banner238

banner228

banner220

banner245

banner246

banner247

banner287
19 Mayıs 2024 Pazar

Adaylığımı açıklayacağım Aziz Yıldırım iddialara noktayı koydu

Dolar haftaya rekor kırarak başladı

Dolar haftanın ilk gününde yeni bir rekor kırdı.

27 Ocak 2014 Pazartesi 11:16
Dolar haftaya rekor kırarak başladı
banner291
Dolar haftaya rekor kırarak başladı
Dolar haftanın ilk gününde yeni bir rekor kırdı.
Dolar, piyasaların Merkez Bankası'ndan gelecek ek parasal sıkılaştırmanın etkilerini izleyeceği günde 2,37 lira ile yeni bir rekor kırdı.

Cuma günü 2,3370 lirayı görerek tüm zamanların en yüksek seviyesine çıkan dolar, bugün de 2,37 lirayı görerek rekor kırdı. Piyasalar Merkez Bankası'nın bugün yapacağını duyurduğu ek parasal sıkılaştırmanın dolar üzerindeki etkilerini takip edecek. Merkez Bankası sabah repo ihalesi açmadı.

Merkez, geçen hafta yaptığı açıklamada, ek parasal sıkılaştırma günlerinde faizi yüzde 9 seviyesinde oluşturacağını açıklamıştı. Banka, 23 Ocak'ta hızla yükselen dolar karşısında piyasaya doğrudan müdahale etmişti. Bankacılar Merkez'in 3 milyar doların üzerinde döviz sattığını tahmin ederken, yapılan müdahale doların rekora koşmasını engelleyememişti.



Güne hafif satışlarla da yüzde 0,33 kayıpla 64 bin 232 puandan başlarken dolarda rekorların gelmesiyle birlikte düşüş hızlandı. Borsa şu dakikalarda yüzde 1,23 günlük kayıpla 63 bin 623 puandan seyrediyor.

Tahvil piyasası da hareketli dakikalar yaşıyor. Gösterge tahvilin faizi Ocak 2012'den bu yana ilk kez yüzde 11'in üstüne çıktı.

MERKEZ BANKASI BORÇ VERME FAİZİ YÜZDE 9
Bugün piyasalar Merkez Bankası’nın ek parasal sıkılaştırma kararının etkisine de bakacak. Merkez Bankası son Para Politikası Kurulu'nda (PPK) ek parasal sıkılaştırma günlerinde yüzde 9 borç verme faizi uygulayacağını belirtmişti. Bu uygulama ile doların aşağı yönde baskılanması bekleniyordu.

GELİŞEN ÜLKELER KAN KAYBEDİYOR
Özellikle son haftalarda gelişmekte olan ülke para birimleri Çarşamba günü gerçekleşecek Fed toplantısı öncesi değer kaybediyor. Ancak son 5 haftada en çok değer kaybeden para birimi TL oldu. TL'de kayıp yüzde 14'ü aşarken Güney Afrika Randı yüzde 8 Brezilya Reali yüzde 3 değer kaybetti.

beylikdüzü - beylikdüzü haber - beylikdüzü haberleri- beylikdüzü haberci - beylikdüzü haber merkezi - beylikdüzü belediyesi - beylikdüzü sakinleri
BEYLİKDÜZÜ HABER

Bu habere yorum yapan ilk siz olun!

  • Ad Soyad:

  • Yorum:

  •  

    @name x

  • UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
    HAVA DURUMU
    Görüntülemek istediğiniz ili seçiniz:
    banner251
    EN ÇOK YORUMLANANLAR
    BUGÜN
    BU HAFTA
    BU AY
    ARŞİV