banner238

banner228

banner220

banner245

banner246

banner247

19 Mayıs 2024 Pazar

Adaylığımı açıklayacağım Aziz Yıldırım iddialara noktayı koydu

Yeni Zelanda'da deprem: 7.6

Deprem ülkenin kuzeydoğusundaki Kermadec Adaları'nda meydana geldi.

07 Temmuz 2011 Perşembe 05:45
Yeni Zelanda'da deprem: 7.6
banner265
Yeni Zelanda'da deprem: 7.6
Deprem ülkenin kuzeydoğusundaki Kermadec Adaları'nda meydana geldi. Deprem sonrası tsunami alarmı verildi.
Yeni Zelanda'nın Kermadec Adaları, şiddetli bir depremle sarsıldı.

Amerikan Jeolojik Araştırma Merkezi ülkenin kuzeydoğusundaki adalarda meydana gelen depremin büyüklüğünü 7,6 olarak açıkladı.

Yerin 48 km derinliğinde oluşan deprem sonrası tsunami alarmı verildi.

Amerikan Jeolojik Araştırma Merkezi, depremin merkez üssünün, Kermadec takımadasının bir parçası olan Raoul Adasının 211 kilometre doğusu olduğunu ve yalnızca 48 kilometre derinlikte meydana geldiğini bildirdi.
ABD Pasifik Tsunami Merkezi de, perşembe sabahı 07.03'de meydana gelen deprem nedeniyle Yeni Zelanda, Kermadec Adaları ve Tonga için tsunami alarmı verdi.

ABD Pasifik Tsunami Merkezi, "deniz seviyesi okumalarının, tsunaminin oluştuğunu doğruladığını, bu tsunaminin, depremin merkez üssüne yakın bölgenin sahillerinde yıkıcı olabileceğini" açıkladı.

Merkez, Raoul Adası çevresinde dalga boylarının şu anda 68 ila 84 santimetre yüksekliğinde olduğunu duyurdu.

Yeni Zelandalı sivil savunma yetkilileri de, tsunami alarmı kaldırılana kadar halkı, sahillerden ve denizden uzak durmaları konusunda uyardı.

Bu arada, depremin vurduğu Kermadec Adaları'nın, Yeni Zelandalı bilimadamlarının ziyaret ettiği bir otel ve meteoroloji istasyonun haricinde genellikle ıssız bir bölge olduğu belirtildi.

Tabela - Neon Tabela - Beylikdüzü Tabela - Beylikdüzü Neon - Beylikdüzü Led - Beylikdüzü - Beylikdüzü Reklam - Beylikdüzü Matbaa -
BEYLİKDÜZÜ TABELA NEON

Bu habere yorum yapan ilk siz olun!

  • Ad Soyad:

  • Yorum:

  •  

    @name x

  • UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
    HAVA DURUMU
    Görüntülemek istediğiniz ili seçiniz:
    banner251
    EN ÇOK YORUMLANANLAR
    BUGÜN
    BU HAFTA
    BU AY
    ARŞİV