banner238

banner228

banner220

banner245

banner246

banner247

banner314
05 Mayıs 2024 Pazar

CEM YILMAZ 51 OLDU HİÇ BU YAŞA GELECEĞİM AKLIMA GELMEMİŞTİ

Mescid-i Aksa’ya Siyonist baskını

İşgalci İsrail, Peygamber Efendimiz’in (asm) Mirac’a çıktığı mescid olan Mescid-i Aksa’ya girdi. İşgal güçleri, namaz kılan Müslümanlara gaz bombaları ve plastik mermilerle saldırdı.

07 Ekim 2012 Pazar 13:54
Mescid-i Aksa’ya Siyonist baskını
banner311
Mescid-i Aksa’ya Siyonist baskını

İşgalci İsrail, Peygamber Efendimiz’in (asm) Mirac’a çıktığı mescid olan Mescid-i Aksa’ya girdi. İşgal güçleri, namaz kılan Müslümanlara gaz bombaları ve plastik mermilerle saldırdı. 


İSRAİL Savcısının Yahudilerin Mescid-i Aksa’ya girmelerinin hak olduğunu öne sürmesi üzerine, Mescid-i Aksa’da gerilim yükseldi. Savcı’nın açıklamalarının ardından Siyonistler, Mescid-i Aksa’ya girerek ibadet etmeye çalıştı. 3 gündür Yahudilerin benzer girişimleri Mescid-i Aksa muhafızları tarafından püskürtülürken, önceki gün işgal güçleri Filistinlilere saldırdı. İşgal güçleri Mescid-i Aksa’da namaz kılan Müslümanlara gaz bombaları ve plastik mermilerle saldırı düzenlerken, bir grup Yahudi içeri girdi. İçeri giren askerler cemaatin üzerine gaz bombası ve plastik mermi yağdırdı, saldırı sonucu onlarca Müslüman gazlardan ve mermilerden yaralandı.

Telmudi ayini yapmak istediler

Telmudi ayini yapmak isteyen grup ile birlikte Mescid-i Aksa muhafızlarına saldıran İsrail güçleri, her tarafa keskin nişancı yerleştirdi. İşgal güçleri Mescid-i Aksa’da namaz kılan Müslümanlara gaz bombaları ve plastik mermilerle saldırı düzenlerken, bir grup Yahudi içeri girdi. İçeri giren askerler cemaatin üzerine gaz bombası ve plastik mermi yağdırdı, saldırı sonucu onlarca Müslüman gazlardan ve mermilerden yaralandı.

Müslümanlar ayakta

Gerilim Cumartesi günü de devam ederken, Siyonist askerlerin Mescid-i Aksa içinde dolaşması Müslümanları yeniden hareketlendirdi. Filistinli gençlerin büyük direnişi sonucunda askerler Mescid-i Aksa’dan çıkmak zorunda kaldı. Askerler, Mescid-i Aksa dışında yakaladıkları Filistinli gençleri ise gözaltına aldı. 2000 yılında dönemin başbakanı Ariel Şaron’ın Mescid-i Aksa’yı ziyareti, Filistin topraklarında ikinci intifadanın başlamasına yol açmıştı.

Gerilim sürüyor

Diğer taraftan El-Halil şehrine bağlı Harsa beldesinde işgal güçleriyle Filistinli gençler arasında şiddetli çatışmaların yaşandığını belirten kaynaklar, baskın ve kuşatmalarla başlayan gerginliğin devam ettiğini, Filistinli gençlerin işgal askerlerine karşı koyması üzerine askerlerin yoğun bir şekilde gaz bombası kullandığını kaydetti.


İsrail güvenlik güçleri Mescid-i Aksa'da namaz kılan Filistinlileri tutukladı

Mescid-i Aksa ve çevresini kuşatma altına alan İsrail askerleri, avluda namaz kılan Filistinlileri tutukladı.

El-Aksa Vakıf ve Kültür Mirası Kurumu'ndan yapılan açıklamada, İsrail güvenlik güçlerinin Mescid-i Aksa'ya yönelik uyguladığı kuşatmayı arttırdığını kaydetti.

Açıklamada, Mescid-i Aksa'nın avlusunda namaz kılan bazı Filistinlilerin İsrail güvenlik güçleri tarafından tutuklandığı belirtildi.

Öte yandan tüm tepkilere rağmen Yahudi yerleşimcilerin bugün tekrar İsrail polisi eşliğinde Mağaribe kapısından avluya giriş yaptığı ifade edildi.

Kaynak: MİLAT 

Tabela - Neon Tabela - Beylikdüzü Tabela - Beylikdüzü Neon - Beylikdüzü Led - Beylikdüzü - Beylikdüzü Reklam - Beylikdüzü Matbaa -
BEYLİKDÜZÜ TABELA NEON

Bu habere yorum yapan ilk siz olun!

  • Ad Soyad:

  • Yorum:

  •  

    @name x

  • UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
    HAVA DURUMU
    Görüntülemek istediğiniz ili seçiniz:
    banner251
    EN ÇOK YORUMLANANLAR
    BUGÜN
    BU HAFTA
    BU AY
    ARŞİV