banner238

banner228

banner220

banner245

banner246

banner247

banner287
18 Mayıs 2024 Cumartesi

Adaylığımı açıklayacağım Aziz Yıldırım iddialara noktayı koydu

Şike operasyonunun ekonomik faturası ağır oldu.

Kamu üzerine düşeni yapmayınca kaybeden yatırımcı oldu.

08 Temmuz 2011 Cuma 13:57
Şike operasyonunun ekonomik faturası ağır oldu.
banner299
Şike operasyonunun ekonomik faturası ağır oldu. Kamu üzerine düşeni yapmayınca kaybeden yatırımcı oldu.


Türkiye'yi sarsan Şike operasyonunun Fenerbahçe'ye faturası ağır oldu. Bir tarafta gözaltı ve tutuklamalarla, takımın küme düşüp düşmeyeceği tartışmaları, diğer tarafta ise hem kulübü hem de binlerce yatırımcıyı ilgilendiren çok büyük ekonomik kayıplar.

Bunun sorumlusu ise yatırımcıyı korumayan Sermaye Piyasası Kurulu. Böyle büyük sansasyonel bir operasyonda kamu küçük yatırımcıyı korumayınca ödenen faturanın miktarı da büyüdü.

BİR DE SPONSOR DARBESİ!
2003 yılından bu yana Fenerbahçe'nin en büyük sponsorlarından olan Avea, şike iddiaları ardından Fener'le yollarını ayırmaya hazırlanıyor. Haberle ilgili detaylı bilgi için TIKLAYIN!..
Şike operasyonu sonrası Fenerbahçe'nin borsadaki kaybı 400 milyona yaklaştı. Yaşanan operasyonun büyüklüğü ve sansasyonel oluşu küçük yatırımcıyı olumsuz etkiledi ve eldeki hisseler hızla satılmaya başlandı.

Bu büyük ekonomik kaybın nedenini ekonomist eski bakan Ufuk Söylemez ile konuştuk. Kendisi de Fenerbahçe Kongre Üyesi olan Söylemez Fenerbahçe ve küçük yatırımcının ağır bir ekonomik kayba uğramasına neden olan süreci şöyle anlattı:

"SPK böyle sansasyonel yaşanan hukuki bir süreçte yatırımcının zarar uğramaması için birşey yapmalıydı. Halka açık spor kulüpleri tahtasında tedbir alınmalıydı. Küçük yatırımcının zarar görmesini engellemek için bunu yapılması gerekirdi. Ama öyle olmadı. Panik içinde hisseler satılıyor. Kulüple ilgili bir sorun yaşanırken burdan yatırımcıyı cezalandırmak büyük yanlış. Yatırımcı şirkete, onun yönetim yapısına, kar-zarar hesabına bakarak yatırım yapar. Kamunun böyle olaylar karşısında yatırımcıyı koruması gerekir. Ancak burada yatırımcının da cealandırılması söz konusu. Fenerbahçe en büyük taraftarı bulunan klüplerden biri olunca sonuçları da böyle daha acıtıcı oldu"

Söylemez'e göre bu sorun sadece Fenerbahçe hisselerinin düşüşüyle ilgili bir sorun değil. Borsada genelde böyle bir problem var. Hatta borsanın tabana yayılmamasında küçük yatırımcının korumasız kalması yatıyor.

2000 yılı ile 2010 yılı arasında yaşanan onca gelişmeye karşın borsadaki gerçek yatırımcı sayısının değişmemesini buna örnek olarak gösteren Söylemez, yaşanan bu olumsuz sürecin Temel fıkrasında olduğu gibi, "Bu bana ders oldu" denilerek bundan sonrası için adım atılmasını istedi.

Peki Fenerbahçe özelinde bundan sonra bir müdahale işe yarar mı? Söylemez'in buna yanıtı olumsuz. Geç kalındığını söyleyen Söylemez daha kötü bir tabloya karşı da uyarıyor.

"Fenerbahçe'ye fatura çıkmazsa hisseler yeniden toparlanır, süreç yeniden normalleşir" diyen Söylemez, tersi durumu düşünmek bile istemediğini söylüyor.



 

web tasarım - grafik tasarım - web yazılım - seo - seo yazılım - web reklam - web yazılımcı- web tasarımcı -
Æ SEO YAZILIM

Bu habere yorum yapan ilk siz olun!

  • Ad Soyad:

  • Yorum:

  •  

    @name x

  • UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
    HAVA DURUMU
    Görüntülemek istediğiniz ili seçiniz:
    banner251
    EN ÇOK YORUMLANANLAR
    BUGÜN
    BU HAFTA
    BU AY
    ARŞİV