banner238

banner228

banner220

banner245

banner246

banner247

29 Mart 2024 Cuma

6 ay çakarlı araçla para taşıdık

VERGİ, İNDİRİM VE TAKSİT MÜJDESİ

Basit usulde vergilendirilen berber, kuaför, tesisatçı, tuhafiyeci, terzi, tamircilerin aralarında yer aldığı binlerce esnafa, matrah ve vergi artırımı konusunda bir dizi kolaylık sağlandı.

22 Haziran 2021 Salı 13:29
VERGİ, İNDİRİM VE TAKSİT MÜJDESİ
banner265
VERGİ, İNDİRİM VE TAKSİT MÜJDESİ

Basit usulde vergilendirilen berber, kuaför, tesisatçı, tuhafiyeci, terzi, tamircilerin aralarında yer aldığı binlerce esnafa, matrah ve vergi artırımı konusunda bir dizi kolaylık sağlandı.
Yüz binlerce esnafa adeta ekonomi mefesi olacak adımların haberi geldi. Sabah'ın ulaştığı bilgiye göre Basit usulde vergilendirilen berber, kuaför, tesisatçı, tuhafiyeci, terzi, tamircilerin aralarında yer aldığı binlerce esnafa, matrah ve vergi artırımı konusunda bir dizi kolaylık sağlandı. Yılsonunda yapılacak düzenlemeyle gelir vergisinden muaf tutularak, beyan yükümlülükleri kaldırılacak olan 850 bin esnaf yapılandırma yasasıyla borç yükünden de kurtulmuş olacak.
Muhtasar beyannamelerini verdikleri vergi dairelerine 31 Ağustos'a kadar müracaat ederek artırım hükümlerinden yararlanabilecekler.

SARTIRILAN MATRAHA VERGİ YOK

Vergi tutarı artırılan, beyan edilen matrahlara yüzde 20 vergi uygulanmak suretiyle hesaplanıyor. Beyan edilen matrahlar üzerinden hesaplanan gelir veya kurumlar vergisi için herhangi bir vergi hesaplanmayacak, ödenmeyecek. Artırılan bu matrahlar üzerinden geçici vergi hesaplanmayacak.

Beyannamelerini süresinde vermiş ve bunlar üzerinden tahakkuk eden vergilerin tamamını süresinde ödeyenlere 5 puanlık indirim yapılacak.

SON DAKİKA 6 EŞİT TAKSİTLE YATIRILABİLİR

Örneğin; basit usulde vergilendirilen bir terzinin ticari kazancına ilişkin olarak 2017'de beyan ettiği gelir vergisi matrahı 35 bin lira. Mükellef 2017 gelir vergisi matrahını yasa hükümlerinden yararlanarak artırmak için başvuru süreci içinde vergi dairesine başvuruyor. Mükellefin artırım nedeniyle ödemesi gereken gelir vergisi 2 bin 100 lira olacak.

Söz konusu vergi 6 taksit halinde de yatırılabilecek. Alacağın birden fazla gümrük idaresini ilgilendirmesi durumunda, her idareye ayrı ayrı başvurulacak. Tebliğ hükümlerine göre ödenecek alacaklara Yİ-ÜFE aylık değişim oranı olarak, yüzde 0.35 oranı esas alınacak.

Son dakika bilgisine göre Kanun kapsamında süresinde ödenen alacaklara, 9 Haziran tarihinden sonraki süreler için faiz hesaplanmayacak.
33 BİN LİRA YERİNE 6 BİN TL ÖDEME

Berberin 2017 için beyan ettiği gelir vergisi matrahı 42 bin 500 lira olup matrahının 21 bin lirası basit usulde ticari kazanç, 21 bin 500 lirası konut kira gelirinden oluşuyor.

Mükellef gelir vergisi matrahını artırmak için başvurduğunda hesaplanan matrah 12 bin 750 lira olup, artırımda bulunacakları asgari matrahın tespitinde işletme hesabı esasına göre defter tutan mükellefler için belirlenen asgari matrah tutarı esas alacak.

Bu da 33 bin 200 liradan aşağı olmayacak. Mükellefin artırım nedeniyle ödemesi gereken gelir vergisi 6 bin 640 lira olacak. Vergi 6 eşit taksitle de ödenebilecek.





beylikdüzü - beylikdüzü keman - beylikdüzü piyano - beylikdüzü bale - beylikdüzü müzik merkezi - modern sanatlar akademisi - beylikdüzü sanat
BEYLİKDÜZÜ müzik

Bu habere yorum yapan ilk siz olun!

  • Ad Soyad:

  • Yorum:

  •  

    @name x

  • UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
    HAVA DURUMU
    Görüntülemek istediğiniz ili seçiniz:
    banner251
    EN ÇOK YORUMLANANLAR
    BUGÜN
    BU HAFTA
    BU AY
    ARŞİV