banner238

banner228

banner220

banner245

banner246

banner247

banner319
04 Mayıs 2024 Cumartesi

CEM YILMAZ 51 OLDU HİÇ BU YAŞA GELECEĞİM AKLIMA GELMEMİŞTİ

Türkiye'ye Fransız kalmayacak

Fransız sosyalistler, Sarkozy'nin koltuğuna oturacak adaya karar verdi

17 Ekim 2011 Pazartesi 00:56
Türkiye'ye Fransız kalmayacak
banner229
Türkiye'ye Fransız kalmayacak
Fransız sosyalistler, Sarkozy'nin koltuğuna oturacak adaya karar verdi
Fransa'da Sosyalist Parti delegeleri, bugün düzenlenen ikinci tur seçimi sonucunda, cumhurbaşkanlığı seçimleri için Francois Hollande'ın adaylığına karar verdi.

Son anketler, Sosyalist Parti adayının, gelecek cumhurbaşkanı seçimini, merkez sağın adayı olması Nicolas Sarkozy karşısında rahat bir şekilde kazanacağını ortaya koyuyor.

Hollande'ın gelecek seçimlerde cumhurbaşkanı seçilmesinin Türkiye açısından iki önemli etkisi olacak.

Hollande, Sarkozy'nin tersine Türkiye'nin AB üyeliğine ilke olarak karşı değil. Hollande, daha önce yaptığı açıklamalarda, kriterleri yerine getirdiği takdirde Türkiye'nin AB üyeliğini desteklediğini bildirmişti.

Türkiye'nin AB üyeliğine karşı çıkan Sarkozy, iktidarı döneminde özellikle doğrudan tam üyeliği ilgilendirdiği gerekçesiyle, AB müzakere fasıllarından beş başlığın açılmasına veto koydu.

SÖZDE ERMENİ SOYKIRIMI
1915 olayları konusundaysa Hollande'ın Türkiye'yi açıkça rahatsız eden bir tutum içinde olduğu biliniyor. 1915 olaylarının inkarının suç sayılmasını öngören yasa teklifi meclise yine Hollande'ın desteğiyle gelmişti.

Bu yasa teklifi mecliste kabul edilmiş, ancak iktidardaki merkez sağın ve özellikle Sarkozy'nin karşı çıkmasıyla senato gündemine alınmamıştı.

Fransa'da geçen ay düzenlenen yenileme seçimleri sonucunda senatoda çoğunluk Sosyalist Parti'ye geçti.

Hollande, iki hafta önce Ermeni dernekleriyle yaptığı bir toplantıda, senatoda bekleyen yasa tekfinin genel kurula getirilmesi için senatonun yeni sosyalist başkanı Jean-Pierre Bel'e çağrıda bulundu ve bu konuda girişimlerinin süreceği konusunda diasporaya söz verdi.

Türkiye'nin AB üyeliği ve 1915 olaylarının, gelecek yıl düzenlenecek cumhurbaşkanlığı seçim kampanyasında, daha önceki seçimlerde olduğu gibi yine yoğun bir şekilde tartışılması bekleniyor.
 

Tabela - Neon Tabela - Beylikdüzü Tabela - Beylikdüzü Neon - Beylikdüzü Led - Beylikdüzü - Beylikdüzü Reklam - Beylikdüzü Matbaa -
BEYLİKDÜZÜ TABELA NEON

Bu habere yorum yapan ilk siz olun!

  • Ad Soyad:

  • Yorum:

  •  

    @name x

  • UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
    HAVA DURUMU
    Görüntülemek istediğiniz ili seçiniz:
    banner251
    EN ÇOK YORUMLANANLAR
    BUGÜN
    BU HAFTA
    BU AY
    ARŞİV