banner238

banner228

banner220

banner245

banner246

banner247

banner306
21 Mayıs 2024 Salı

Adaylığımı açıklayacağım Aziz Yıldırım iddialara noktayı koydu

Almanya'da 18 milyon euro'ya Türk okulu

Almanya'nın dördüncü, Kuzey Ren-Vestfalya Eyaleti´nin en büyük şehri, olan Köln'de Türk işadamları 18 milyon euroya modern bir eğitim kurumu yaptırıyorlar.

05 Aralık 2011 Pazartesi 23:24
Almanya'da 18 milyon euro'ya Türk okulu
banner263
Almanya'da 18 milyon euro'ya Türk okulu
 
 
Almanya'nın dördüncü, Kuzey Ren-Vestfalya Eyaleti´nin en büyük şehri, olan Köln'de Türk işadamları 18 milyon euroya modern bir eğitim kurumu yaptırıyorlar.
 
Okulun adı " Gymnasium Dialog " 2007 de Köln Arnsberger Str de eski bir bina tamir edilerek eğitime başladı. 24 öğretmenden 6 sı Türk. Kalanı Alman.
 
5-12 sınıf arası eğitim veren okulun yanına şimdi daha modern bir okul yapılıyor. Müdürlüğünü Yusuf Ordueri 'nin yaptığı okul ilk öğretim eğitimi veriyor. Baş müdür ise bir Alman.
Hafta içi 08.00- 15.35  arası eğitim yapılan okulda 234 öğrenci eğitim görüyor.
 
İLK MEZUNLARINI 3 SENE SONRA VERECEK
 
2007 de öğretimin başladığı " Gymnasium Dialog " ilk mezunlarını 3 sene sonra vercek.
Almanca eğitim yapılan okulda öğrencilerin çoğu Türk. Okulun 6. sınıfında Fransızca ve Türkçe 2 ci yabancı dil olarak seçiliyor. Okul dernek yöneticisi Genç Osman Esen okulun yeni binasında inşaatın devam ettiğini, bittiğinde herkesin iftihar ettiği modern bir okul binası olacağını söylüyor. Okulda yeni kayıtlar Şubat ayında.
 
Okulda incelemelerde bulunan gazeteci Dursun Boran, Almanya'da Türklerin eğitim kalitesinin arttığını, kültürlü 2-3 yabancı dil konuşan bir Türk neslinin yetiştiğini anlattı.
 
Ak Parti İstanbul 3. bölge milletvekili a. adayı Dursun Boran, Almany'da ki Türk gençlerin Almanya'nın değişik üniversitelerini bitirerek, hukuk, tıp, ekonomi, eğitim ve diğer her meslek alanında hizmet verdiğini açıkladı.
 
Yani artık Avrupada camii değil, okul yaptırıyor Türkler. Bu okullarda yüzlerce Alman öğretmen ve idarecide eğitim hizmeti veriyorlar.
Okulun web adresi şöyle: http://www.gymnasiumdialog.de/index1.htm
 
Resim'de. Almanya Köln'de ki " Gymnasium Dialog " okulu ve okulu ziyaret eden Dursun Boran görülüyor.
gazeteci dursun boran

Tabela - Neon Tabela - Beylikdüzü Tabela - Beylikdüzü Neon - Beylikdüzü Led - Beylikdüzü - Beylikdüzü Reklam - Beylikdüzü Matbaa -
BEYLİKDÜZÜ TABELA NEON

Bu habere yorum yapan ilk siz olun!

  • Ad Soyad:

  • Yorum:

  •  

    @name x

  • UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
    HAVA DURUMU
    Görüntülemek istediğiniz ili seçiniz:
    banner251
    EN ÇOK YORUMLANANLAR
    BUGÜN
    BU HAFTA
    BU AY
    ARŞİV