banner238

banner228

banner220

banner245

banner246

banner247

banner319
05 Temmuz 2025 Cumartesi

Adnan EREN Şarkıları: Şiirden Besteye, Yıllara Uzanan Bir Müzik Yolculuğu

'Nükleer silaha bir yıl kaldı'

ABD Başkanı Barack Obama, İran'ın nükleer silah geliştirebilecek teknolojiye sahip olmak için en az bir yıl süreye ihtiyaç duyduğunu söyledi.

06 Ekim 2013 Pazar 10:53
'Nükleer silaha bir yıl kaldı'
banner264
'Nükleer silaha bir yıl kaldı'
ABD Başkanı Barack Obama, İran'ın nükleer silah geliştirebilecek teknolojiye sahip olmak için en az bir yıl süreye ihtiyaç duyduğunu söyledi.

ABD Başkanı Barack Obama, İran'ın en az bir yıl içinde nükleer silah geliştirebilecek teknolojiye sahip olacağını iddia etti.

Associated Press'e konuşan Başkan Obama, yönetimi ile İran arasında son zamanlarda oluşan diplomasiye iyimser yaklaştığını ifade etti.

İran'ın nükleer programıyla ilgili herhangi bir "kötü anlaşmayı" kabul edemeyeceklerini belirten Obama, İran Cumhurbaşkanı Hasan Ruhani'nin bazı şeyleri doğru söylediğini ancak Ruhani'nin ülkenin karar verme yetkisine sahip tek kişi olmadığını vurguladı.

İran'ın nükleer silah üretebilme gücüne değinen Obama, "İran'ın en az bir yıl içinde nükleer silah geliştirebilecek teknolojiye sahip olacağını düşünüyoruz. Bizim tahminimiz, İsrail istihbarat servisinin tahminlerine göre daha mutedil" diye konuştu.

İsrailli yetkililer, İran'ın nükleer silah üretebilecek teknolojiden sadece birkaç ay uzakta bulunduğunu ileri sürmüştü.

'BURNU HAVADA'
İran'ın dini lideri Ayetullah Ali Hamaney'in de ABD ile ilişkilere yönelik açıklamaları oldu. Cumhurbaşkanı Hasan Ruhani'nin Batı'yla yakınlaşma çabalarına destek verdiğini açıklayan Hamaney ABD'ye olan güvensizliğini ise şu sözlerle anlattı: "Amerikan hükümetine güvenilmez. Burnu havada, mantıksızdır ve sözünü tutmaz."

'SEFERLERE HAZIRIZ'
Öte yandan İran'dan ABD ile başlatılan diplomasiye yönelik bir adım daha geldi. İran Havacılık Kurumu Başkanı Hamid Rıza Pehlivani 1979'daki İslam devriminden bu yana yapılmayan doğrudan uçak seferlerine başlamaya hazır olduklarını duyurdu.

Pehlivani "İran ile ABD arasında direkt uçuşlar için hükümetten talimat bekliyoruz" dedi.
İki ülke arasındaki diplomatik yakınlaşma, Obama ile İran Cumhurbaşkanı Ruhani arasındaki telefon konuşmasıyla somut bir hale dönüşmüştü.

beylikdüzü - beylikdüzü haber - beylikdüzü haberleri- beylikdüzü haberci - beylikdüzü haber merkezi - beylikdüzü belediyesi - beylikdüzü sakinleri
BEYLİKDÜZÜ HABER

Bu habere yorum yapan ilk siz olun!

  • Ad Soyad:

  • Yorum:

  •  

    @name x

  • UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
    HAVA DURUMU
    Görüntülemek istediğiniz ili seçiniz:
    EN ÇOK OKUNANLAR
    banner230
    EN ÇOK YORUMLANANLAR
    BUGÜN
    BU HAFTA
    BU AY
    ARŞİV