banner238

banner228

banner220

banner245

banner246

banner247

banner300
09 Mayıs 2024 Perşembe

GNL Reklam Bir Adım Önde

19 Mayıs kutlamalarında gerginlik

Taksim'de Atatürk Anıtı'na çelenk konulması sırasında gerginlik yaşandı.

19 Mayıs 2012 Cumartesi 19:26
19 Mayıs kutlamalarında gerginlik
banner304
19 Mayıs kutlamalarında gerginlik
Taksim'de Atatürk Anıtı'na çelenk konulması sırasında gerginlik yaşandı.
İstanbul'daki 19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı resmi kutlamalarının ilk adresi Taksim Cumhuriyet Anıtı oldu. Törende, anıta çelenk konulması sırasında gerginlik çıktı.

SAYGI DURUŞU KRİZİ
DSP'li olduğu belirtilen bir grup, "Önce saygı duruşu istiyoruz" diyerek İstanbul Gençlik Hizmetleri Ve Spor İl Müdürü Numan Güzey'in üzerine yürüdü. Araya girenler saygı duruşununun çelenk konulmasının ardından gerçekleşeceğini söyledi. Törenin saygı duruşunda bulunulması ile başlaması gerektiğini söyleyen grup, uzun süre ikna olmadı.

Yaşanan tartışmanın ardından grup, anıt önünde saygı duruşu yaptı.
BAKAN GÜNAY'A ANTALYA'DA TEPKİ
Antalya'daki 19 Mayıs Atatürk'ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı törenlerine katılan Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay'a, kutlamaların yapıldığı Cumhuriyet Meydanı'na girişi sırasında kalabalık bir grup tepki gösterdi.

Aralarında CHP'li ve İP'lilerin de bulunduğu grup, Günay meydana geldiği sırada, 'yuh' çekti, 'Türkiye laiktir, laik kalacaktır' sloganı attı. Meydandaki kutlamalar sağanak yağmur nedeniyle yarıda kesildi ve Atatürk Spor Salonu'na alınarak burada devam etti.

SAMSUN'DAKİ KUTLAMALAR
Samsun'da 19 Mayıs Atatürk'ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı kutlamaları kapsamında, Büyük Önder Atatürk'ün Samsun'a gelişini sembolize eden bayrak, Kurtuluş Yolu'ndaki Bandırma Vapuru'nun simgesi iskeleden karaya çıkarıldı. Daha sonra deniz subayı tarafından kara subayına teslim edilen bayrak, göndere çekilmek üzere kutlama törenlerinin yapılacağı 19 Mayıs Stadı'na götürüldü.

Katılımcılar, daha sonra zamanında otel binası olan ve Büyük Önder'in Samsun'a gelişinde kaldığı Gazi Müzesi'ne yürüdü. Atatürk'ün Samsun'a çıkışı sonrasında ikametgahına ayrılan ve bugün müze olarak düzenlenen tarihi binaya, Kurtuluş Yolu olarak adlandırılan güzergahtan yapılan yürüyüşe kalabalık vatandaş topluluğu da katıldı.
 

web tasarım - grafik tasarım - web yazılım - seo - seo yazılım - web reklam - web yazılımcı- web tasarımcı -
Æ SEO YAZILIM

Bu habere yorum yapan ilk siz olun!

  • Ad Soyad:

  • Yorum:

  •  

    @name x

  • UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
    HAVA DURUMU
    Görüntülemek istediğiniz ili seçiniz:
    banner251
    EN ÇOK YORUMLANANLAR
    BUGÜN
    BU HAFTA
    BU AY
    ARŞİV