banner238

banner228

banner220

banner245

banner246

banner247

banner326
29 Mart 2024 Cuma

6 ay çakarlı araçla para taşıdık

GÜNEY AFRİKA'DA GERİLİM TIRMANIYOR!

Protestolarda ateşe verilen binada anne-çocuk mahsur kaldı, çocuğunu aşağı atarak kurtardı. Güney Afrika'da eski cumhurbaşkanı Jacob Zuma'nın tutuklanması sonrasında patlak veren protestolar aralıksız sürüyor.

15 Temmuz 2021 Perşembe 09:58
GÜNEY AFRİKA'DA GERİLİM TIRMANIYOR!
banner321
 GÜNEY AFRİKA'DA GERİLİM TIRMANIYOR!


Protestolarda ateşe verilen binada anne-çocuk mahsur kaldı, çocuğunu aşağı atarak kurtardı. Güney Afrika'da eski cumhurbaşkanı Jacob Zuma'nın tutuklanması sonrasında patlak veren protestolar aralıksız sürüyor.


72 kişinin hayatını kaybettiği olaylarda alışveriş merkezleri önce yağmalandı sonra ateşe verildi. Ülkede tırmanan gerilim sırasında yağmacıların ateşe verdiği ileri sürülen bir binada mahsur kalan anne, küçük çocuğunu kurtarmak için binanın birinci katından aşağı attı. Saniye saniye kaydedilen o anlara ait video sosyal medyanın gündemine oturdu.

Güney Afrika'da hakkında 15 ay hapis cezası verilen eski Cumhurbaşkanı Zuma'nın affedilmesi talebiyle 9 Temmuz'da başlatılan protestolar, kısa sürede şiddet olayları içeren ayaklanmalara dönüştü.Kwazulu-Natal eyaletinin Durban ve Pietermaritzburg kentleri ile Gauteng eyaletinin Johannesburg kentinde çok sayıda mağaza ve iş yeri yağmalanırken, gösteriler sırasında 72 kişi hayatını kaybetti.

DEHŞET ANLARI KAMERADA

Öte yandan yağmacıların ateşe verdiği ileri sürülen bir binada mahsur kalan anne, küçük çocuğunu kurtarmak için binanın birinci katından aşağı attı.Sosyal medya yayılan görüntülerde, annenin küçük çocuğunu kurtarmak için aşağıda bekleyen kalabalığa attığı görüldü. Çocuk, caddedeki yardımseverlerin çabalarıyla yara almadan kurtuldu. 13 Temmuz'da Durban'daki bir binada çekilen görüntüler, sosyal medya ve yerel medyada geniş yer buldu.

ÇAĞRI YAPILDI

Güney Afrika Cumhuriyeti Güvenlik Bakanı Yardımcısı Zizi Kodwa, vatandaşları toplanıp bir araya gelerek varlıklarını yağmacılardan korumaya çağırdı.Kodwa, Soweto kentinde bir alışveriş merkezini korumak için toplanan halkı ziyareti sırasında basın mensuplarına açıklamalarda bulundu. Yağmacıların halk içerisindeki bir "azınlık" olduğunu belirten Kodwa, insanların bir araya gelerek alışveriş merkezlerini ve kendi topluluklarını korumasına ihtiyaç duyulduğunu söyledi.Kodwa, güvenlik güçlerinin kendini savunanlara yardımcı olacağını belirterek, "Güney Afrikalıların çoğunluğu bu kaosu desteklemiyor." dedi. Ülkede yağma olaylarında 6. güne girilirken, bazı kentlerde halkın silahlanarak yağmacılara karşılık verdiği ileri sürüldü.

web tasarım - grafik tasarım - web yazılım - seo - seo yazılım - web reklam - web yazılımcı- web tasarımcı -
Æ SEO YAZILIM

Bu habere yorum yapan ilk siz olun!

  • Ad Soyad:

  • Yorum:

  •  

    @name x

  • UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
    HAVA DURUMU
    Görüntülemek istediğiniz ili seçiniz:
    banner251
    EN ÇOK YORUMLANANLAR
    BUGÜN
    BU HAFTA
    BU AY
    ARŞİV