banner238

banner228

banner220

banner245

banner246

banner247

banner225
20 Nisan 2024 Cumartesi

Dijital Yapay Zeka Mı

Yeni virüs İngiltere'den sonra 4 ülkeye daha sıçradı! Hızla yayılıyor

İngiltere'de koronavirüsün yeni bir türü tespit edilmesinin ardından, B117 adı verilen yeni virüsün 4 farklı ülkede daha görüldüğü belirtildi.

21 Aralık 2020 Pazartesi 11:17
Yeni virüs İngiltere'den sonra 4 ülkeye daha sıçradı! Hızla yayılıyor
banner263
Yeni virüs İngiltere'den sonra 4 ülkeye daha sıçradı! Hızla yayılıyor

İngiltere'de koronavirüsün yeni bir türü tespit edilmesinin ardından, B117 adı verilen yeni virüsün 4 farklı ülkede daha görüldüğü belirtildi.

Dünya, İngiltere Başbakanı Boris Johnson'un ülkesinde koroanvirüsün mutasyona uğramış yeni bir türünün tespit edildiğini açıklamasıyla sarsıldı.

Birçok aşı türünün onay aldığı ve toplu aşılama programlarının başlamasının beklendiği bu günlerde, mutasyon açıklaması dünya genelinde tedirginliğe neden oldu. 

Türkiye de dahil olmak üzere Avrupa ülkeleri, İngiltere'nin bu açıklamasının ardından, birer birer ulaşım tedbirleri alarak kapılarını kapamaya başladı.

4 ÜLKEDE DAHA TESPİT EDİLDİ

İngiltere Sağlık Bakanı Matt Hancock'ın mutasyondan sonra salgının kontrolünü kaybettiklerini açıklamasının ardından ise Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ) de, B117 adı verilen bu yeni virüsün, Hollanda, Danimarka ve Avustralya’da da görüldüğünü açıkladı.

DSÖ, ayrıca koronavirüsten yüzde 70 daha hızlı yayılan bu virüsün yeni dalgalara neden olmaması için ülkelere tedbirleri artırma uyarısında bulundu.

Şimdiye kadar, Türkiye, Almanya, Hollanda, Avusturya, İtalya ve Belçika; İngiltere ile hava yolu ulaşımını yasakladı.

İTALYA'YA DA SIÇRADI
İtalya Sağlık Bakanlığı, İngiltere’den gelen bir kişide yeni tip koronavirüsün (Kovid-19) daha hızlı yayılan mutasyonuna rastlandığını duyurdu.

İtalya’nın başkenti Roma’daki Chelio askeri hastanesinin uzmanları, son haftalarda İngiltere’de ortaya çıkan Kovid-19 mutasyonunu tespit etti.

İtalya Sağlık Bakanlığı’ndan yapılan açıklamada, “Birkaç gün önce İngiltere’den Roma’nın Fiumicino havalimanına inen seferle dönen hasta ve partneri karantinaya alındı ve ailenin diğer fertleri ve yakın temas çevresiyle, Sağlık Bakanlığı’nın belirlediği tüm prosedürlere uydu” ifadesine yer verildi.



TÜRKİYE UÇUŞLARI DURDURDU

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, mutasyona uğramış yeni tip koronavirüsün (Kovid-19) bulaş hızının arttığının ortaya çıkmasının ardından İngiltere, Danimarka, Hollanda ve Güney Afrika'dan Türkiye'ye uçuşlarda geçici durdurma kararı alındığını bildirdi.

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, mutasyona uğramış yeni tip koronavirüsün (Kovid-19) ortaya çıkmasıyla ilgili bir paylaşımda bulundu.

Bakan Koca, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada şunları kaydetti:

"Koronavirüsün mutasyonuyla İngiltere'de bulaş hızının arttığı bildirilmiştir. Cumhurbaşkanımızın talimatı, Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığımızın koordinasyonu ile tedbiren İngiltere, Danimarka, Hollanda ve Güney Afrika'dan ülkemize olan uçuşlarda geçici durdurma kararı alınmıştır."

THY ve SHGM'den durdurulan uçuşlarla ilgili açıklama
İngiltere'de koronavirüsün mutasyona uğramış bir türünün yüzde 70 daha hızlı yayıldığını ortaya çıkması ve uçuşların askıya alınmasının ardından Türk Hava Yollarından (THY) yapılan açıklamada, "Hiç bir yolcumuzun bilet işlemleri konusunda acele etmemesini rica ederiz" denildi.

web tasarım - grafik tasarım - web yazılım - seo - seo yazılım - web reklam - web yazılımcı- web tasarımcı -
Æ SEO YAZILIM

Bu habere yorum yapan ilk siz olun!

  • Ad Soyad:

  • Yorum:

  •  

    @name x

  • UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
    HAVA DURUMU
    Görüntülemek istediğiniz ili seçiniz:
    banner230
    EN ÇOK YORUMLANANLAR
    BUGÜN
    BU HAFTA
    BU AY
    ARŞİV