banner238

banner228

banner220

banner245

banner246

banner247

banner225
03 Mayıs 2024 Cuma

CEM YILMAZ 51 OLDU HİÇ BU YAŞA GELECEĞİM AKLIMA GELMEMİŞTİ

Türkiye'ye dolar yağacak

Avrupa merkez bankası negatif faize geçti. Döviz kuru düşüyor.

05 Haziran 2014 Perşembe 16:07
Türkiye'ye dolar yağacak
banner322
Türkiye'ye dolar yağacak
Merkez Bankası faiz kararını açıkladı
backlink yazılım

Avrupa merkez bankası negatif faize geçti. Döviz kuru düşüyor.

Tarihe geçti

Alınan kararla Avrupa Merkez Bankası mevduat faizini 0'ın altına indirirken Başkan Draghi tarihte ilk defa negatif faiz oranı uygulayan büyük merkez bankası başkanı unvanını da almış oldu. Kararın ardından Euro/Dolar paritesi 12 Şubat tarihinden bu yan en düşük seviye olan 1,3570'e kadar geriledi.

ECB’nin kararının ardından Euro/ TL ve Dolar /TL de güçlü bir dalgalanma yaşandı. Euro TL karşısında değer kaybetti ve saat 15.10 itibarıyla 2.2885 seviyesine kadar geriledi. Dolar da 2.1055’a kadar geriledi. Borsa da yükselişe geçti.

Sermaye akacak, faizler inecek

Global Menkul Değerler’den Gökhan Uskuay, “Değerli Euro düşük enflasyona neden oluyordu. Bu kararın ardından TL’nin değer kazandığına şahit olacağız. Aynı zamanda Türkiye gibi ülkelere sermaye akışını hızlandıracak. Buna ilaveten Merkez Bankası’nın bu ay daha agresif bir faiz indirimine gitmesine olanak sağlayacak. Yine Borsa tarafından da olumlu bir seyir izleyeceğiz.”

beylikdüzü - beylikdüzü keman - beylikdüzü piyano - beylikdüzü bale - beylikdüzü müzik merkezi - modern sanatlar akademisi - beylikdüzü sanat
BEYLİKDÜZÜ müzik

Bu habere yorum yapan ilk siz olun!

  • Ad Soyad:

  • Yorum:

  •  

    @name x

  • UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
    HAVA DURUMU
    Görüntülemek istediğiniz ili seçiniz:
    banner230
    EN ÇOK YORUMLANANLAR
    BUGÜN
    BU HAFTA
    BU AY
    ARŞİV