere silah yardımında bulunuyor.

22 Haziran 2012 Cuma 00:44
ABD Suriye'ye silah göndermek için Türkiye'yi kullanıyor
banner321
ABD Suriye'ye silah göndermek için Türkiye'yi kullanıyor
C.I.A Türkiye’nin güneyi üzerinden Suriye’deki muhalif güçlere silah yardımında bulunuyor.

New York Times’ın haberine göre, Müslüman kardeşler aracılığıyla parası Türkiye, Suudi Arabistan ve Katar tarafından karşılanan otomatik tüfek, roketatar bombaları, mühimmat ve bazı tanksavar silahları Türkiye üzerinden sevk ediliyor.
Üst düzey ABD’li yetkilinin yaptığı açıklamaya göre, C.I.A birkaç haftadır Türkiye’nin güneyinde faaliyette bulunuyor ve silahların El-Kaide ve başka terör örgütlerinin ellerine geçmesini engellemek için çalışıyor. Muhaliflere silah yardımında bulunulmadığını söyleyen Obama yönetimi, Suriye’nin komşuları tarafından bu tür yardımların yapıldığını iddia etti.
 
Açıklamada bulunan yetkili, C.I.A ‘nin Türkiye’de faaliyette bulunması amacının muhaliflere silah yardımı yapmanın yanı sıra Suriye’nin değişen muhalefet yapısını yakından takip etmek ve yeni bağlantılar kurmak olduğunu söylüyor. Arap istihbarat yetkilisinin söylediklerine göre ise, C.I.A yetkilileri burada kendilerine çalışacak adam ve kaynak bulmaya çalışıyor.
 
ABD’li yetkilinin söylediklerine göre, isyancılara Suriye askerlerinin yerlerini ve hareketlerini tespit eden uydu görüntüleri ve ayrıntılı istihbarat bilgileri yardımında da bulunuluyor.  Muhaliflere yardım etmek için gelişmiş bir istihbarat örgütü kurulması planlansa da şu an için Suriye’ye C.I.A yetiklilerinin gönderilmesinin söz konusu olmadığı belirtiliyor.
 
Suriye yönetimine ve muhaliflere yapılan güçlü silah yardımları, önümüzdeki aylarda Suriye’deki çatışmaların daha da şiddetlenmesi ihtimalini artırıyor.
 
Obama yönetimi, Suriye hükümetine silah sevkiyatını durdurması konusunda Rusya’nın üzerinde baskı oluşturmaya çalışıyor.
ABD Dışişleri Bakanlığı tüm bu iddialar karşısında Suriye’deki sivil muhalefet gruplarına 15 milyon dolarlık ölümcül olmayan yardım, tıbbi malzeme ve haberleşme cihazları yardımında bulunulduğunu açıkladı.
 
ROTAHABER

beylikdüzü - beylikdüzü haber - beylikdüzü haberleri- beylikdüzü haberci - beylikdüzü haber merkezi - beylikdüzü belediyesi - beylikdüzü sakinleri
BEYLİKDÜZÜ HABER

Bu habere yorum yapan ilk siz olun!

  • Ad Soyad:

  • Yorum:

  •  

    @name x

  • UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
    HAVA DURUMU
    Görüntülemek istediğiniz ili seçiniz:
    banner230
    EN ÇOK YORUMLANANLAR
    BUGÜN
    BU HAFTA
    BU AY
    ARŞİV