banner238

banner228

banner220

banner245

banner246

banner247

banner306
06 Temmuz 2025 Pazar

Adnan EREN Şarkıları: Şiirden Besteye, Yıllara Uzanan Bir Müzik Yolculuğu

Dengeleri değiştirecek Suriye iddiası

Daily Star gazetesi, Kürt grupların, Suriye’de Özgür Suriye Ordusu ile birlikte hareket etmeye başladığını öne sürdü.

01 Nisan 2013 Pazartesi 06:37
Dengeleri değiştirecek Suriye iddiası
banner265
Dengeleri değiştirecek Suriye iddiası
Daily Star gazetesi, Kürt grupların, Suriye’de Özgür Suriye Ordusu ile birlikte hareket etmeye başladığını öne sürdü.

 Mart 2011’de barışçıl gösterilerle başlayan ancak kısa sürede kanlı ve şiddetli bir iç savaşa dönüşen Suriye ’deki isyan sürecinde, özellikle ülkenin kuzeyinde dengeleri değiştirecek bir ‘gelişme’ yaşandığına dair iddialar giderek güçleniyor.
 
İsyanın başından itibaren rejim ya da silahlı muhalefete eşit mesafede durmaya çalışan ve pek çok kent ve kasabada tek kurşun atmadan yönetimi ele geçiren Kürt grupların, savaşın bir ‘pat’ noktasında kilitlendiği Halep’te, Suriye ordusuna karşı Özgür Suriye Ordusu ile birlikte hareket etmeye başladığı belirtiliyor.
 
Halep’te Kürtlerin yoğun olarak yaşadığı Şeyh Maksud mahallesinde, rejime bağlı güçlerle silahlı muhalifler arasında yaşanan çatışmalar sürerken, Kürt siyasetinin önemli gücünü oluşturan PYD’ye bağlı silahlı grup YPG’nin de ÖSO ile birlikte davranmaya başladığı öne sürülüyor.
 
Buna göre, bir süredir PYD/YPG’nin kontrolünde bulunan Şeyh Maksud Mahallesi'ne ÖSO da Kürt grupların izni ve bilgisi dahilinde girdi. ÖSO’ya bağlı askerlerin, Şeyh Maksud Camii’nin imamı Hasan Seyfeddin'i ‘devrime destek vermediği’ gerekçesiyle öldürdükleri ve mahallede yaşayan Hıristiyanların Halep’in başka bölgelerine kaçtıkları da gelen haberler arasında.
 
Daily Star'ın The Aleppo Media Center'a bağlı bir aktiviste dayandırarak yayınladığı haberde de ÖSO ve YPG militanlarının Şeyh Maksud Mahallesi'ne birlikte hareket ettikleri belirtiliyor.
 
ANF: SURİYE ORDUSUNUN KATLİAMI
 
PKK /PYD’ye yakın kaynaklardan bilgi edinebilen Fırat Haber Ajansı (ANF) da Şeyh Maksud’da yaşanan çatışmaların ardından Suriye ordusunun düzenlediği top saldırısında 4’ü çocuk 10 kişinin öldüğünü duyuruyor.
 
ANF’nin haberinde “ÖSO’ya bağlı silahlı gruplar ile Baas rejim güçleri arasında yaşanan çatışmalar” deniliyor ve silahlı Kürt grupların çatışmalara katılmadığı ima ediliyor. Ancak ajansın Suriye ordusuna ve rejim güçlerine karşı öncekinden çok daha net suçlayıcı bir dil kullandığı da gözlerden kaçmıyor.
 
PYD, Halep'teki Kürt mahallelerinin kontrolünü ele geçirmesinden bu yana ÖSO'ya ve diğer İslamcı gruplara bölgeye giriş izni vermiyordu. Serekaniye ve Tel Abyad gibi Türkiye sınırına çok yakın bazı kasabalarda da yönetimin Kürt gruplara geçmesinin ardından özellikle Nusra Cephesi’ne bağlı militanlarla uzun süren kanlı çatışmalar yaşanmıştı. Halep’te de son olarak 19 Mart’ta YPG’nin bir kontrol noktasına ÖSO tarafından yapılan saldırıda 3 Kürt militan hayatını kaybetmişti.

beylikdüzü - beylikdüzü haber - beylikdüzü haberleri- beylikdüzü haberci - beylikdüzü haber merkezi - beylikdüzü belediyesi - beylikdüzü sakinleri
BEYLİKDÜZÜ HABER

Bu habere yorum yapan ilk siz olun!

  • Ad Soyad:

  • Yorum:

  •  

    @name x

  • UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
    HAVA DURUMU
    Görüntülemek istediğiniz ili seçiniz:
    EN ÇOK OKUNANLAR
    banner230
    EN ÇOK YORUMLANANLAR
    BUGÜN
    BU HAFTA
    BU AY
    ARŞİV