banner238

banner228

banner220

banner245

banner246

banner247

banner248
18 Mayıs 2024 Cumartesi

Adaylığımı açıklayacağım Aziz Yıldırım iddialara noktayı koydu

Başbakan Erdoğan Diyarbakır'da konuştu

Erdoğan'ın sözleri sık sık sloganlarla kesildi.

16 Kasım 2013 Cumartesi 15:28
Başbakan Erdoğan Diyarbakır'da konuştu
banner321
Başbakan Erdoğan Diyarbakır'da konuştu
Erdoğan'ın sözleri sık sık sloganlarla kesildi.
Erdoğan'ı Diyarbakırlılar, 'Diyarbakır seninle gurur duyuyor' sloganları ile karşıladı. Erdoğan konuşmasında şunları söyledi; 'Ey Diyarbakır sizleri hasretle selamlıyorum. Diyarbakır Bağlar Hani Hazro Bismil Ergani Karapınar Kocaköy Lulp Lice Silvan sizi kalpten selamlıyorum. Hasretle selamlıyorum. Bugün buradan, Diyarbakır'dan Şanlıurfa'yı Hakkari'yi Muş'u Bitlis'i Van'ı 81 vilayetimizin tamamını selamlıyorum. Diyarbakır'ın kardeşi Erbil'i buradan selamlıyorum. 81 yıl önceydi. 21 Haziran 1932. Hakkari Şemdinli'den sınırdan çok önemli bir misafirlerimiz gelmişti. Toprakları uçaklarla bombalanmıştı. Köyleri yakılmış yıkılmıştı. Eşleri dostları akrabaları katledilmişti. Yerlerinden yuvalarından kopmuş sürgüne hüküm giymişlerdi.

BABA BARZANİ; 'TÜRKİYE'DE ASILMAYI BEKLİYORDUK'

Şemdinli'den kardeşlerinin yuvasına, Türkiye'ye geldiler. Buradaki kardeşleri onları muhabbetle kucakladı. 'Burası sizin evinizdir' dedi. Tarihte yaptıkları gibi ekmeklerini onlarla paylaştılar. Gelenlerden biri dedi ki 'Biz Türkiye'de asılmayı bekliyoduk. Bizi asmaları için ağır baskı vardı. Ama biz Türkiye'ye seve seve geldik. Bunu söyleyen Baba Mustafa Barzani'ydi. İslam dinine inanmış müslüman milletinde nasıl doğruluk dürüstlük sadakat varsa bütün bu özellikler Molla Mustafa Barzani'de de vardı. O 81 yıl önce Türkiye'ye misafir oldu. Bugün de onun oğlunu, değerli dostum Mesut Barzani'yi misafir ediyorum.
DİYARBAKIRLI ŞAİR SEZAİ KARAKOÇ'TAN ŞİİR

Bugün bir büyük kavuşmaya büyük bir kucaklaşmaya hep birlikte şahit oluyoruz. Büyük şair Sezai Karakoç'un dediği gibi; Baharın rengine sor, O ağacın çiçeklerine sor, Barış güvercinlerine sor, Arkadaşlık ve dostluğa sor, Hapishane duvarlarına sor, Onlar sana doğruyu söylerler. Ben seni çok özledim. İnan ki seni çok özledim.

KEŞKE O DA BURADA OLSAYDI

Tam 37 yıl süren bu acı bu kederli bu gereksiz özleme son veriyoruz. Türkiye'nin sesini bu toprakların sesini bugün artık vatanıyla sevdasıyla buluşturuyoruz. Nihayet Hoşgeldin Şivan Perwer diyorum. Annene babana Diyarbakır'a sevenlerinin gönlüne Hoş geldin diyorum. Ah, bugün keşke biri daha aramızda olaydı. Diyor ki 'Üzülmü sen üzülme, başını öne eğme, gün olur kavuşuruz dert etme Diyarbakır. Ağlama sen ağlama, kanlı bezler bağlama, bu yangın söner bir gün ağlama Diyarbakır.'

Ne var ki vatan hasret dosta hasret kardeşe hasret şekilde tam 13 yıl önce bugün gurbette hayata veda etti. Ahmet Kaya'yı, Diyarbakır'ın Malatya'nın evladını Türkiye'nin sesini, dostum Ahmet Kaya'yı rahmetle anıyorum. Ah diyorum o da burada olaydı. Çünkü ben Pınarhisar'a giderken o da beni uğurlamaya gelmişti. O gün türküleriyle uğurlamıştı beni.

PERWER İLE TATLISES'İ AHMET KAYA DA GÖRSEYDİ

Şivan Perwer ile İbrahim Tatlıses'i keşke Diyarbakır'da yan yana göreydi. Bizimle söyleseydi. Bizimle dinleseydi. Bugün Diyarbakır'daki bu buluşma hasret giderme var ya, inanıyorum ki Yunus Emre'nin Mevlana'nın Hacı Bektaş'ın ruhunu muaazzez etmiştir. İnanıyorum ki 13 yıl önce aramızdan ayrılan Ahmet Kaya'nın ruhunu muaazzez etmiştir. Biz pazara kadar değil mezara kadar biriz. Aynı toprakların aynı medeniyetin mensuplarıyız.


Şivan Perwer de, büyük sıkıntılarına rağmen İbrahim Tatlıses de buradalar. Kendisini çok iyi gördüm. İnşallah kısa süre içinde kendisinin cd'leri ile bir arada olacağız.

Bizim ortak tarihimize muhabbetimize sınır çizemezler. Bizim gönüllerimizi, kardeşlerim, hiçbir zaman birbirinden ayıramazlar. Geleceğe bu inançla yürüyeceğiz. Türkü Kürtten Kürdü Türkten ayıramazlar.


ZALİMLERİN SOFRALARINA OTURMAYACAĞIZ

Bundan sonra da zalimlerin yanında olmayacağız. Onların sofralarına oturmayacağız. Kuzeyi Güneyi Doğuyu Batıyı hep birlikte kucaklayacağız. Halep, Bağdat, Musul cayır cayır yanarken Diyarbakır'ın Yozgat'ın Çorum'un da canı yandı. Bir annenin çocuğu ile kendi ana dilinde konuşamıyor olmasından daha büyük bir azap ne olabilir ki. Şivan Perwer'in kasetlerinin nasıl saklandığını gizlendiğini ben bilirim. Ne yaşadıysak birlikte yaşadık. Rengi farklı olabilir tonu farklı olabilir şekli farklı olabilir ama aynı zulmü aynı ötelenmeyi hep bu toplumla birlikte yaşadık. 2995'te burada Diyarbakır'da size dedim ki 'sizin meseleniz bizim meselemiz' Allah'a hamdolsun o günden beri sözümüzün arkasındayız. Bizi tehdit ettiler kışkırttılar tuzaklar kurdular sabatojlar yaptılar ama biz bir tek geri adım bile atmadık.

YENİ TÜRKİYE'Yİ HEP BİRLİKTE İNŞA EDİYORUZ

Ama biz yılmadık, yaradanı yaradandan ötürü seveceğiz dedik. Candan serden geçmek gerekiyorsa geçeceğiz dedik. Bu kadim kardeşliği ne pahasına olursa olsun muhafaza edeceğiz dedik. Annalerin gözyaşlarını dindirmeye geçlerin ölmesine son vermeye ahdettik.

Biz 23 Nisan 1923 ruhu ile yeni bir Türkiye inşa ediyoruz. Yeni Türkiye'yi bu ülkedeki her etnik unsurla inşa ediyoruz.

Diyarbakırlı kardeşim Türk kardeşim Kürt kardeşim Zaza kardeşim Arap kardeşim bu Cumhuriyet senin Cumhuriyetin. Bu Cumhuriyet ne kadar İzmirli'nin ne kadar Ankaralı'nın ise işte o kadar senin de Cumhuriyetindir. Bu bayrak senin de bayrağındır. Sen bu bayrağın bu devletin sahibisin. artık hiç kimse kimseyi hor göremez. Kimse kimseye ikinci sınıf vatandaş muamelesi yapamaz. Hiçbir kültür hiçbir kimlik artık inkar edilemez. Yeni Türkiye'de ayrımcılık öteleme horlama olamaz.

Bu Cumhuriyeti hep birlikte kurduk. Herkes bu ülkenin vatandaşıdır. Sahibidir. Diyarbakırlı kardeşlerim bu yeni Türkiye'de bir şeye dikkat edeceğiz. Tek parti döneminin dayatmalırına izin vermeyeceğiz.

Aydınlara, şairlere tahammül edemeyenler bölgeye demokrasi, barış getiremezler. Farklılıklara tahammül edemeyenler bu bölgeye barış da refah da getiremezler. Biz size efendi olmaya değil, hizmetkar olmaya geldik. Bizim aracılara, tercümanlara ihtiyacımız yok.

SÖZ SİLAHTAN ETKİLİDİR

Bu ülkede kepenkler kapanmadığı için rahatsız olanlar var, yoksullukla mücadeleden rahatsız olanlar var. Bunlar bu güzel süreci sabote etmek için her yolu deniyorlar. Bunlara fırsat vermeyeceğiz, bunlara fırsat vermeyeceğiz. Benim Diyarbakır'da sizlerden bir ricam var eğer siz bu sürece sahip çıkarsanız bu bahara sahip çıkarsanız bu bahar büyüyecek daha da kalıcı olacak. Eğer Diyarbakır bu umuda sahip çıkarsa bu fidanlar çınar olacak kök salacak geleceğe umutla ilerleyecek. Unutmayın kardeşlerim söz silahtan etkilidir. Siyaset şiddetten çok daha etkilidir.

İşte bu yüzden Mesut kardeşim tarih yazdı. Şiddet acıdan gözyaşından ölümden başka bir şey getirmedi getirmez. O yüzden Diyarbakır'ın bu sürece sahip çıkmasını istiyorum. Tehditlere sabotajlara kışkırtmalara karşı tepkili olmasını istiyorum yeter artık demesini istiyorum. Yeter artık demeye var mıyız?

Unutmayın sizin sorumluluğunuz büyük. Diyabakır'rın sürece ışık tutmasını istiyorum. Bugün sizlere sadece değerli Mesut Barzani kardeşimle gelmedim. Bugün size sadece 37 yılın hasretini bitiren Şivan Perwer'le gelmedim. İbrahim Tatlıses'le gelmedim. Bugün büyük bir açılışı gerçekleştirmek için geldim. Bugün bu açılış ile Diyarbakır'a eski para ile 740 trilyonluk yatırım kazandırıyoruz.

web tasarım - grafik tasarım - web yazılım - seo - seo yazılım - web reklam - web yazılımcı- web tasarımcı -
Æ SEO YAZILIM

Bu habere yorum yapan ilk siz olun!

  • Ad Soyad:

  • Yorum:

  •  

    @name x

  • UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
    HAVA DURUMU
    Görüntülemek istediğiniz ili seçiniz:
    banner230
    EN ÇOK YORUMLANANLAR
    BUGÜN
    BU HAFTA
    BU AY
    ARŞİV