banner238

banner228

banner220

banner245

banner246

banner247

banner326
05 Temmuz 2025 Cumartesi

Adnan EREN Şarkıları: Şiirden Besteye, Yıllara Uzanan Bir Müzik Yolculuğu

Irak PKK'lıları istemiyor

Irak hükümeti, Türkiye'den çekilen PKK'lıların, Irak topraklarına girmesine karşı olduklarını duyurdu.

09 Mayıs 2013 Perşembe 16:55
Irak PKK'lıları istemiyor
banner312
Irak PKK'lıları istemiyor
Irak hükümeti, Türkiye'den çekilen PKK'lıların, Irak topraklarına girmesine karşı olduklarını duyurdu.


Irak Dışişleri Bakanlığı'ndan yapılan yazılı açıklamada, ülkedeki emniyet ve istikrarın bozulması tehlikesine karşı Türkiye'den çekilen PKK'lıların Irak topraklarına girmesinin mümkün olmadığı belirtildi.

"Irak hükümeti, Türkiye'deki Kürt sorununun siyasi ve barışçıl yollarla çözümü konusundaki çabaları takdirle karşılıyor" ifadelerine yer verilen açıklamada, "Bununla birlikte, Irak'ın egemenliği, toplum güvenliğinin ve istikrarının sağlanması ve başka ülkelerin iç işlerine karışmama ilkeleri gereğince, Irak hükümeti PKK'lıların Irak topraklarına girmesini kabul etmiyor" denildi.

Açıklamada ayrıca, silahlı grupların Irak'a girmesinin bölge ülkelerinin de güvenlik ve istikrarını tehlikeye sokacağı belirtilerek, Irak hükümetinin tutumunun uluslararası hukuk ilkelerine ve Irak anayasasına dayandığı vurgulandı.

Irak Kürt Bölgesel Yönetimi (IKBY) Başbakanı Neçirvan Barzani ise daha önce yaptığı açıklamada, süreci olumlu karşıladıklarını ve "sürecin iyi bir şekilde sonuçlanması için ellerinden gelen bütün yardımları yapmaya hazır olduklarını" açıklamıştı.

Tabela - Neon Tabela - Beylikdüzü Tabela - Beylikdüzü Neon - Beylikdüzü Led - Beylikdüzü - Beylikdüzü Reklam - Beylikdüzü Matbaa -
BEYLİKDÜZÜ TABELA NEON

Bu habere yorum yapan ilk siz olun!

  • Ad Soyad:

  • Yorum:

  •  

    @name x

  • UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
    HAVA DURUMU
    Görüntülemek istediğiniz ili seçiniz:
    EN ÇOK OKUNANLAR
    banner230
    EN ÇOK YORUMLANANLAR
    BUGÜN
    BU HAFTA
    BU AY
    ARŞİV