banner238

banner228

banner220

banner245

banner246

banner247

banner300
18 Mayıs 2024 Cumartesi

Adaylığımı açıklayacağım Aziz Yıldırım iddialara noktayı koydu

Rus yolcu uçağı Mısır'da düştü

Sharm-el Şeyh’ten havalanan Rus Metrojet Havayolları'na ait Airbus A321 tipi yolcu uçağı Sina Çölü üzerinde düştü. Uçakta mürettebat ile birlikte 224 kişi olduğu bildirildi.

31 Ekim 2015 Cumartesi 12:15
Rus yolcu uçağı Mısır'da düştü
banner291
Rus yolcu uçağı Mısır'da düştü
Sharm-el Şeyh’ten havalanan Rus Metrojet Havayolları'na ait Airbus A321 tipi yolcu uçağı Sina Çölü üzerinde düştü. Uçakta mürettebat ile birlikte 224 kişi olduğu bildirildi.

Mısır'ın turizm merkezi Sharm-el Şeyh’ten havalanan ve Rusya'nın Saint Petersburg kentine giden bir yolcu uçağının Sina Yarımadası'nda düştüğü belirtildi. Uçak, Mısır hava sahasını Akdeniz üzerinde terk edip Türk hava sahasına girecekti.

Rus Metrojet (eski adı Kolavia)
Havayollarına ait 9268 sefer sayılı yolcu uçağının Sharm-el Şeyh Uluslararası Havaalanı'ndan kalktıktan 23 dakika sonra radardan kaybolduğu açıklanmıştı.

Reuters’ın Rus Ria haber ajansına dayandırdığı bilgiye göre, Airbus A-321 tipi yolcu uçağı, 17'si çocuk 217 yolcu ve 7 kişilik mürettebatla toplam 224 kişi taşıyordu. Düşen uçaktaki yolcuların çoğunun Rus turistler olduğu açıklandı. Uçaktakilerin tamamının kazada hayatını kaybettiği sanılıyor.

Rus charter yani tarifesiz hava taşımacılığı yapan Metrojet şirketine ait A321 tipi uçağın EI-ETJ tescilli ve 1997 yılında imal edildiği açıklandı. Uçağın eski bir uçak olduğu ve kazaya uçağın motorundaki teknik bir arızanın sebep olmuş olabileceği belirtildi.

Mısırlı yetkilileri verdikleri ilk bilgilerde, uçağın ülke hava sahasını terk etmek üzere olduğu ve Türk Hava Trafik Kontrol Merkezi ile temasa geçmesi gerektiği bölgede radardan kaybolduğunu iddia etmişti. Devlet Hava Meydanları İşletmesi (DHMİ) yetkilileri ise Rus uçağının Türk hava sahasına girmediğini belirtti.

MISIR: UÇAĞIN PARÇALARI SİNA ÇÖLÜ'NDE TESPİT EDİLDİ

Mısır hükümeti Rus uçağın Sina'nın merkezinde düştüğünü doğruladı. Mısır hükümetinin resmi açıklamalarına göre, Başbakan Şerif İsmail uçağın düşmesinin ardından kriz komitesini çağırdı. Rus yolcu uçağının parçaları Mısır'da bulunan Sina Yarımadası'nın merkezinde bulundu.

Mısırlı yetkililer, uçağın El Ariş’e yaklaşık 100 km uzağa düştüğünü açıkladı. Uçağın tamamen zarar gördüğünü belirten yetkililer, "Uçakta bulunan yolcuların hepsi büyük ihtimalle hayatlarını kaybettiler" dedi.

"Youm 7" portalında yer alan habere
göre, Mısır güvenlik kuvvetlerinin olay yerini incelemeye aldığı ve Sina'nın kuzeyinde bulunan El Ariş kentinden 20 ambulansın gönderildiği belirtildi.

'TERÖRİST SALDIRI İHTİMALİ YOK'

Sky News Arabia Mısır'daki kaynaklarına dayanarak yaptığı haberde, düşen uçağın Mısır'ın Sina Yarımadası'nda bulunan teröristler tarafından vurulma ihtimalinin olmadığını belirtti.

RUSYA DIŞİŞLERİ BAKANLIĞI'NDAN AÇIKLAMA

Rusya Dışişleri Bakanlığı Resmi Temsilcisi Mariya Zaharova, Mısır'da bulunan Rusya Büyükelçiliği yetkililerinin Rus uçağının durumunu araştırmaya başladıklarını bildirdi.

Zaharova, "Rusya Büyükelçiliği yetkilileri 'Kogalımavia' Rus havayolu şirketine ait uçağın durumunu araştırıyor. Kesin bilgi elde edildiğinde basına açıklama yapılacak" dedi.

UÇAĞIN PİLOTU KAHİRE'YE İNMEK İSTEDİ

Mısır'ın Şarm El Şeyh kentinden Rusya'nın St. Petersburg kentine gitmek üzere havalandıktan kısa süre sonra Sina Yarımadası'nda düşen uçakla ilgili farklı iddialar ortaya atılıyor. Uçağın pilotunun kalkıştan sonra arıza nedeniyle Kahire'ye inmeyi talep ettiği belirtiliyor.

İddiaya göre uçağın pilotu kalkışın ardından rotasını değiştirmeyi teklif etti ve teknik sorunlardan dolayı Mısır’ın başkenti Kahire'ye iniş yapmayı talep etti.

Şarm El Şeyh havalimanından yapılan açıklamada, "Uçağın kalkmasının ardından pilot bağlantıya geçti ve teknik sorunu bildirdi. Rotayı değiştirmeyi ve Kahire havalimanında iniş talep etti. Daha sonra bağlantı koptu" denildi.

DÜŞEN UÇAK ONUR AIR’DE UÇTU

Sina Çölü’nde düşen Airbus A321 tipi uçak, 1997 yılında imal edildi. İlk uçuşunu 9 Mayıs 1997’de yaptı. ILFC finansal kiralama şirketine ait olan uçak, 2003 yılında Onur Havayolları tarafından kiralandı. 220 koltuklu A321, TC-OAE tescili ile 2012 yılına kadar uçtu. Daha sonra 663 imalat numarasına sahip uçak Kolavia tarafından kiralandı. Rus tescili EI-ETJ oldu.

Eski adı Kolavia olan Metrojet, 2009 yılında, Onur Havayolları’nın da sahibi olan Cankut Bagana tarafından kuruldu. Havayolu, kuruluşu sırasında iki Airbus A320 tipi uçağı da Onur Air’den kiralamıştı. Rusya’da charter olarak adlandırılan tarifesiz seferler yapan şirket, 2014’te adını ‘Metrojet’ olarak değiştirdi. Halen havayolunun filosunda 5 adet A321 ile iki adet CRJ200 tipi toplam 7 uçak bulunuyor.

beylikdüzü - beylikdüzü keman - beylikdüzü piyano - beylikdüzü bale - beylikdüzü müzik merkezi - modern sanatlar akademisi - beylikdüzü sanat
BEYLİKDÜZÜ müzik

Bu habere yorum yapan ilk siz olun!

  • Ad Soyad:

  • Yorum:

  •  

    @name x

  • UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
    HAVA DURUMU
    Görüntülemek istediğiniz ili seçiniz:
    banner251
    EN ÇOK YORUMLANANLAR
    BUGÜN
    BU HAFTA
    BU AY
    ARŞİV