banner238

banner228

banner220

banner245

banner246

banner247

banner300
29 Nisan 2024 Pazartesi

CEM YILMAZ 51 OLDU HİÇ BU YAŞA GELECEĞİM AKLIMA GELMEMİŞTİ

Enflasyon verisi BIST'i vurdu

Haziran ayında enflasyonun beklentilerin çok üzerinde gelmesine piyasadan sert tepki geldi.

03 Temmuz 2013 Çarşamba 17:20
Enflasyon verisi BIST'i vurdu
banner264
Enflasyon verisi BIST'i vurdu
Haziran ayında enflasyonun beklentilerin çok üzerinde gelmesine piyasadan sert tepki geldi. Yüksek enflasyonun yarattığı sıkıntı ABD Merkez Bankası'nın gevşek para politikasının sonuna gelindiği endişeleri ile birleşince Borsa İstanbul'daki kayıplar 2. seans arttı.

ÖĞLEDEN SONRA SATIŞLAR ARTTI

ilk seansı yüzde 3,15 kayıpla 74.032 puandan tamamlayan BIST 100 Endeksi'ndeki kayıplar öğleden sonra yüzde 4'ü geçti.

Sabah açıklanan enflasyon verilerinin ardından borsada düşüş sertleşmiş ve kayıplar yüzde 2,5'lu seviyelere ulaşmıştı. Bankacılık endeksindeki kayıplar ise yüzde 4'ü geçti. Borsanın düşüşünde enflasyon verisinin yanı sıra Avrupa ve Asya borsalarında yaşanan kayıplar da etkili oldu.
DOLAR İÇİN MERKEZ DEREDE

Bugün bankalararası piyasada da hareketli saatler yaşanıyor. Sabanh saatlerinde 1.94'ü gören enflasyon verisi sonrasında 1.9540 liraya kadar yükselen dolara Merkez Bankası'ndan müdahale geldi. Merkez Bankası, öğleden sonrda 250 milyon dolarlık döviz satım ihalesi açtığını açıkladı. Bono piyasasında ise gösterge faiz yüzde 7,72'ye geldi.

beylikdüzü - beylikdüzü keman - beylikdüzü piyano - beylikdüzü bale - beylikdüzü müzik merkezi - modern sanatlar akademisi - beylikdüzü sanat
BEYLİKDÜZÜ müzik

Bu habere yorum yapan ilk siz olun!

  • Ad Soyad:

  • Yorum:

  •  

    @name x

  • UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
    HAVA DURUMU
    Görüntülemek istediğiniz ili seçiniz:
    banner251
    EN ÇOK YORUMLANANLAR
    BUGÜN
    BU HAFTA
    BU AY
    ARŞİV