banner238

banner228

banner220

banner245

banner246

banner247

banner323
18 Mayıs 2024 Cumartesi

Adaylığımı açıklayacağım Aziz Yıldırım iddialara noktayı koydu

Mısır'da istifa depremi

Kahire'de, Cumhurbaşkanlığı Sarayı önünde gösteri düzenleyenlerin sayısı her geçen dakika artıyor.

01 Temmuz 2013 Pazartesi 15:50
Mısır'da istifa depremi
banner267
Mısır'da istifa depremi
Kahire'de, Cumhurbaşkanlığı Sarayı önünde gösteri düzenleyenlerin sayısı her geçen dakika artıyor. Mısır'da Müslüman Kardeşler Teşkilatı'nın (İhvan) merkez binaları göstericiler tarafından ateşe verildi. Olayların büyümesi üzerine kabineden 4 bakan istifa etti.
Cumhurbaşkanı Mursi'nin istifası talebiyle düzenlenen gösteriler sürerken kabineden 4 bakan istifa etti.

Mısır Çevre Bakanı Halid Fehmi, İletişim Bakanı Atıf Hilmi, Turizm Bakanı Hişam Zazu ve Hukuk İşleri ve Meclis Bakanı Hatim Bacatu'nun görevlerinden istifa eden bakanlar arasında yer alıyor.

Mısır Sağlık Bakanlığı, ülke genelinde muhalif gruplar ile Müslüman Kardeşler taraftarları arasında son 2 günde yaşanan çatışmalarda ölü sayısının 30'a yükseldiğini açıkladı. Resmi rakamlara göre ayrıca yaklaşık 700 kişi de yaralandı.


YÜZBİNLER SOKAKLARA DÖKÜLDÜ!

Göreve gelişinin birinci yıldönümünde Mursi’nin istifasını isteyen yüzbinlerce muhalif sokaklara döküldü. Sopayla dövüş dersi alan Mursi yandaşları da Kahire’deki Rabiatü’l Adeviyye meydanında “meşruiyetin korunması” adında karşıt eylem yaptı.

Ülke genelinde meydana gelen çatışmalarda, 3 kişinin öldüğü 174 kişinin de yaralandığı belirtildi.

Mısır Sağlık Bakanlığı, Kahire, İskenderiye, Asyut, Dakhaliyye, Garbiyye, Beni Suveyf ve Buhayra kentlerinde Cumhurbaşkanı Muhammed Mursi destekçileri ve karşıtları arasında meydana gelen çatışmalarda, 174 kişinin yaralandığını açıkladı.

Açıklamada, Asyut kentinde iki, Beni Süveyf kentinde ise bir kişi olmak üzere çatışmalarda ölenlerin sayısının 3'e yükseldiği ve bazı yaralıların durumunun ciddiyetini koruduğu belirtildi.

Mısır, iki yıl önce Hüsnü Mübarek rejimini sokaklara çıkarak deviren halklanmasından sonra dün en büyük protesto eylemlerine sahne oldu. Mısır’ın başkenti Kahire’deki Tahrir meydanında toplanan yüzbinlerce kişi bir yıl önce seçilen Cumhurbaşkanı Muhammed Mursi’nin istifasını istedi. Binlerce kişi protestolar için geceyi Mursi’nin selefi Hüsnü Mübarek’i deviren ayaklanmanın başladığı meydanda geçirdi. Dün öğle saatlerine doğru meydandaki kalabalık hızla artmaya başladı. Göstericilerin sayıları akşam saatlerinde sayıları 200 bini aştı. Muhalifler, dün Kahire’de başkanlık sarayının önünde ve diğer kentler de Mursi’nin istifa etmesi için eylem yaptı.

beylikdüzü - beylikdüzü haber - beylikdüzü haberleri- beylikdüzü haberci - beylikdüzü haber merkezi - beylikdüzü belediyesi - beylikdüzü sakinleri
BEYLİKDÜZÜ HABER

Bu habere yorum yapan ilk siz olun!

  • Ad Soyad:

  • Yorum:

  •  

    @name x

  • UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
    HAVA DURUMU
    Görüntülemek istediğiniz ili seçiniz:
    banner230
    EN ÇOK YORUMLANANLAR
    BUGÜN
    BU HAFTA
    BU AY
    ARŞİV