banner238

banner228

banner220

banner245

banner246

banner247

banner326
18 Mayıs 2024 Cumartesi

Adaylığımı açıklayacağım Aziz Yıldırım iddialara noktayı koydu

ABD'den olayla ilgili ilk açıklama

ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Victoria Nuland Akçakale'deki patlama ile ilgili, olayı kınıyor ve başsağlığı diliyoruz dedi.

04 Ekim 2012 Perşembe 00:20
ABD'den olayla ilgili ilk açıklama
banner263
ABD'den olayla ilgili ilk açıklama

ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Victoria Nuland Akçakale'deki patlama ile ilgili, olayı kınıyor ve başsağlığı diliyoruz dedi. 
ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Victoria Nuland, Suriye'den atılan top mermisinin Akçakale'ye düşmesiyle ilgili olarak, ''Ailelere içten başsağlığı dileklerimizi iletiyoruz ve Türkiye'nin egemenliğinin bu net ihlalini kuvvetle kınıyoruz'' dedi.

Günlük basın brifinginde Akçakale'deki gelişmelerle ilgili bir soruyu yanıtlayan Nuland, ''Birkaç saat önce Suriye'den bir top mermisinin Türkiye'ye düşmesi sonucu, en az 4 çocuk ve 1 kadının yaşamını yitirdiğini ve yaralananlar olduğunu anlıyoruz. Ailelere içten başsağlığı dileklerimizi iletiyoruz ve Türkiye'nin egemenliğinin bu net ihlalini kuvvetle kınıyoruz'' diye konuştu.

Nuland, ABD Dışişleri Bakanı Hillary Clinton'ın olayla ilgili olarak Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu ile telefon görüşmesi yapmasının beklendiğini de bildirdi.

Bir gazetecinin, Davutoğlu'nun BM Genel Sekreteri Ban Ki-mun ve BM-Arap Birliği Suriye Özel Temsilcisi El Ahdar el İbrahimi ile daha önce görüştüğünü hatırlatarak, ''Sizce bu Türkiye ile Suriye arasındaki dinamikte potansiyel bir değişime mi işaret ediyor?'' sorusunu yöneltmesi üzerine Nuland, şunları kaydetti:

''Sanırım Dışişleri Bakanı Davutoğlu'nun bu konuyla ilgili ileteceklerini bekleyip görmemiz gerekiyor, ancak Türkler en baştan beri, egemenlik haklarını ne kadar ciddiye aldıklarını çok net biçimde ortaya koydular ve özellikle uçak olayından sonra şiddetin artmasına karşı çok net uyarılarda bulunmaktalar. Dolayısıyla müttefikimiz Türkiye ile görüşmeyi bekleyeceğiz''. 

beylikdüzü - beylikdüzü keman - beylikdüzü piyano - beylikdüzü bale - beylikdüzü müzik merkezi - modern sanatlar akademisi - beylikdüzü sanat
BEYLİKDÜZÜ müzik

Bu habere yorum yapan ilk siz olun!

  • Ad Soyad:

  • Yorum:

  •  

    @name x

  • UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
    HAVA DURUMU
    Görüntülemek istediğiniz ili seçiniz:
    banner251
    EN ÇOK YORUMLANANLAR
    BUGÜN
    BU HAFTA
    BU AY
    ARŞİV