banner238

banner228

banner220

banner245

banner246

banner247

banner248
11 Temmuz 2025 Cuma

Adnan EREN Şarkıları: Şiirden Besteye, Yıllara Uzanan Bir Müzik Yolculuğu

MOTORCULAR MALİYE BAKANI'NA KASK GİYDİRDİLER

Motosiklet, bisiklet ve aksesuarları fuarı Euroasia Moto Bike Expo'nun üçüncüsü açıldı.

25 Şubat 2011 Cuma 23:17
MOTORCULAR MALİYE BAKANI'NA KASK GİYDİRDİLER
banner299
MOTORCULAR MALİYE BAKANI'NA KASK GİYDİRDİLER

Motosiklet, bisiklet ve aksesuarları fuarı Euroasia Moto Bike Expo'nun üçüncüsü açıldı.
Motosiklet Endüstrisi Derneği (MOTED), Motosiklet Sanayicileri Derneği (MOTODER) ve Bisiklet Endüstrisi Derneği (BİSED) desteğiyle düzenlenen motosiklet, bisiklet ve aksesuarları fuarı Euroasia Moto Bike Expo'nun üçüncüsü açıldı. Açılış kurdelesini Gaziantep Milletvekili Maliye Bakanı Mehmet Şimşek kesti. Bakan Şimşek, sektöre vergi mevzuatı konusunda destek olabileceklerini belirtti ve tüm motosiklet kullanıcılarını da kask kullanmaları gerekliliği konusunda uyardı.
Geçen yıla oranla yüzde 33'lük genişleme kaydeden ve 145 firmanın katılımıyla yapılan fuara, bu yıl 80 binin üzerinde ziyaretçi bekleniyor. Motosiklet ve bisikletlerin yanı sıra kasklar, sürücü giysileri, gözlükler, montlar, eldivenler, özel yağlar ve katkı maddeleri gibi ekipmanların sergilendiği fuar ilk gün motosiklet ve bisiklet kullanıcıları tarafından yoğun ilgi ile karşılandı.  Motosiklet, bisiklet ve aksesuarları fuarı Euroasia Moto Bike Expo 24-27 Şubat 2011 tarihleri arasında gezilebilecek.
''BAKAN MEHMET ŞİMŞEK: SEKTÖRE DESTEK OLACAĞIZ''
Motosiklet, bisiklet ve aksesuarları fuarı Euroasia Moto Bike Expo'nun açılışını yapan Maliye bakanı yaptığı konuşmada şunları söyledi: “Sektörün Türkiye'de geldiği nokta önemlidir.  Ama bizim daha fazla destek olmamız lazım. Biliyorum, vergiyle ilgili bazı hususlar var. Bu konuda Maliye Bakanlığı olarak sektöre destek olacağız. O konuda en ufak bir tereddüttünüz olmasın. Yalnız bunların zamanlaması önemli. Çünkü birçok sektörden birtakım talepler var. Biraz öteledik ama hakikaten sektörün desteklenmesi gerektiğine inanıyorum'' dedi.
Maliye Bakanı Şimşek, diğer alanlarda olduğu gibi bu alanda da Türkiye'nin önemli bir aktör, ihracat, üretim üssü olabileceğini dile getirerek, ihracat açısından da umutlu olduğunu ifade etti. Şimşek konuşmasına şöyle devam etti: “ Çocukken bisikletim yoktu. Bu nedenle bisiklet kullanmayı bilmiyordum. Bir süre önce hediye olarak bir bisiklet aldım. Bunu üzerine, ders alarak bisiklet kullanmayı öğrendim.  Çok usta değilim ama kısa sürede bu konuda kendimi geliştireceğim dedi.
Mehmet Şimşek'e konuşmasının ardından bir kask hediye edildi. Bu anlamlı armağandan sonra Bakan Şimşek tüm motosiklet kullanıcılarını uyararak “Tüm motosiklet kullanıcıları kasksız yola çıkmamalı” dedi.  Daha sonra, motosikletlerin gösterisini izleyen ve fuarı gezen Bakan Şimşek, gazetecilerin sorularını da yanıtladı.
Dünya Fuar Yapım LTD şirketi Genel Müdürü Murat Demirtaş yaptığı konuşmada şunları söyledi: “Eurasia Moto Plus fuarı 3. Kez düzenleniyor. Bu sene düzenlenen fuarda yüzde 33’lük bir genişleme söz konusu. 136 katılımcı ile fuarımıza start verdik ve 80 bin  ziyaretçi bekliyoruz.
Motosiklet son yıllarda atağa geçen sektörlerden biri. Çünkü her şeyden önce büyük şehirlerin sıkışık trafiğinden kurtulmak için en güzel alternatif üstelik çok da çevreci. Bir araba, şehir içinde 100 KM.’de ortalama 10-11 LT yakıt tüketirken, bir motosiklet ortalama 2 ila 4 LT. arası akaryakıt tüketiyor. Motor kullanımı, daha az trafik, daha az yol tamiri, daha az çevre ve trafik düzenlemesi demek. Fuara hem katılımcıların hem de kullanıcıların ilgisi çok fazla. Bunun nedeni ise her geçen gün motosiklet kullanımına olan ilginin artması. Bu da tabi ki sektörel bir genişlemeye neden oluyor. Avrupa’daki en büyük motosiklet pazarı İtalya’da,  yıllık 550 bin adet civarında motosiklet satılıyor. Bu ülkede bin kişiye ortalama 190, İspanya’da 80-90 motosiklet düşüyor. Türkiye’deki motosiklet pazarı da hızla gelişiyor. Bizim yaptığımız tahminlere göre 3-4 yıl içinde Avrupa’daki en büyük ikinci pazar olacağız. Şu an ülkemizde 1 milyon 247 bin 494 motosiklet var. Bu da demek oluyor ki Türkiye’de bin kişiye                      ortalama 17 motosiklet düşüyor. Bu sayının 2011 yılı içerisinde hızla artması bekleniyor. Bu artış hem sektörel açıdan hem de şehircilik açısından önlemli gelişmelere neden olacak.

BİSİKLET, SINIF GEÇME HEDİYESİ KONUMUNDA OLMAMALI
BİSED Başkanı Önder Şenkol’da, 1 milyon-1 milyon 100 bin adet bisiklet satılan Türkiye'de, bisikletin henüz ''sınıf geçme hediyesi'' konumundan sıyrılamadığını söyledi.
Türkiye ile benzer nüfusa sahip Almanya'da geçen yıl 4 milyon 700 bin adet bisiklet satıldığını kaydeden Şenkol, Avrupa ülkelerinden bisikletin yaygınlaştırılması konusunda yapılan teşviklere ve desteklere değindi.
MOTODER Başkanı Bayram Akgün ise motosiklet ve bisiklet sektörünün desteklenmesinin, ihracat artışı anlamına geldiğini belirterek, motosiklet sektör büyüklüğünün Türkiye'de, olması gerekenin beşte biri düzeyinde bulunduğunu anlattı. MOTODER Başkanı Akgün: “Nüfusun yarısından fazlası 29 yaşın altında olma özelliği ile potansiyel bir ekonomi olan Türkiye 4 saatlik uçuş mesafesi ile 1,5 milyar kişiyi ve 25 trilyon doları kapsayan bir pazarın tam ortasında olmakla beraber kendi potansiyelinin yanında etrafının çekim merkezi ile büyük potansiyel bir merkez durumundadır.
2006 yılında devreye giren ithalatı engelleyen koruma önlemleri ile Türkiye’de binlerce kişiye iş kapısı sağlayan devletimiz yukarıda bahsedilen problemlerde biz sanayicilerin ve sektörün yanında yer alması durumunda iç piyasamız ve ihracatımızla beraber Türkiye’nin lokomotif sektörlerinden biri olmak için adayız. On binlerce kişiye istihdam sağlayacağımıza, ihracatımızın artışına ve ülke ekonomisinin büyümesine büyük katkı sağlayabileceğimize inanıyoruz. Şu anda sektörümüzün olması gerekenin 5’te 1’i düzeyinde olduğunu düşünürseniz sektörün büyüme potansiyeli hakkında bilgi sahibi olmuş olursunuz. Bu anlamda gereken desteğin verileceğini düşünüyorum.
Motosiklet çevreci düşük yakıt tüketimi olan ve büyük bölümü halk tarafından temel ihtiyaçlarını karşılamak için kullanılan bir araçken, ÖTV’si yüzde 22, buna rağmen eğlence aracı Jet skinin ÖTV’sinin yüzde 8 olması ciddi anlamda bizleri düşündürmektedir. ÖTV oranındaki bu adaletsizliğin en kısa zamanda düzeltileceğini umuyoruz. “dedi.
MOTED Başkanı Ali Karakoç, AB uyum sürecinde bu alanda yapılan çalışmaların sektörü hızlandırdığını, bu alanda daha fazla desteğin sektörü büyüteceğini dile getirdi.
Euroasia Moto Bike Expo ziyaretçilerini bekleyen sürprizlerle devam ediyor. Fuarın açık olduğu sürece Becman&Danielsson’un düzenlediği BECMAN STUNTRİX MADNESS Show ile Bobby Ewing yaptığı HOT ROD MADNESS Showlar izlenebilir. Ayrıca fuarın sponsor firması aracılığı ile 11 bin Euro değerinde DUCATI MONSTER 696 model motosiklet fuara giriş yapan ziyaretçiler arasında fuar sonrası yapılacak çekilişle sahibini bulacak.

beylikdüzü - beylikdüzü haber - beylikdüzü haberleri- beylikdüzü haberci - beylikdüzü haber merkezi - beylikdüzü belediyesi - beylikdüzü sakinleri
BEYLİKDÜZÜ HABER

Bu habere yorum yapan ilk siz olun!

  • Ad Soyad:

  • Yorum:

  •  

    @name x

  • UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
    HAVA DURUMU
    Görüntülemek istediğiniz ili seçiniz:
    EN ÇOK OKUNANLAR
    banner230
    EN ÇOK YORUMLANANLAR
    BUGÜN
    BU HAFTA
    BU AY
    ARŞİV