banner238

banner228

banner220

banner245

banner246

banner247

banner300
03 Mayıs 2024 Cuma

CEM YILMAZ 51 OLDU HİÇ BU YAŞA GELECEĞİM AKLIMA GELMEMİŞTİ

23 Nisan Resepsiyonu

Komutanlar tam kadro resepsiyona katıldı...

23 Nisan 2012 Pazartesi 22:50
23 Nisan Resepsiyonu
banner266
23 Nisan Resepsiyonu
Komutanlar tam kadro resepsiyona katıldı...
23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı vesilesiyle TBMM'de düzenlenen resepsiyona Türk Silahlı Kuvvetleri'nin komuta kademesinin tam kadro katıldı.

ERDOĞAN İLK KEZ EŞİYLE RESEPSİYONA KATILDI
9 yıllık Ak Parti iktidarında 23 Nisan resepsiyonlarına eşi Emine Erdoğan'la katılmayan Başbakan Recep Tayyip Erdoğan 10 yıl sora eşiyle TBMM'nin düzenlediği 23 Nisan resepsiyonuna katıldı.
Muhalefet partilerinden sadece MHP lideri Devlet Bahçeli resepsiyonda yer alırken CHP ve BDP resepsiyona katılmadı.

10 SONRA İLK KEZ
Daha önceki yıllarda eşsiz ve eşli olarak iki ayrı davetiye gönderiliyordu. TBMM Başkanı Cemil Çiçek bu yıl tek bir davetiye gönderdi. 10 yıl sonra ilk kez eşli gerçekleştirilen 23 Nisan resepsiyonuna asker kanadından nasıl bir tepki geleceği merak konusuydu. Genelkurmay Başkanı Necdet Özel ve kuvvet komutanları tam kadro 23 Nisan resepsiyonuna katıldı.

Başbakan Erdoğan eşi Emine Erdoğan ile ilk kez 23 Nisan resepsiyonuna birlikte katıldı.Milletvekillerinde başörtülü eşleri ile ilk kez 23 Nisan resepsiyonuna birlikte katıldıları görüldü.

ERDOĞAN: ASKERİN TAM KADRO OLMASI ÖNEMLİ
Resepsiyonda gazetecilerin sorularını yanıtlayan Başbakan Erdoğan, eşli davetiye ve TSK'nın tam kadro resepsiyona katılmasını şu sözlerle değerlendirdi: "Resepsiyona bugün eşimle birlikte katılmak istedik, komuta kademesinin tam kadro resepsiyona katılması olumlu bir gelişme."

ABDULLAH GÜL: BDP DE KONUŞSAYDI
Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ise, 'Eşsiz olması normal değildi esas olması gereken eşli davet.TSK'nın resepsiyonda temsil edilmesi çok önemli. BDP'liler de konuşup görüşlerini aktarsaydı iyi olurdu.' dedi.

BAHÇELİ: İNTİKAM KOKUSU VAR
MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli resepsiyonda yaptığı açıklamada; Komutanlarımızın gelişi güzel bir adım olmuştur' dedi.

28 Şubat soruşturmasıyla ilgili sorulara da cevap veren Bahçeli, "Bugün 'İntikam almıyoruz' diyorlar ama intikam kokusu var" dedi.

''Toplumun yakın ilgisini çeken önemli davaları en kısa zamanda sonuçlandıracağız''

KILIÇ'A CUMHURBAŞKANLIĞI SEÇİMLERİ SORUSU
Anayasa Mahkemesi Başkanı Haşim Kılıç, katıldığı resepsiyonda gazetecilerin, zorunlu eğitimi 12 yıla çıkaran kanunun iptal başvurusuyla ilgili soruları üzerine, davayla ilgili raportörün görevlendirildiğini söyledi.

''İhdasi nitelikte bir İçtüzük değişikliği oluşturulduğu'' gerekçesiyle bir dava açıldığını belirten Kılıç, ''Ona da en kısa zamanda bakacağız tabii ki. Toplumun yakın ilgisini çektiği konuları kısa süre içerisinde sonuçlandırmamızı engelleyen bir durumumuz yok. Bu önemli davaları en kısa zamanda sonuçlandıracağız'' dedi.

''Cumhurbaşkanlığı seçimiyle ilgili sürenin daraldığının'' belirtilmesi üzerine Kılıç, konunun raportörde olduğunu ve raporun henüz hazırlanmadığını söyledi. Raportörün sadece bu konuyla ilgilendiğini ifade eden Kılıç, ''Takdir ederseniz bize gelen davalar bir çırpıda 'şöyledir, böyledir' diye raporu yazılacak olan davalar değil. Bunlar uzun, ince ve detaylı çalışmalar sonucunda bir rapora bağlanıyor ve daha sonra arkadaşlarımıza süre veriyoruz, arkadaşlarımız da o süre içinde hazırlığını yaparak müzakerelere başlıyoruz'' açıklamasında bulundu.

Gazetecilerin ''davayla ilgili totolar başladı?'' sözlerine Kılıç, ''Onlar tamamen bizim dışımızda. Onların bizimle uzaktan yakından ilgisi yok'' karşılığını verdi.

-23 Nisan resepsiyonu

-Adalet Bakanı Ergin:

-''(Elektronik kelepçe) Sistem şu anda uygulanabilir durumda

ancak belirli sayıda kelepçe var. Yılın ikinci yarısından

sonra elektronik kelepçe kullanımı daha da yaygınlaşacak''

ERGİN: ELEKTRONİK KELEPÇE YAYGINLAŞACAK
Adalet Bakanı Sadullah Ergin, elektronik kelepçe sisteminin uygulanabilir durumda olduğunu belirterek, ''Ancak belirli sayıda kelepçe var. Yılın ikinci yarısından sonra elektronik kelepçe kullanımı daha da yaygınlaşacak'' dedi.

"AĞAR NEDEN SERBEST" SORUSU
Resepsiyona katılan Ergin, bir gazetecinin, Mehmet Ağar'ın yakalama kararına karşın hala serbest olduğunu belirtmesi üzerine, ''İki gün sonra bu soruları soramayacaksınız'' dedi.

Denetimli Serbestlik Yasası ile ilgili elektronik kelepçe kullanımına ilişkin bir soru üzerine Ergin, denetimli serbestlikten 15 bin kişinin yararlanmasını öngördüklerini anımsattı. Ergin, elektronik kelepçeyle ilgili de ''Sistem şu anda uygulanabilir durumda ancak belirli sayıda kelepçe var. Yılın ikinci yarısından sonra elektronik kelepçe kullanımı daha da yaygınlaşacak'' diye konuştu.
 

beylikdüzü - beylikdüzü haber - beylikdüzü haberleri- beylikdüzü haberci - beylikdüzü haber merkezi - beylikdüzü belediyesi - beylikdüzü sakinleri
BEYLİKDÜZÜ HABER

Anahtar Kelimeler: Resepsiyonu23 Nisan

Bu habere yorum yapan ilk siz olun!

  • Ad Soyad:

  • Yorum:

  •  

    @name x

  • UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
    HAVA DURUMU
    Görüntülemek istediğiniz ili seçiniz:
    banner251
    EN ÇOK YORUMLANANLAR
    BUGÜN
    BU HAFTA
    BU AY
    ARŞİV