banner238

banner228

banner220

banner245

banner246

banner247

banner309
20 Mayıs 2024 Pazartesi

Adaylığımı açıklayacağım Aziz Yıldırım iddialara noktayı koydu

Esnafa ve iş kuracaklara güzel haber.

Başbakan Erdoğan, esnafa ve yeni iş kuracaklara kredi müjdesi verdi.

24 Mayıs 2011 Salı 01:54
Esnafa ve iş kuracaklara güzel haber.
banner304
Esnafa ve iş kuracaklara güzel haber.
Başbakan Erdoğan, esnafa ve yeni iş kuracaklara kredi müjdesi verdi.
TESK Yönetimi ve illerin oda başkanlarıyla yemek yiyen Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, yarın Sanayi ve Ticaret Bakanı Nihat Ergün'ün KOBİ stratejisi ile birlikte 1 milyar liralık kredi paketini açıklayacağını söyledi.

1 HAZİRAN'DA BAŞLAYACAK

Edinilen bilgiye göre 1 Haziran'da başvuruları başlayacak olan yeni paketten sadece ilk kez kredi kullanacak esnaf ve sanatkar ile yeni iş kuracak kişiler yararlanacak. Üst limiti 50 bin lira olan krediler, KOSGEB'in anlaşmalı olduğu bankalardan kullandırılacak. Kredinin yarısı hibe şeklinde verilecek. Yarısı ise esnafın kendisi tarafından üstlenilecek.

Faizin de yarısı yine esnaf tarafından ödenecek. Örneğin kredi yıllık yüzde 12 faizle kullandırılacaksa, faizin yarısını yani yüzde 6'lık bölümünü KOSGEB, yüzde 6'sını da esnaf ödeyecek. Bu krediden işini büyütmek isteyen, iş yerini yenilemek isteyenler yararlanacak.

KOSGEB destekleri genelde yüzde 25 hibe şeklinde verilirken, bu pakette esnaf için hibe bölümü yüzde 50'ye çıkmış oldu.

İLK KEZ İŞ KURACAKLAR

Paketten yararlanacak bir diğer kesim ise yeni iş kuracak olanlar. Bu kesim için kredi limiti 100 bin lira olarak belirlendi. Yine kredinin yarısını KOSGEB hibe olarak verecek.

KADINA POZİTİF AYRIMCILIK

İlk kez kredi kullanacak esnaf ya da yeni iş kuracak kişi kadın ise hem öncelikli olacak hem de limiti diğerlerinden 5 bin lira daha fazla olacak. Böylece esnaf kredisinde kadınlar için limit 55 bin lira; yeni iş kurma limiti ise 105 bin lira olacak.
 

Tabela - Neon Tabela - Beylikdüzü Tabela - Beylikdüzü Neon - Beylikdüzü Led - Beylikdüzü - Beylikdüzü Reklam - Beylikdüzü Matbaa -
BEYLİKDÜZÜ TABELA NEON

YORUM YAZ

  • Ad Soyad:

  • Yorum:

  •  

    @name x

  • UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.

      Yorumlar
      Toplam 1 yorum mevcut

    • fevzi punar 13 yıl önce yorumlandı

      esnaf kıriz döneminde iş yerini kapattı .Elindeki ana sermayesini de bitirdi.makina parkurunu da kaybetti. bankalara da senet çek gibi ödeme araçlarındaki kredisi de bitti. ESNAFIN BAĞKUR SSK MALİYE BORÇLARI BİTMEDİ. Torba yasa ile yapılandıma yapıldı. Ancak yapılandırılan bu borcu ödemesi için tekrar iş yeri kurması gerekmektedir. BİZİM ESNAFIMIZ DÜRÜSTTÜR. Borcunu mutlaka ödemeye gayret eder. Ancak torba yasada bir yıl içinde iki taksit ödeyemessen hakkını kaybediyorsun. bu madde biraz esnek olabilirdi. BİZİM ESNAFIMIZA HİBE VERMEYE GEREK YOK. GERİ ÖDEYEBİLECEĞİ GERÇEK KEREDİLERİ VERMESİ GEREKİR.

    HAVA DURUMU
    Görüntülemek istediğiniz ili seçiniz:
    banner230
    EN ÇOK YORUMLANANLAR
    BUGÜN
    BU HAFTA
    BU AY
    ARŞİV