banner238

banner228

banner220

banner245

banner246

banner247

14 Mayıs 2024 Salı

Adaylığımı açıklayacağım Aziz Yıldırım iddialara noktayı koydu

Basına KCK operasyonu protesto edildi

Gazeteciler, KCK operasyonları kapsamında 38 basın mensunun gözaltına alınmasını protesto etti.

21 Aralık 2011 Çarşamba 00:00
Basına KCK operasyonu protesto edildi
banner229
Basına KCK operasyonu protesto edildi
Gazeteciler, KCK operasyonları kapsamında 38 basın mensunun gözaltına alınmasını protesto etti.
Yürüyüşe katılanlar Özgür Gündem ve Azadiya Welat gazetelerini taşıyarak gözaltılara tepki gösterdi.

Sanatçı Ferhat Tunç, Tutuklu Gazetecilerle Dayanışma Platformu Sözcüsü Necati Abay ve gazeteci Banu Güven'in de aralarında olduğu çok sayıda gazeteci, aydın, yazar ve siyasi parti temsilcisi Taksim Meydanı'nda toplandı.

Türkiye Gazeteciler Sendikası Genel Sekreteri Alper Turgut, sabah yine baskınlarla uyandıklarını ifade ederek, "Bu sabah yine gazeteciler gözaltına alındı, evleri arandı, siyasi operasyonlarla karşı karşıya kaldık" dedi.

Gerçekleştirilen operasyonlarla tüm muhalif basın yayın kurumların ve çalışanlarının susturulmak istendiğini kaydeden Turgut, dışarıda olanlara ise "susmazsınız size de sıra gelecek" mesajlarının verildiğini ifade etti.

'AKP ABLUKASINI ÖZGÜR BASIN DAĞITACAK'
Turgut'un adından söz alan Özgür Gündem editörlerinden Bayram Balcı ise yaşanan bu sürecin Tansu Çiller ve Süleyman Demirel dönemlerinde de yaşandığını hatırlattı. 90'lı yıllarda Kürt ve muhalif basın yayın kurumlarının bombalandığını, gazetecilerin sokak ortasında katledildiğini belirten Balcı, "Yapılabilecek her şeyi denediler ama başaramadılar. Kürt basını asla susmadı, asla susmayacak da. Bu AKP ablukasını özgür basın dağıtacak" dedi.

ANKARA'DA DA EYLEM VARDI
Çağdaş Gazeteciler Derneği ve Türkiye Gazeteciler Sendikası Ankara Şubesi tarafından İnsan Hakları Anıtı önünde gerçekleştirilen eylemle 38 gazetecinin KCK kapsamında gözaltına alınmaları protesto edildi.

Gazetecilerin gerçekleştirdiği eyleme CHP milletvekilleri Musa Çam ve Veli Ağbaba ile BDP milletvekilleri Sebahat Tuncel ve Ertuğrul Kürkçü de destek verdi.

Anıt önünde toplanan gazeteciler ellerinde BirGün, Azadiya Welat, Evrensel ve Gündem gazetelerini taşırken, gazeteciler "Özgür Basın Susturulamaz-Gözaltı ve Tutuklamalara Son" yazılı pankartın ardında eylemlerini gerçekleştirdi.
 

Tabela - Neon Tabela - Beylikdüzü Tabela - Beylikdüzü Neon - Beylikdüzü Led - Beylikdüzü - Beylikdüzü Reklam - Beylikdüzü Matbaa -
BEYLİKDÜZÜ TABELA NEON

Bu habere yorum yapan ilk siz olun!

  • Ad Soyad:

  • Yorum:

  •  

    @name x

  • UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
    HAVA DURUMU
    Görüntülemek istediğiniz ili seçiniz:
    banner251
    EN ÇOK YORUMLANANLAR
    BUGÜN
    BU HAFTA
    BU AY
    ARŞİV