banner238

banner228

banner220

banner245

banner246

banner247

banner306
02 Mayıs 2024 Perşembe

CEM YILMAZ 51 OLDU HİÇ BU YAŞA GELECEĞİM AKLIMA GELMEMİŞTİ

İstanbul'da yeni rant planı

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, bayram öncesi askıya çıkardığı yeni bir imar planı ile İstanbul’da adeta rant dağıttı.

20 Ekim 2013 Pazar 20:42
İstanbul'da yeni rant planı
banner291
İstanbul'da yeni rant planı
Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, bayram öncesi askıya çıkardığı yeni bir imar planı ile İstanbul’da adeta rant dağıttı. Küçükçekmece Gölü ile Sazlıdere Baraj Gölü arasındaki yaklaşık 6 milyon metrekarelik arazide inşaat yükseklikleri serbest bırakıldı
Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'na bağlı İstanbul Çevre ve Şehircilik Müdürlüğü, Küçükçekmece Gölü ile Sazlıdere Baraj Gölü arasında kalan Başakşehir Tahtakale Mahallesi Ispartakule Toplu Konut Alanı ile ilgili yeni planları askıya çıkardı.

PLANLAR ASKIYA ÇAKARILDI
10 Ekim 2013 tarihinde askıya çıkartılan ve yaklaşık 6 milyon metrekarelik bir alanı kapsayan yeni planların duyurusunda şöyle denildi: “Tahtakale Mahallesi Sınırları İçerisinde Ispartakule Toplu Konut Alanına Ait 1/5000 Ölçekli Revizyon ve İlave Nazım İmar Planı ve 1/1000 Ölçekli Revizyon ve İlave Uygulama İmar Planı, Bakanlık Makamı’nın 30.09.2013 tarih ve 15200 sayılı Olur’ları kapsamında Bakanlığımızca 644 sayılı Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'nın Teşkilat ve Görevleri Hakkında KHK hükümleri ve 6306 sayılı Afet Riski Altındaki Alanların Dönüştürülmesi Hakkında Kanun hükümleri uyarınca onaylanmıştır. Söz konusu planlar, 3194 sayılı İmar Kanunu’nun 8/b maddesi gereğince 10.10.2013-08.11.2013 (30 gün) tarihleri arasında Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü ilan panosu ile web sitesinde askıya çıkarılmıştır.”

YÜKSEKLİK SERBEST BIRAKILDI
Bahçeşehir’in doğusunda, Küçükçekmece Gölü ile Sazlıdere Baraj Gölü arasındaki büyük bir alanı kapsayan arazinin büyük bir kısmı boş durumda. Arazinin güneyinde ve batısında Ispartakule, Ağaoğlu, Bizimevler, Avrupa Konutları, Koza Evleri, Tulip Turkuaz, Patara ve Efes siteleri bulunuyor.

Plan notlarına göre konut alanı olarak ayrılan yerlerde emsal 1, 1.5, 1.75 yoğunluğunda tutulurken, arazide geniş yer tutan ticaret alanlarına emsal 2 verildi. Konut ve ticaret alanlarında yükseklik ise serbest bırakıldı. Resmi kurum, kültürel tesis, okul alanlarında da emsal 1 olarak belirlendi.

YEŞİL ALAN NUMARASI!
Arazide çeşitli donatılar için de yerler ayrıldı. Ancak dini tesis (cami) için ayrılan arazinin azlığı dikkat çekiyor. Sıkça karşılaşıldığı üzere, inşaatlar yapılıp bitirildikten sonra yapılan plan değişiklikleriyle, özellikle yeşil alan olarak ayrılan yerler dini tesis alanına çevriliyor. Çevredeki yeşil alanın yarattığı cazibe, satış işlemleri tamamlanıncaya kadar korunuyor.
yurt

beylikdüzü - beylikdüzü keman - beylikdüzü piyano - beylikdüzü bale - beylikdüzü müzik merkezi - modern sanatlar akademisi - beylikdüzü sanat
BEYLİKDÜZÜ müzik

Bu habere yorum yapan ilk siz olun!

  • Ad Soyad:

  • Yorum:

  •  

    @name x

  • UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
    HAVA DURUMU
    Görüntülemek istediğiniz ili seçiniz:
    banner230
    EN ÇOK YORUMLANANLAR
    BUGÜN
    BU HAFTA
    BU AY
    ARŞİV