banner238

banner228

banner220

banner245

banner246

banner247

banner319
29 Mart 2024 Cuma

6 ay çakarlı araçla para taşıdık

SAVAŞIN EŞİĞİNE GELİNMİŞTİ TAYVAN BELGELERİ YAYINLADI

Tayvan Dışişleri Bakanlığı, ABD Temsilciler Meclisi Başkanı Nancy Pelosi'ye Tayvan'ı ziyaret etmesi için ödeme yapıldığı iddialarını yalanladı. ABD, Çin'in ABD Büyükelçisi Qin Gang'i Çin'in eylemlerini kınamak için Beyaz Saray'a çağırdı.

07 Ağustos 2022 Pazar 18:32
SAVAŞIN EŞİĞİNE GELİNMİŞTİ TAYVAN BELGELERİ YAYINLADI
banner304
SAVAŞIN EŞİĞİNE GELİNMİŞTİ! TAYVAN BELGELERİ YAYINLADI!

Tayvan Dışişleri Bakanlığı, ABD Temsilciler Meclisi Başkanı Nancy Pelosi'ye Tayvan'ı ziyaret etmesi için ödeme yapıldığı iddialarını yalanladı. ABD, Çin'in ABD Büyükelçisi Qin Gang'i Çin'in eylemlerini kınamak için Beyaz Saray'a çağırdı.

NEON


Tayvan’a 25 yılın ardından ayak basan ABD'li en üst düzey yetkili olan ABD Temsilciler Meclisi Başkanı Nancy Pelosi'nin gezisinin ardından Tayvan’ın en büyük sosyal medya platformu PTT’de hükümetin bu gezi için ABD tarafına önemli miktarda para ödediğini iddia eden bir yazı yayınlandı.

Paylaşıma göre Washington DC’de bulunan bir halkla ilişkiler şirketi olan Gephardt Group Danışmanlığının 2018 yılından bu yana Pelosi ve çevresini etkilemek için Tayvan lideri Tsai Ying Wen adına kulis yaptığı iddia edildi. Tayvan'ın 2018 ile 2022 yılları arasında 16 komisyona toplam 3,15 milyon ABD doları ödediği iddia edilirken, yapılan ödemelerin ayrıntıları bir belge şeklinde paylaşıldı.

TAYVAN’DAN YANIT GECİKMEDİ

Tayvan Dışişleri Bakanlığı, bugün yaptığı açıklamada yayınlanan belgenin uydurma ve imzaların sahte olduğunu belirterek, Pelosi’ye ödeme yapıldığı iddiasını yalanladı. Bakanlık, hükümete ve ziyaretçilerine iftira atmak için her türlü yalan haberin kötü niyetli kişiler tarafından kasıtlı olarak paylaşıldığını belirtti.

Bakanlık ayrıca, ABD hükümetinin Pelosi'nin ziyaretinin faturasını ödediği ve güzergahının Tayvan'daki Amerikan Enstitüsü tarafından düzenlendiği bilgisini paylaştı. Tayvan hükümeti, halkı dış güçler tarafından yürütülen bilişsel savaşa yenik düşmemesi konusunda uyardı.

ABD, ÇİN BÜYÜKELÇİSİNİ BEYAZ SARAY'A ÇAĞIRDI

Beyaz Saray Sözcüsü Karine Jean-Pierre ve Beyaz Saray Ulusal Güvenlik Konseyi Stratejik İletişim Koordinatörü John Kirby, düzenledikleri ortak basın toplantısında ABD ve Çin arasında gerilime sebep olan ABD Temsilciler Meclisi Başkanı Nancy Pelosi'nin Tayvan ziyaretine ilişkin açıklamalarda bulundu.

Çin'in Tayvan yakınlarındaki "sorumsuz" askeri faaliyetlerini kınadığını belirten Kirby şu ifadeleri kullandı:

Tayvan Boğazı'nda ve bölgede uzun zamandır devam eden barış ve istikrarı koruma hedefimize ters düşen ve sorumsuz olan bu eylemleri kınıyoruz. Çin, Tayvan Boğazı ve çevresindeki kışkırtıcı askeri faaliyetleri artırmak için aşırı tepki göstermeyi ve Pelosi ziyaretini bahane olarak kullanmayı seçti. Çin'in böyle adımlar atabileceğini tahmin ediyorduk. Bu eylemlerin devam etmesini ve Çinlilerin önümüzdeki günlerde tepki vermeye devam etmesini bekliyoruz.

Kirby, "Çin'in eylemlerinden sonra Çin'in ABD Büyükelçisi Qin Gang'ı, Çin'in bu kışkırtıcı eylemlerini suçlamak üzere Beyaz Saray'a çağırdık. Çin'in sorumsuz olan askeri eylemlerini uzun süredir barış ve istikrarı koruma hedefimize aykırı olarak kınadık" şeklinde konuştu.

"TEK ÇİN POLİTİKAMIZA BAĞLIYIZ"

Kirby, Beyaz Saray'ın Büyükelçi Qin Gang'a ABD'nin bölgede bir kriz istemediğini söylediğini ve ABD'nin "tek Çin" politikasında herhangi bir değişiklik olmadığını yinelediğini aktardı. Kirby, "ABD'nin Pekin'in yapmayı seçeceği şeye hazır olduğunu açıkça belirttik. Bir kriz aramayacağız ve bunu istemiyoruz. Aynı zamanda Batı Pasifik denizlerinde ve havasında faaliyet göstermekten vazgeçmeyeceğiz” dedi.

Kirby, ABD'nin "onlarca yıldır olduğu gibi uluslararası hukukla tutarlı bir şekilde Tayvan'ı desteklemek ve özgür ve açık bir Hint-Pasifik'i savunacağını" söyledi. Kirby ayrıca, "Boğazlar arası farklılıkların barışçıl yollarla çözülmesini beklediğimizi de söyledik. Pekin ile de iletişimi sürdürüyoruz. Başkan Joe Biden'ın Başkan Xi'ye söylediği gibi Pelosi'nin ziyareti tek Çin politikamızla tutarlıydı. Ziyaret etme hakkı vardı ve bir önceki Meclis Başkanı daha önce olaysız bir şekilde Tayvan'ı ziyaret etmişti" dedi. Kirby, "Boğazlar arası barışı ve istikrarı desteklemeye devam edeceğiz. Çünkü bu sadece Tayvan'da değil, tüm bölge için önemli" ifadelerini kullandı.

"MECLİS BAŞKANI'NIN TAYVAN'A GİTME HAKKI VAR"

Kirby, Temsilciler Meclisi Başkanı Nancy Pelosi'nin Tayvan'a yaptığı ziyaretin Çin ile ABD arasında bir krize dönüşmesi hakkında, "Pelosi'nin Meclis Başkanı ve Kongre üyesi olarak oraya gitme hakkı vardı. Ama o sadece Tayvan'a gitmedi. Japonya ve Güney Kore'deki ziyaretlere de katıldı. Kongre üyelerinin denizaşırı seyahat etme hakları vardır ve buna Tayvan da dahildir. Meclis Başkanı aynı zamanda Kongre üyesi ve bu nedenle gitme hakkı var. Bizim görevimiz ise onun güvenli ve emniyetli bir ziyaret geçirmesini sağlamaktı ve bunu yaptık" şeklinde konuştu.

"ORTAKLARIMIZLA ÇALIŞACAĞIZ"

Kirby, "Şimdi, dünyanın dört bir yanındaki ortaklarımızla iletişim kurmaya devam edeceğiz. Pekin'in kışkırtıcı eylemleri, statükoyu değiştirmeye yönelik uzun süredir devam eden girişiminde önemli bir tırmanış örneğidir. Son iki yılda Çin, Çin ile Tayvan'ı ayıran merkez hattı üzerinde uçak sayısını 2016-2020 arasındaki zaman dilimine kıyasla iki katından fazla artırdı. Pekin, Tayvan'a karşı ekonomik zorlama, siyasi müdahale ve siber saldırılar izledi" dedi.

Kirby, "Önümüzdeki birkaç hafta içinde denizlerin özgürlüğünü ve uluslararası hukuku savunmaya yönelik uzun süredir devam eden yaklaşımımızla tutarlı bir şekilde Tayvan Boğazı üzerinden standart hava ve deniz geçişleri gerçekleştireceğiz. Japonya da dahil olmak üzere bölgedeki müttefiklerimizin güvenliğine olan bağlılığımızı göstermek için daha fazla adım atacağız" şeklinde konuştu.

"GERGİNLİĞİN TIRMANMASINI İSTEMİYORUZ"

Kirby, "ABD, kararlı ve aynı zamanda istikrarlı ve sorumlu olacak. Gerginliğin daha da tırmanmasına izin vermenin bizim çıkarımıza, Tayvan'ın çıkarına veya bölgenin çıkarına olduğuna inanmıyoruz. Çin, Tayvan çevresinde istikrarsızlaştırıcı askeri tatbikatlara girişirken, ABD bunun yerine yanlış hesaplama ve yanlış algılama risklerini azaltarak sorumlu bir nükleer gücün davranışını sergiliyor. ABD balistik füze testlerimizde zamanında bildirimler yoluyla şeffaflık göstermeye devam edeceğiz" dedi.

Kirby, gerginliğin kesinlikle azaldığını görmek istediğini belirterek, "Bu en iyi şekilde diplomasi yoluyla yapılırsa, Birleşik Devletler bunu tam olarak destekleyecektir. Gerilimin düştüğünü görmek istiyoruz" ifadelerini kullandı.

ÇİN'İN TAYVAN ÇEVRESİNDEKİ ASKERİ TATBİKAT

ABD Temsilciler Meclisi Başkanı Nancy Pelosi'nin Tayvan ziyaretinin ardından Çin ordusunun Tayvan çevresinde başlattığı askeri tatbikat ikinci gününde devam ediyor. Çin ile egemenlik ihtilafı yaşayan Tayvan’ın Savunma Bakanlığından yapılan açıklamada, Çin’e ait çok sayıda gemi ve uçağının tatbikatın ikinci gününde Tayvan Boğazı’nda orta çizgiyi geçtiği bildirildi. Kara tabanlı füze sistemlerinin yerleştirildiği, durumu izlemek için boğaza uçak ve gemiler gönderildiği aktarıldı. Savaşa hazır olma durumunun arttıracağı, ancak savaş istenmediği kaydedildi.

Tayvan Başbakanı Su Tseng-chang ise yaptığı açıklamada, “(Biz) komşunun kapımızda gücünü göstermesini ve askeri tatbikatlarla dünyanın en işlek su yollarını keyfi olarak tehlikeye atmasını beklemiyorduk” ifadeleriyle Çin’in tatbikatlarına tepki gösterdi.

TAYVAN: ÇİN ORDUSU 11 DONGFENG BALİSTİK FÜZE FIRLATTI

Çin’in düzenlediği askeri tatbikatlar çerçevesinde, Tayvan açıklarına 11 balistik füze fırlattığı açıklandı. Tayvan Savunma Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada, “Tayvan saati ile 13.56'dan itibaren Çin Halk Kurtuluş Ordusu (PLA) kuzey, güney ve doğu Tayvan'ı çevreleyen sulara toplam 11 Dongfeng balistik füzesi fırlattı” denildi.

ŞEREF MADALYASI

Tayvan lideri Tsai Ing-wen, görüşme gerçekleştirdiği ABD Temsilciler Meclisi Başkanı Nancy Pelosi'ye "Uğurlu Bulutlar Düzeni" adı verilen şeref madalyasını takmıştı. Kritik görüşmede, Tayvan-ABD arasındaki iş birliğini sürdürme konusunda mutabık kalınmıştı.

ÇİN'DEN DİKKAT ÇEKEN AÇIKLAMA

Çin’in Fransa Büyükelçisi Lu Shaye, Çin-Tayvan arasındaki gerilim hakkında yaptığı açıklamada, “Yeniden birleşmenin ardından halka birlik yönünde eğitimler vereceğiz” dedi.

Çin’in Fransa Büyükelçisi Lu Shaye, ABD Temsilciler Meclisi Başkanı Nancy Pelosi'nin Tayvan ziyaretinin ardından Çin ve Tayvan arasında artan gerilim hakkında katıldığı bir Fransız kanalında açıklamada bulundu. Büyükelçi Shaye, Pelosi'nin "gereksiz provokasyon" yaptığını ve çok fazla tehlikeye neden olduğunu söyledi.

ÇİN FÜZELERİ FIRLATTI!

Shaye, Tayvan'daki çoğu insanın birkaç yıl önce yeniden birleşmeyi desteklediğini, ancak Tayvan Demokratik İlerleme Partisi'nin "Çin karşıtı" propagandası ile insanların beyinlerine ayrımcılığı aşıladığını iddia etti. Lu Shaye, Tayvan ve Çin arasındaki “tampon” ada olan Kinmen’in açık bir çatışma durumunda cephe konumunda olduğunun da altını çizdi. Büyükelçi Shaye ayrıca, "Yeniden birleşmenin ardından halka birlik yönünde eğitimler vereceğiz” ifadelerini kullandı. Tayvan halkının “vatansever duygularını geri kazanacağını” söyleyen Büyükelçi Shaye, eğitimin bu projenin ana silahı olacağını ve "tehdit altında değil" hür iradeyle gerçekleşeceği vurgusunu yaptı.





beylikdüzü - beylikdüzü keman - beylikdüzü piyano - beylikdüzü bale - beylikdüzü müzik merkezi - modern sanatlar akademisi - beylikdüzü sanat
BEYLİKDÜZÜ müzik

Bu habere yorum yapan ilk siz olun!

  • Ad Soyad:

  • Yorum:

  •  

    @name x

  • UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
    HAVA DURUMU
    Görüntülemek istediğiniz ili seçiniz:
    banner230
    EN ÇOK YORUMLANANLAR
    BUGÜN
    BU HAFTA
    BU AY
    ARŞİV