banner238

banner228

banner220

banner245

banner246

banner247

banner287
20 Mayıs 2024 Pazartesi

Adaylığımı açıklayacağım Aziz Yıldırım iddialara noktayı koydu

Netanyahu Lahey'de yargılansın

Başkan Erdoğan, İsrail yönetiminin uluslararası mahkemelerde yargılanması için tüm adımları atacaklarını söyledi.

16 Kasım 2023 Perşembe 09:12
Netanyahu Lahey'de yargılansın
banner266
Netanyahu Lahey'de yargılansın

Başkan Erdoğan, İsrail yönetiminin uluslararası mahkemelerde
yargılanması için tüm adımları atacaklarını söyledi.

Başkan Erdoğan, İsrail'in nükleer bombası olduğunu belirterek, "Karşımızda bir soykırım var. İsrail bir terör devletidir. Ecelin geliyor Netanyahu. İstediğin kadar nükleer bombaya sahip ol, neye sahip olursan ol gidicisin" dedi.
Başkan Recep Tayyip Erdoğan, AK Parti TBMM Grup Toplantısı'nda Gazze'deki önemli mesajlar verdi. Sözlerine KKTC'nin kuruluşunun 40. yıldönümünü kutlayarak başlayan Başkan Erdoğan, KKTC'nin 15 Kasım Cumhuriyet Bayramı'nı tebrik etti. Erdoğan, "Destansı mücadeleleriyle işgale, esarete, zulme 'dur' diyen kahramanları rahmetle yad ediyorum. Türkiye olarak Kıbrıs Türkü'nün yanında olmaya devam edeceğiz" mesajını verdi.
ERMENİSTAN GİBİ OLACAK

"Siyaseti ile ekonomisi ile askeri gücü ile her alanda güçlü olmazsak bizi bu topraklarda yaşatmazlar" diyen Başkan Erdoğan, Gazze'de yaşanan insanlık dramına dikkat çekti: "Habis niyetli çevreler kendilerini bir şekilde ifşa ediyor. Yıllarca Ermenistan ülkemiz topraklarıyla ilgili ham hayaller peşinde koştu. Karabağ Savaşı ile dersini aldı, yerine oturdu. Şimdi de İsrail yöneticileri benzer hezeyanları ifade etmeye başladılar. Hiç merak etmesinler, bin yıldır sayısız benzer hayal sahibi gibi, bunların da sonu hüsran olacaktır. Komşularımızı bize karşı kışkırtanların, PKK'yı üzerimize salanların, FETÖ'yü sinsice içimize sokanların heveslerini kursaklarında bırakmayı hep sürdüreceğiz."

ARTIK DÜRÜST OLUN

Erdoğan, İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu'nun birlikte basın toplantısı düzenlediği iki bakanıyla bile aynı istikamette yürümediğini belirterek, "Netanyahu gidicidir. Bütün mesele dünyada haklının yanında yer alacak olanların duruşudur. Amerika başta olmak üzere Batı hep birlikte hâlâ maalesef ters yüz olarak bu duruma bakıyor. Fransa, önce farklı açıklamalar yapıyor, daha sonra bakıyorsunuz geri vitese takıyor. Dürüst ol ya, yani bir gün öyle bir gün böyle yapma. Akşam başka, sabah başka olmayın, Türkiye gibi olun" dedi.
İSRAİL TERÖR DEVLETİDİR

Gazze'nin 40 gündür bombalandığını hatırlatan Erdoğan, "Evlerini terk etmeye zorladığı sivilleri yolda kasıtlı olarak bombalayan bir canilikle kelimenin tam anlamıyla bir devlet terörü estiriyor. Gönlüm ferah, açık olarak diyorum ki İsrail bir terör devletidir. Hamas'ı terör örgütü olarak ifade ediyorsun. Hamas, Filistin'de seçimlere girip seçim kazanan bir siyasi parti. Seçimi kazandıktan sonra da hakkını, haklarını elinden aldınız. İsrail, Amerika birlikte aldılar. Bu gerçekleri görelim. Ama hâlâ benim ülkemde bile Hamas'ın bir siyasi parti olduğunu bilmeyen, anlamayanlar var" diye konuştu.

ATOM BOMBASI VAR

İsrail tarafından katledilen 12 bine yakın Gazzeli'nin üçte ikisini çocuklar ve kadınların oluşturduğunu belirten Erdoğan, şahit olduklarını anlatmak için tüm kavramların yetersiz kaldığını belirtti. Savaşın da bir ahlakı, hukuku ve sınırı olduğunun altını çizen Erdoğan, Netanyahu'ya şu tepkiyi gösterdi: "Sende atom bombası var mı yok mu? Sıkıysa açıkla ama açıklayamaz. Ey İsrail sende atom bombası, nükleer bomba var ve bununla tehdit ediyorsun. Bunları biz biliyoruz. Artık ecelin geliyor. İstediğin kadar nükleer bombaya sahip ol, neye sahip olursan ol ama gidicisin. Ahlak, vicdan, onur namına ne varsa hepsini kaybedenler insan değil ancak belhüm adal olabilir."

HAÇLI-HİLAL MESELESİ

Karşılarında bir soykırımın olduğunu dile getiren Erdoğan, binlerce avukatın bunları Lahey Adalet Divanı'na başvuracağını söyledi. "İnsanım" diyen hiç kimsenin, Gazze'de yaşananları onaylayamayacağını belirten Erdoğan, "İsrail'in işlediği insanlık suçlarına ses çıkarmayanlar, en az failler kadar bu suçlara ortaktır. İsrailli bakanlar, nükleer silaha sahip olduklarını kameralar önünde itiraf ediyor, Uluslararası Atom Enerjisi Ajansı, bununla ilgili harekete geçmiyor. Fransa'daki Charlie Hebdo saldırısında 23 kişi öldü dünya ayağa kalktı. Şimdi 13 bine yakın insan öldü, nerede bu dünyanın devlet başkanları, başbakanlar nerede? Hadi gelin bir de bununla ilgili yürüyün bakalım. Vicdanınız, insafınız yok mu? Hadi gelin bir de bununla ilgili yürüyün. Olay haçlı-hilal meselesidir. Allah'ın izni ile zafer Gazzelilerin ve Filistin halkının olacaktır. Gazzeli masumları asla sahipsiz bırakmayacağız" diye konuştu.

YALNIZLAŞTIRMA POLİTİKASI

İsrail'in katliamları bu şekilde sürerse tüm dünyada lanetlenen bir terör devleti olduğunu tescil ettireceğini aktaran Erdoğan, "Dünyanın her yerinde meydanları dolduranlar gösteriyor ki İsrail insanlık vicdanında da mahkum oldu. İsrail'i yalnızlaştırmaya devam edeceğiz. İsrail'in Gazzeli mazlumları hunharca katleden siyasi ve askeri yöneticilerinin uluslararası mahkemelerde yargılanmasını sağlayacak adımlar atacağız" mesajını verdi.

CHP'NİN FAŞİST KODLARI DEĞİŞMEDİ

CHP'deki koltuk değişimini değerlendiren Erdoğan, "Tek parti döneminden bu yana aktörler değişti, genel başkanlar değişti ama CHP'nin faşist kodlarında en ufak bir değişim olmadı. İçlerindeki vesayet heveslerine hiçbir zaman set çekemediler. Değişim dediler, kurultaylarında Selo'sundan Kavala'sına ne kadar demokrasi düşmanı varsa, selam çaktılar. CHP'nin genel başkanlık koltuğunda oturan gerçekten genel başkan mı, yoksa emanetçi mi belli değil. " şeklinde konuştu.

BARIŞ İÇİN DESTEK VERİN

Başkan Erdoğan, İtalya Başbakanı Giorgia Meloni ile telefonda görüştü. Görüşmede, Gazze'de yaşanan insani kriz ele alındı. Erdoğan, Filistin'deki vahşetin giderek derinleştiğine dikkat çekerek, İsrail'in uluslararası mahkemelerde cezalandırılması için yapılan çalışacaklar ile kalıcı barış için İtalya'dan destek istedi. İtalya'dan yapılan açıklamada ise Erdoğan ile detaylı bir görüşme yapıldığı belirtilerek, çatışmaların azaltılması bağlamında Türkiye'nin oynadığı önemli rolün altı çizildi.

BİZ HAKEM KONUMUNDAYIZ

Yargıtay ile AYM arasındaki tartışmalarda hakem olduklarını hatırlatan Erdoğan, "İki yüksek yargı organı arasında ortaya çıkan içtihat farkını, 'darbe' olarak nitelemek bir başka utanmazlıktır. Kişisel eleştirilerimizi baki tutarak iki yüksek yargı organımız arasındaki içtihat farklarının kalıcı bir şekilde giderilmesi için gayret göstereceğiz. Sorunun acil çözümü anayasal ve yasal değişikliklerin süratle yapılmasından; kalıcı çözümü yeni ve sivil anayasadan geçmektedir. Meclis, eylem ve nümayiş yeri değil, ülkenin meselelerine çözüm üretme merciidir. Sürece katkı vermek isteyen partilerle çözüm yolu bulacağımıza inanıyorum" mesajını verdi.





Tabela - Neon Tabela - Beylikdüzü Tabela - Beylikdüzü Neon - Beylikdüzü Led - Beylikdüzü - Beylikdüzü Reklam - Beylikdüzü Matbaa -
BEYLİKDÜZÜ TABELA NEON

Bu habere yorum yapan ilk siz olun!

  • Ad Soyad:

  • Yorum:

  •  

    @name x

  • UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
    HAVA DURUMU
    Görüntülemek istediğiniz ili seçiniz:
    banner251
    EN ÇOK YORUMLANANLAR
    BUGÜN
    BU HAFTA
    BU AY
    ARŞİV