banner238

banner228

banner220

banner245

banner246

banner247

banner288
28 Mart 2024 Perşembe

6 ay çakarlı araçla para taşıdık

Asgari ücrete zam gelecek mi?

Milyonlarca çalışanın gelirlerinin artması için hükümet hamle yapmaya hazırlanıyor. Kızılcahamam kampı açılışında konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, çalışanların gelir düzeyini artıracak yeni çalışmalar yaptıklarını bildirdi.

04 Haziran 2022 Cumartesi 13:38
Asgari ücrete zam gelecek mi?
banner299
Asgari ücrete zam gelecek mi?

Milyonlarca çalışanın gelirlerinin artması için hükümet hamle yapmaya hazırlanıyor. Kızılcahamam kampı açılışında konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, çalışanların gelir düzeyini artıracak yeni çalışmalar yaptıklarını bildirdi.
Kızılcahamam kampı açılışında konuşma yapan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, ücretli çalışanlara ilişkin yeni düzenlemeler yaptıklarını duyurdu.

Erdoğan açıklamasında şu sözleri söyledi:
Değerli kardeşlerim, petrol fiyatlarının 2-3 kat arttığı bir dönemde, dünyada neyin nereye geldiğini takip ediyorsunuz. Ücretliler dahil herkesin gelirini artıracak düzenlemeler hazırlıyoruz.

ASGARİ ÜCRET BEKLENTİSİ

Dün açıklanan enflasyon verilerinin ardından Memur ve memur emeklisine Temmuz ayında yapılacak zamla birlikte asgari ücrete zam yapılması tekrar gündem oldu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın bugünkü açıklaması, asgari ücretli vatandaşların zam beklentisini artırdı.

YEŞİL IŞIK YAKMIŞTI

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın geçtiğimiz günlerde basın mensuplarından gelen “Yıl ortasında asgari ücretle ilgili yeni bir gelişme, bir zam olur mu?” sorusuna verdiği yanıt asgari ücret zammı için yeşil ışık olarak nitelendirilmişti.

Erdoğan soruya “Yapılacak görüşmeler neticesinde de yıl ortasında böyle bir değerlendirme gerektiğinde biz kesinlikle vatandaşımızdan, hele hele işçimizden böyle bir şeyi esirgemeyiz. Veren el alan elden hayırlıdır.” yanıtını vermişti.

BAKAN BİLGİN: DÜZENLEME HAZIRLIĞINDAYIZ

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, "Temmuz ayında emekçilerin karşılaştıkları enflasyon farkına karşı düzenlemelerin hazırlığını yaptığımızı belirtmek isterim" demişti.

AK PARTİ SÖZCÜSÜ ÇELİK: HER ZAMAN GÜNDEMİMİZDE

AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik yaptığı açıklamada, "Asgari ücret ve başka konular dar gelirli vatandaşlarımızı ekonomik olarak korumak hükümetimizin her zaman gündemindedir" ifadesini kullanmıştı. 

"TEKNİK OLARAK MEVZUAT ZAMMA ELVERİYOR"

Habertürk'ün ekonomi yazarlarından Ahmet Kıvanç; asgari ücretle ilgili dikkat çeken bir yazı kaleme aldı.  Asgari ücret konusunda kapının açık bırakıldığını ifade eden Kıvanç, teknik olarak mevzuatın zamma elverdiğini belirtti.

Bakanlığın teklifinden sonra Asgari Ücret Tespit Komisyonu'nun toplanıp yeniden asgari ücreti belirleyebileceğinin altını çizen Kıvanç, bu noktada 'İster senelik ister aylık belirlenir. Bunun üst sınırı iki yıldır.' dedi.


Tabela - Neon Tabela - Beylikdüzü Tabela - Beylikdüzü Neon - Beylikdüzü Led - Beylikdüzü - Beylikdüzü Reklam - Beylikdüzü Matbaa -
BEYLİKDÜZÜ TABELA NEON

Bu habere yorum yapan ilk siz olun!

  • Ad Soyad:

  • Yorum:

  •  

    @name x

  • UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
    HAVA DURUMU
    Görüntülemek istediğiniz ili seçiniz:
    banner251
    EN ÇOK YORUMLANANLAR
    BUGÜN
    BU HAFTA
    BU AY
    ARŞİV