banner238

banner228

banner220

banner245

banner246

banner247

banner323
29 Nisan 2024 Pazartesi

CEM YILMAZ 51 OLDU HİÇ BU YAŞA GELECEĞİM AKLIMA GELMEMİŞTİ

NATO'da gündem Türkiye

NATO'ya üye 28 ülkenin temsilcileri Brüksel'de Türkiye gündemiyle toplandı. Genel Sekreter Stoltenberg, toplantının açılışında Türkiye'ye destek açıklaması yaptı. Ancak NATO içinde endişeler var.

28 Temmuz 2015 Salı 15:16
NATO'da gündem Türkiye
banner291
NATO'da gündem Türkiye
NATO'ya üye 28 ülkenin temsilcileri Brüksel'de Türkiye gündemiyle toplandı. Genel Sekreter Stoltenberg, toplantının açılışında Türkiye'ye destek açıklaması yaptı. Ancak NATO içinde endişeler var.

Türkiye'nin talebiyle bugün Brüksel'de düzenlenen özel bir oturumda bir araya gelen NATO'ya üye ülkelerin büyükelçileri Türkiye'deki son gelişmeleri masaya yatırdı.

Toplantının açılışında bir konuşma yapan NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg,Türkiye ile güçlü bir dayanışma içinde olduklarını belirterek, "Türkiye'nin kapısının önündeki, dolayısıyla NATO sınırındaki istikrarsızlığı ele almak üzere buluşmanın şuan yapılması doğrudur" dedi.

Stoltenberg, NATO'nun gelişmeleri dikkatle izlediğini de ifade ederek "MüttefikimizTürkiye ile güçlü
bir dayanışma içindeyiz" diye sözlerini sürdürdü. Stoltenberg, terörizmin hiçbir şekline göz yumulamayacağını ve haklı çıkarılamayacağını söyledi.

'Güvenli bölge' açıklaması

NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg, toplantının ardından yaptığı açıklamada ise, terörle mücadele konusunda Türkiye'ye "ellerinden geldiğince" yardım ettiklerini, ancak NATO olarak "güvenli bölge" çalışmalarının bir parçası olmadıklarını söyledi.

Stoltenberg, Türkiye'nin bölgedeki gelişmeler konusunda NATO'dan daha fazla yardım talep etmediğine işaret ederek, "Terörle mücadele konusunda elimizden gelen yardımı yapıyoruz" dedi.

Stoltenberg, Türkiye ve Suriye arasında düşünülen "güvenli bölge" konusundaki bir soruyu yanıtlarken de, bu çalışmanın ABD ile Türkiye arasında sürdürüldüğüne işaret ederek, "NATO güvenli bölge çalışmalarının bir parçası değil" diye ekledi.

Çözüm süreci endişesi

Ancak Türkiye'nin PKK'ya yönelik tutumuna yönelik NATO ülkeleri içinden eleştiriler var. Almanya'da koalisyon ortağı Sosyal Demokrat Parti'nin savunma uzmanı RainerArnold, Türkiye'nin düzenlediği operasyonların orantılı olmadığını savundu.

Almanya Savunma Bakanı Ursula von der Leyen de barış sürecinin tehlikeyiatılmaması uyarısında bulundu. Bakan von der Leyen, "28 NATO ortağının ortaksiyasi bir hedefi çok açık bir şekilde formüle etmesinin önem taşıdığını" söyledi.

NATO'nun 4'üncü maddesi

Ankara, Kuzey Atlantik Antlaşması'nın 4'üncü maddesi uyarınca toplantı talep etmişti. Bu madde antlaşmaya taraf devletlere toprak bütünlüğü, siyasi bağımsızlık ya da güvenlik konusunda bir tehdit hissetmeleri halinde toplantı talebinde bulunma hakkı tanıyor.

Tabela - Neon Tabela - Beylikdüzü Tabela - Beylikdüzü Neon - Beylikdüzü Led - Beylikdüzü - Beylikdüzü Reklam - Beylikdüzü Matbaa -
BEYLİKDÜZÜ TABELA NEON

Bu habere yorum yapan ilk siz olun!

  • Ad Soyad:

  • Yorum:

  •  

    @name x

  • UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
    HAVA DURUMU
    Görüntülemek istediğiniz ili seçiniz:
    banner230
    EN ÇOK YORUMLANANLAR
    BUGÜN
    BU HAFTA
    BU AY
    ARŞİV