banner238

banner228

banner220

banner245

banner246

banner247

banner248
09 Şubat 2026 Pazartesi

Başkan Erdoğan’dan Aydın’a Müjde: 70 Yıllık Hasret Bitiyor

Sigaraya Otomatik Zam!

Hükümetin hazırladığı yasa tasarısına göre, sigaraya yılda iki kez otomatik zam yapılacak ve camilere yapılan bağışlar vergiden düşülecek.

27 Nisan 2012 Cuma 10:46
Sigaraya Otomatik Zam!
banner299
Sigaraya Otomatik Zam!
Hükümetin hazırladığı yasa tasarısına göre, sigaraya yılda iki kez otomatik zam yapılacak ve camilere yapılan bağışlar vergiden düşülecek.


Hükümetin, bireysel emekliliği teşvik etmek, tasarrufları artırmak, amacıyla hazırladığı yasa tasarısından iki büyük sürpriz çıktı.

YILDA İKİ KEZ OTOMATİK ZAM

Tiryakinin içtiği sigaradan alınan vergi, enflasyona endekslenecek ve yılda iki kez otomatik olarak zamlanacak. Mevcut ibadethanelerin faaliyetlerini sürdürebilmeleri için yapılan her türlü bağış ve yardım vergiden indirilebilecek.

TBMM’ye gönderilen Amme Alacaklarının Tahsil Usulü Hakkında Kanun ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Tasarısının 26 ve 27. maddeleri tütün ve tütün ürünleri üzerinden alınan verginin hesaplanmasında yöntem değişikliğine gidiyor. En büyük değişiklik ise sigaradan alınan verginin, otomatiğe bağlanması.

TİRYAKİ ÜFE’YE ENDEKSLENECEK

Mevcut durumda Maliye Bakanlığı’nın önerisiyle Bakanlar Kurulu’nca yapılan vergi artışı yeni dönemde enflasyona bağlı olarak 6 ayda bir otomatik yapılacak. Yani sigaradan alınan vergi Ocak ve Temmuz ayında, enflasyonun açıklandığı gün otomatik olarak yansıtılacak. Üretici Fiyat Endeksindeki (ÜFE) 6 aylık artış, tiryaki vergisinin artış oranı olacak.


 

beylikdüzü - beylikdüzü haber - beylikdüzü haberleri- beylikdüzü haberci - beylikdüzü haber merkezi - beylikdüzü belediyesi - beylikdüzü sakinleri
BEYLİKDÜZÜ HABER

Bu habere yorum yapan ilk siz olun!

  • Ad Soyad:

  • Yorum:

  •  

    @name x

  • UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
    HAVA DURUMU
    Görüntülemek istediğiniz ili seçiniz:
    banner230
    EN ÇOK YORUMLANANLAR
    BUGÜN
    BU HAFTA
    BU AY
    ARŞİV