banner238

banner228

banner220

banner245

banner246

banner247

banner326
14 Mayıs 2024 Salı

Adaylığımı açıklayacağım Aziz Yıldırım iddialara noktayı koydu

12 Eylül davasına iptal başvurusu

Darbe suçlamasıyla 4 Nisan'da yargılanacak olan Kenan Evren ve Tahsin Şahinkaya, davanın düşürülmesini talep etti.

21 Mart 2012 Çarşamba 11:29
12 Eylül davasına iptal başvurusu
banner264
12 Eylül davasına iptal başvurusu
Darbe suçlamasıyla 4 Nisan'da yargılanacak olan Kenan Evren ve Tahsin Şahinkaya, davanın düşürülmesini talep etti.
12 Eylül askeri darbesinin hayatta kalan mimarları Kenen Evren ve Tahsin Şahinkaya'nın hakim karşısına çıkmasına sayılı günler kala iki sanığın avukatı davaya itiraz etti.

Nisan tarihinde hakim karşısına çıkacak evren ve Şahinkaya'nın itirazı özetle şöyle:

İddianamede Milli Güvenlik Konseyi ile başkanı ve üyesinin kurucu iktidar olma fiiliyle darbe yapma suçu işledikleri iddia edilmiştir. 1982 anayasası da, 1961 anayasasından kaynaklı yetki almadığından 'yetkisizlikten' hukuken yok hükmündedir. Bunlardan yetki alınarak yapılan her türlü yasama, yürütme ve yargı işlemleri hükümsüzdür.

YÜKSEK DERECELİ HUKUKİ YANLIŞ
Darbeye teşebbüsü tamamlanmış gibi görerek, kanunun suç saymadığı bir fiilden, faillerin cezalandırılmasının istenmesi yüksek dereceli hukuki bir yanlıştır. İddianamede fiallere isnat edilen suçların tamamlanmış şekli yoktur ki teşebbüsü olsun. Ceza kanunlarında kurucu iktidar olma fiilini cezalandıran bir hükme ratlanmış değildir. Herhalde bu Türk icadıdır. İhtilaleri ahlaki bulmamak başka şeydir, ihtilalleri yargılamaya kalkmak başka şeydir. Bu, ihtilalcinin bir başka ihtilalci tarafından yargılanması olabilir. Bu sebeplerden, iddianamenin ve kamu davasının 'erk yokluğu/yetkisizlik' nedeniyle hukuken yok hükmünde olduğunun tespit edilmesini talep ediyoruz. 'Kurucu iktidar olmak', yani 'ihtilal yapma' fiilini suç sayan bir ceza normu olup olmadığının tespitine, eğer bu fiili suç sayan bir kanun varsa bildirilmesini veya davanın reddini talep ediyoruz.'

 

web tasarım - grafik tasarım - web yazılım - seo - seo yazılım - web reklam - web yazılımcı- web tasarımcı -
Æ SEO YAZILIM

Bu habere yorum yapan ilk siz olun!

  • Ad Soyad:

  • Yorum:

  •  

    @name x

  • UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
    HAVA DURUMU
    Görüntülemek istediğiniz ili seçiniz:
    banner251
    EN ÇOK YORUMLANANLAR
    BUGÜN
    BU HAFTA
    BU AY
    ARŞİV