banner238

banner228

banner220

banner245

banner246

banner247

banner323
27 Nisan 2024 Cumartesi

CEM YILMAZ 51 OLDU HİÇ BU YAŞA GELECEĞİM AKLIMA GELMEMİŞTİ

Belediye belgeli otellere sıkı denetim!

Kültür ve Turizm Bakanlığı, düşük standartta hizmet veren belediye işletme belgesi sahibi otel, motel ve pansiyon gibi konaklama tesislerini bakanlık çatısı altına almak üzere çalışmalara başladı.

05 Ağustos 2011 Cuma 14:55
Belediye belgeli otellere sıkı denetim!
banner291
Belediye belgeli otellere sıkı denetim!

Kültür ve Turizm Bakanlığı, düşük standartta hizmet veren belediye işletme belgesi sahibi otel, motel ve pansiyon gibi konaklama tesislerini bakanlık çatısı altına almak üzere çalışmalara başladı.

Turizm belgeli tesislere göre hizmet kalitesi ve standartlarının daha az olduğunu gören bakanlık, Türkiye'de yaklaşık 400 bin yatak kapasitesi bulunan bu tesisleri kendi bünyesine katmak için bir pilot proje hazırlıyor.

İlk adımın atılması için öncelikle yasal mevzuatta değişikliğe gidilecek. Uygun kanuni altyapının oluşturulması halinde bakanlık hazırladığı pilot projeyi örnek teşkil amacıyla birkaç tesiste denemeye başlayacak.

Birkaç yıl içerisinde ise tüm konaklama tesislerinin Turizm Bakanlığı çatısı altında toplanacağı öngörülüyor.

HİJYEN, GIDA VE YANGIN STANDARDI BAŞI ÇEKECEK

Belediye işletme belgeli konaklama tesislerinin bakanlık standartlarına uygulanmasına yönelik düğmeye basıldığında bu işletmelerin maliyetleri önemli ölçüde artacak.

İyileştirme çalışmaları arasında özellikle hijyen, gıda ve yangınla ilgili düzenlemeler başı çekecek.

Sektör temsilcileri tam denetim altında olunacağı için turizmde tesisler arasında ortaya çıkan haksız rekabetin önleneceği görüşünde birleşiyorlar.

Alınan bilgilere göre genellikle denetim dışında kalan belediye belgeli işletmeler bakanlık çatısı altına geçirilince hem tam denetim sağlanacak, hem de karşılaşılabilecek olumsuz olaylara karşı anında müdahale mümkün olacak.

Turizm işletme belgeli olan tesislerde bakanlık tarafından belirlenen başlıca standartlar arasında yatak odalarındaki düzen, personel ve mahalleri, bedensel özürlü düzenlemeleri, asansör ve kış sporları yapılan tesislerdeki gerekli düzenlemeler gibi konular başı çekiyor.

Diğer standartlar tesislerin tipine göre havuzdan, karşılama salonlarının büyüklüklerine kadar farklılık gösteriyor.

BAKANLIĞIN KARARINI DESTEKLİYORUZ

Türkiye Otelciler Federasyonu (TÜROFED) Başkanı Ahmet Barut ise Turizm Bakanlığı'nın tesisleri tek çatı altında birleştirme kararını desteklediklerini ifade etti.

Türkiye'de konaklama tesislerinin farklı statülere sahip olmasının normal olduğunu ancak buralardaki hizmetin aynı standartta verilmesi gerektiğini belirten Barut, “Bu tesislerin tek merkezden belgelendirilip, denetiminin yapılması gerekiyor.

Projenin bunu sağlayacağını görüyoruz” diye konuştu.

"TESİSLER TEK ÇATI ALTINDA TOPLANACAK"

Alınan bilgilere göre belediye belgeli tesislerin, Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından verilen turizm işletme belgeli tesislere göre gıda, hijyen ve hizmet kalitelerinin daha az seviyede bulunmasıyla şikâyetler oluşuyordu.

Turizm Bakanlığı denetimi altında olmayan bu tesisler hakkında şikayetlerin sürekli olarak bakanlığa iletilmesi bu yönde bir çalışmanın başlamasına neden oldu.

Konuyla ilgili HT Ekonomi'ye konuşan Kültür ve Turizm Bakanlığı Müsteşarı Özgür Özarslan, şu anda tesisler hakkında pilot proje hazırlamak üzerine çalıştıklarını ifade ederek, “Hukuki olarak mevzuatta değişiklik yapılması gerekiyor.

Bunun hayata geçirilmesinin ardından pilot projeyi uygulamaya başlayacağız” diye konuştu. Amaçlarının turizm ve belediye işletme belgeli tesislerin tek çatı altında toplanması olduğunu ifade eden Özarslan, şunları kaydetti:

ÖNCE PİLOT PROJE

“Öncelikle belediye belgeli tesislere iyileştirici yönde çalışmalar yaparak standartlarını yükseltmeyi planlıyoruz.

Her nerede olursa olsun özellikle bakanlık belgeli tesislerin kalitesinde hizmet vermeleri gerekiyor.

Çünkü turizm belgeli tesislere göre vasıf ve standartlarının daha düşük olduğunu duyuyoruz.

Bu çalışmalarımızın sonucunda her iki belgeyi birleştirmeyi hedefliyoruz.

Önce pilot çalışmamızı hayata geçireceğiz ve örnek oluşturacağız.”

aboneol
 

Tabela - Neon Tabela - Beylikdüzü Tabela - Beylikdüzü Neon - Beylikdüzü Led - Beylikdüzü - Beylikdüzü Reklam - Beylikdüzü Matbaa -
BEYLİKDÜZÜ TABELA NEON

Bu habere yorum yapan ilk siz olun!

  • Ad Soyad:

  • Yorum:

  •  

    @name x

  • UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
    HAVA DURUMU
    Görüntülemek istediğiniz ili seçiniz:
    banner251
    EN ÇOK YORUMLANANLAR
    BUGÜN
    BU HAFTA
    BU AY
    ARŞİV