banner238

banner228

banner220

banner245

banner246

banner247

banner225
09 Mayıs 2024 Perşembe

Benzin ve motorine indirim geliyor

Avrupa başkentinde gizlice bir araya geldiler

Hamas'ı yok edene kadar müzakereye kapalı olduğunu açıklayan işgalci İsrail, Filistinli direnişçilerle müzakere masasına dönmek zorunda kaldı. İşgalci İsrail, iç kamuoyunun tepkisini dikkate alarak Filistinlilerle bu kez Doha yerine bir Avrupa başkentinde gizlice bir araya geldi. İşte detaylar...

13 Aralık 2023 Çarşamba 13:22
Avrupa başkentinde gizlice bir araya geldiler
banner312
Avrupa başkentinde gizlice bir araya geldiler... İşgalci güç İsrail müzakere masasına dönmek zorunda kaldı

Hamas'ı yok edene kadar müzakereye kapalı olduğunu açıklayan işgalci İsrail, Filistinli direnişçilerle müzakere masasına dönmek zorunda kaldı. İşgalci İsrail, iç kamuoyunun tepkisini dikkate alarak Filistinlilerle bu kez Doha yerine bir Avrupa başkentinde gizlice bir araya geldi. İşte detaylar...
Gazze'ye on binlerce asker yığmasına rağmen istediği sonuçları elde edemeyen ve bölgedeki sivil alanları terörize etme stratejisinden başka bir şey yapamayan işgalci güç İsrail, Filistinli direnişçilerle müzakere masasına dönmek zorunda kaldı. Buna göre iki taraf yeni bir esir takası anlaşması üzerinde çalışıyor.

Londra merkezli Suudi gazetesi Elaph'ın haberine göre, bu müzakere kanalının sürekli ve gizli tutulması konusunda anlaşmaya varıldığı, iki heyetin her seferinde farklı yerlerde bir araya gelerek gözlerden uzak bir şekilde yol katetmeye devam edeceği belirtildi. Yeni müzakere masasının, İsrail iç kamuyoundan Katar'ın Filistinli direnişçilerle ilişkisine tepki olarak Doha yerine bir Avrupa başkentinde kurulduğu da belirtildi.

FETİH LİDERİ SERBEST KALABİLİR

Elaph'ın haberinde, üst düzey diplomatik kaynaklar, tasarlanan esir takası anlaşmasının Filistinli direnişçiler tarafından esir alınan üç üst düzey İsrailli subayının yanında çocuk, kadın ve erkek sivilleri de kapsamasının beklendiğini açıkladı. Buna karşılık İsrail'in de aralarında El Fetih Hareketi lideri Mervan Barguti ve on eski mahkumun da bulunduğu toplamda 300 Filistinli tutukluyu serbest bırakabileceği açıklandı.
MOSSAD GÖREVLİSİ DE VAR

Habere göre İsrailli müzakere ekibinde çok sayıda istihbarat çalışanı bulunuyor. Ekipte, bazı MOSSAD ajanlarının yanı sıra, İsrail İç İstihbarat Teşkilatı Şin-Bet görevlileri, Ulusal Güvenlik Konseyi üyeleri ve askeri istihbarat teşkilatından da bir temsilci bulunuyor. Grupta ayrıca bir psikolog ve bir müzakere uzmanı da yer alıyor.

ÖZEL OLARAK SEÇİLDİLER

İşgalci gücün ekibimde bu görev için özel olarak işe alınmış, alanında uzman ve Katar'la güçlü bağları olan eski MOSSAD ajanları da bulunuyor. Bu kişilerden bazılarının yabancı şirketler aracılığıyla Katar'la ticari ilişkilerini sürdürdüğü bildirildi.

DOHA YERİNE AVRUPA

Toplantıların, geçtiğimiz ay Doha'da yapılan müzakerelerin aksine bu sefer bir Avrupa başkentinde yapıldığı kaydedildi. Katar'da yapılan önceki müzakereler ve MOSSAD şefinin Doha'ya bu amaçla yaptığı ziyaretler, İsrail kamuoyunda ve hükümetinde ciddi eleştirilere yol açmıştı. İşgalci güç, Katar'ı sık sık Filistinli direniş gruplarına arka çıkmakla suçluyor.




beylikdüzü - beylikdüzü haber - beylikdüzü haberleri- beylikdüzü haberci - beylikdüzü haber merkezi - beylikdüzü belediyesi - beylikdüzü sakinleri
BEYLİKDÜZÜ HABER

Bu habere yorum yapan ilk siz olun!

  • Ad Soyad:

  • Yorum:

  •  

    @name x

  • UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
    HAVA DURUMU
    Görüntülemek istediğiniz ili seçiniz:
    banner230
    EN ÇOK YORUMLANANLAR
    BUGÜN
    BU HAFTA
    BU AY
    ARŞİV