banner238

banner228

banner220

banner245

banner246

banner247

banner314
15 Mayıs 2024 Çarşamba

Adaylığımı açıklayacağım Aziz Yıldırım iddialara noktayı koydu

Başbakan Erdoğan anlatmak zorunda kalabilir

Özcan Yeniçeri, Büyükanıt ve Erdoğan’a dönük hazırlık yaptıklarını belirterek şunları söyledi: “Başbakan’a Dolmabahçe görüşmesini mutlaka soracağız" dedi.

02 Kasım 2012 Cuma 11:43
Başbakan Erdoğan anlatmak zorunda kalabilir
banner267
Başbakan Erdoğan anlatmak zorunda kalabilir

Özcan Yeniçeri, Büyükanıt ve Erdoğan’a dönük hazırlık yaptıklarını belirterek şunları söyledi: “Başbakan’a Dolmabahçe görüşmesini mutlaka soracağız" dedi. 

MHP Ankara Milletvekili Özcan Yeniçeri ise Büyükanıt ve Erdoğan’a dönük hazırlık yaptıklarını belirterek şunları söyledi: “Başbakan’a Dolmabahçe görüşmesini mutlaka soracağız" dedi.

Meclis Darbe Komisyonu 27 Nisan e-muhtırası konusunda dönemin Genelkurmay Başkanı emekli Org. Yaşar Büyükanıt’ı davet etti. Komisyon sözcüsü AK Parti milletvekili İdris Şahin, Başbakan Erdoğan’ı da davet etmeyi düşünüyoruz” dedi. Komisyon Başkanı Nimet Baş ise “Başbakan’ı çağırmak gündemimizde yok” diye konuştu.

Darbe ve Muhtıraları Araştırma Komisyonu Sözcüsü, Ak Parti Çankırı Milletvekili İdris Şahin “Sayın Başbakanımıza da bir davet yapmayı düşünüyoruz” derken, Komisyon Başkanı Nimet Baş, bunun gündemlerinde olmadığını söyledi.

DAVET YERİNE ZİYARET FORMÜLÜ

Komisyon, dönemin Genelkurmay Başkanı Emekli Orgeneral Yaşar Büyükanıt’a resmi davetini gönderdi. Şahin, “Henüz ‘Şu gün gelebilirim’ şeklinde bir beyan bize ulaşmadı” dedi. Büyükanıt’ın davete gelmesi durumunda, Erdoğan’ı komisyona davet etmek yerine dar kapsamlı bir heyetin kendisini ziyaret etmesi görüşü değerlendiriliyor. Ancak bu heyette muhalefetten üyelerin bulunup bulunmayacağı, görüşmede tutanak tutulup tutulmayacağı gibi konular belirsizliğini koruyor.

BAŞKAN-SÖZCÜ ÇELİŞKİSİ

Şahin dün Meclis’te düzenlediği basın toplantısında, Büyükanıt’a daveti açıkladıktan sonra “Sayın Başbakanımızla ilgili de aynı düşüncemiz var. Kendisine henüz ulaştırmış olduğumuz bir davet şu anda söz konusu değil. Ancak 28 Şubat’la ilgili dinlemelerimiz bittikten sonra Sayın Başbakanımıza da bir davet yapmayı düşünüyoruz” dedi. Baş ise “Hiç konuşmadığımız, değerlendirmesini yapmadığımız, karar altına almadığımız bir hususun haber olarak geçmesi bizi rahatsız etti. Sayın Başbakan’ı davet etmek gibi bir şey gündemimizde yok” dedi. Bunun üzerine yeniden açıklama yapan Şahin, “28 Şubat dinlemeleri bittikten sonra davet edeceğimiz konuklarımızın mutabakatı sağlanırsa dinleme düşünülebilir’ dedim. Davet edebiliriz ile davet ederiz arasında çok fark var” diye konuştu.

DOLMABAHÇE’Yİ SORACAĞIZ

MHP Ankara Milletvekili Özcan Yeniçeri ise Büyükanıt ve Erdoğan’a dönük hazırlık yaptıklarını belirterek şunları söyledi: “Başbakan’a Dolmabahçe görüşmesini mutlaka soracağız. Dolmabahçe’nin ordu üzerinde hükümetin operasyonuna Büyükanıt’ın evet demesi karşılığı bir pazarlık olduğu hep konuşuldu. Bu konuda şantaj, tehdit, blöf arasında gidip gelen kanaati var milletin. Bunun sorgulanması, açığa çıkması lazım.”

Çok film izlemişler

Komisyonda dün eski içişleri bakanlarından Rüştü Kazım Yücelen ile milletvekilleri arasında gerilim oldu. Milletvekillerinin, eski Emniyet Müdürü Adil Serdar Saçan ve Yeni Şafak gazetesine baskınla ilgili sorularına karşı Yücelen, “Bunların komisyonun görev alanına girmediğini düşünmekle birlikte cevap vereceğim, ama bunu Meclis’e olan saygımdan yapacağım. Açık denizin balığı derenin bulanık suyunda tutulmaz. Bu konudaki tüm tutanaklar bakanlıkta var. Bu iddialara inananlar herhalde çok film seyretmişler” dedi. Yücelen, “MGK üyeleri belli konularda fikirlerini söyler, tartışma yapılır ama netice bildirisi mutabakatla yayınlanır. 28 Şubat’taki bildiri de bu şartlar altında yayınlanmıştır” diye konuştu.
 

web tasarım - grafik tasarım - web yazılım - seo - seo yazılım - web reklam - web yazılımcı- web tasarımcı -
Æ SEO YAZILIM

Bu habere yorum yapan ilk siz olun!

  • Ad Soyad:

  • Yorum:

  •  

    @name x

  • UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
    HAVA DURUMU
    Görüntülemek istediğiniz ili seçiniz:
    banner230
    EN ÇOK YORUMLANANLAR
    BUGÜN
    BU HAFTA
    BU AY
    ARŞİV