banner238

banner228

banner220

banner245

banner246

banner247

banner296
28 Mart 2024 Perşembe

6 ay çakarlı araçla para taşıdık

Araç sahiplerine müjde Büyük indirim geliyor

LPG'ye son dakika büyük indirim geliyor. Gece yarısından itibaren geçerli olmak üzere 2 lira 12 kuruşluk indirim yapılacak.

03 Nisan 2023 Pazartesi 12:41
Araç sahiplerine müjde Büyük indirim geliyor
banner266
Araç sahiplerine müjdeli haber! Büyük indirim geliyor

LPG'ye son dakika büyük indirim geliyor. Gece yarısından itibaren geçerli olmak üzere 2 lira 12 kuruşluk indirim yapılacak.

Neon

Brent petrol fiyatları ve dövizdeki değişikliklerle birlikte vatandaşlar benzin, motorin ve LPG fiyatlarını takibe devam ediyor.

Otogaza (LPG) gece yarısından itibaren 2 lira 12 kuruşluk indirim bekleniyor.

Benzin ve motorin grubunda ise fiyat değişikliği beklenmiyor.

BRENT PETROLÜN VARİL FİYATI 83,86 DOLAR

Brent petrolün varili uluslararası piyasalarda 83,86 dolardan işlem görüyor.

Cuma gününü 79,89 dolar seviyesinde tamamlayan Brent petrolün varil fiyatı, bugün saat 09.30 itibarıyla kapanışa göre yüzde 4,97 artışla 83,86 dolar oldu. Aynı dakikalarda Batı Teksas türü (WTI) ham petrolün varili 79,30 dolardan alıcı buldu.

Fiyatlardaki yükselişte, Petrol İhraç Eden Ülkeler Örgütü (OPEC) ve OPEC dışı bazı üretici ülkelerden oluşan OPEC+ grubu üyesi ülkelerin üretim kesintisi kararının ardından artan arz endişeleri etkili oldu.

Dün Suudi Arabistan resmi haber ajansı SPA'da Enerji Bakanlığı kaynaklarına dayandırılan haberde, Suudi Arabistan'ın, OPEC+ ülkeleriyle koordinasyon halinde günlük petrol üretimini mayıs ayından yıl sonuna kadar 500 bin varil azaltma kararı aldığı belirtildi.

Gönüllü olarak yapılacak bu kesintinin, Kasım 2022'de alınan kesinti kararına ek olduğu kaydedildi.

Rusya Başbakan Yardımcısı Aleksandr Novak da dün yaptığı yazılı açıklamada, ABD ve Avrupa'daki bankacılık krizi ve dünyada enerji alanında atılan hatalı adımlar nedeniyle petrol piyasasında yüksek oynaklık ve öngörülemez süreçlerin yaşandığını aktardı.

Rusya'nın önleyici bir adım olarak petrol üretiminde kısıntıya gitme kararı aldığını belirten Novak, "Petrol üretimimizi, şubat üretim hacmimize kıyasla yıl sonuna kadar günlük 500 bin varil düzeyinde azaltacağız." ifadesini kullandı.

Irak 211 bin, Birleşik Arap Emirlikleri 144 bin, Kuveyt 128 bin, Kazakistan 78 bin, Cezayir 48 bin, Umman 40 bin, Gabon ise 8 bin varil kesintiye gideceğini açıkladı.

Bu gelişmelerle OPEC+ ülkeleri, mevcut günlük 2 milyon varillik üretim kesintisine ek olarak mayıs itibarıyla günlük yaklaşık 1,6 milyon varil kesintiye gitmiş olacak.

Piyasalarda bugün OPEC+ grubu Ortak Bakanlar İzleme Komitesi (JMMC) Toplantısı takip edilecek.

OPEC+ ülkeleri Ekim 2022'deki toplantıda, 2023'ün sonuna kadar günlük petrol üretiminde 2 milyon varil kesintiye gitme kararı almıştı.

Brent petrolde teknik olarak 84,70 ile 85,82 dolar aralığının direnç, 83,58 ile 82,46 dolar aralığının ise destek bölgesi olarak izlenebileceği belirtiliyor.


Tabela - Neon Tabela - Beylikdüzü Tabela - Beylikdüzü Neon - Beylikdüzü Led - Beylikdüzü - Beylikdüzü Reklam - Beylikdüzü Matbaa -
BEYLİKDÜZÜ TABELA NEON

Bu habere yorum yapan ilk siz olun!

  • Ad Soyad:

  • Yorum:

  •  

    @name x

  • UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
    HAVA DURUMU
    Görüntülemek istediğiniz ili seçiniz:
    banner251
    EN ÇOK YORUMLANANLAR
    BUGÜN
    BU HAFTA
    BU AY
    ARŞİV