banner238

banner228

banner220

banner245

banner246

banner247

banner248
09 Mayıs 2024 Perşembe

Benzin ve motorine indirim geliyor

Başkanlara Reklam Yasağı

Belediye hizmetlerinin tanıtımı için hazırlanan reklam panolarında hizmetlerden çok başkanların isim ve fotoğraflarının ön plana çıkarılması üzerine İçişleri Bakanlığı tarafından hazırlanan genelgeyle başkanların reklamlarını yapması yasaklandı.

12 Mart 2012 Pazartesi 15:01
Başkanlara Reklam Yasağı
banner265
Başkanlara Reklam Yasağı
Belediye hizmetlerinin tanıtımı için hazırlanan reklam panolarında hizmetlerden çok başkanların isim ve fotoğraflarının ön plana çıkarılması üzerine İçişleri Bakanlığı tarafından hazırlanan genelgeyle başkanların reklamlarını yapması yasaklandı.

Belediye hizmetlerinin tanıtımı için hazırlanan reklam panolarında hizmetlerden çok başkanların isim ve fotoğraflarının ön plana çıkarılması üzerine İçişleri Bakanlığı tarafından hazırlanan genelgeyle başkanların reklamlarını yapması yasaklandı
Yatırımların tanıtımı yapılırken, belediye başkanlarının isimleri, fotoğrafları ve imzaları büyük bir şekilde afişlerde yer alıyor ve yapılan hizmetten daha çok göze çarpıyordu. İçişleri Bakanlığı'nın yayınladığı genelge ile belediye başkanlarının açık hava reklamlarında hizmetlerden ziyade kendi reklamlarını yapan bu uygulamanın önüne geçti.
İçişleri Bakanlığı Mahalli İdareler Genel Müdürlüğü tarafından 9 Şubat 2012 tarihinde Türkiye genelindeki tüm büyükşehir belediyelerinin tanıtım ve kutlama harcamaları ile ilgili bir genelge yayınlandı. Bu genelgeye göre şehir genelinde birçok noktada bulunan reklam panolarına büyükşehir ve ilçe belediye başkanlarının kendi fotoğraflarının ve isimlerinin bulunduğu reklam afişleri ön plana çıkarılarak reklam yapılamayacak. Bu genelgenin yayınlanmasının ardından şehir genelinde Büyükşehir ve ilçe belediye başkanlarının fotoğraflarının ve isimlerinin bulunduğu reklam afişleri kaldırıldı.
İçişleri Bakanı İdris Naim Şahin'in imzası ile yayınlanan genelgede, 5393 sayılı Belediye Kanunu ile 5216 sayılı Büyükşehir Belediyesi Kanunu'nun beldelerin tanıtımı için belediyeleri yetkili kıldığı belirtilerek, "Bakanlığımızca, belediyeler tarafından gerçekleştirilen tanıtım faaliyetlerinde beldenin, kurumun ya da yürütülen hizmetin tanıtımından ziyade, hizmeti sunan belediye başkanının fotoğraf ve isminin ön plana çıkarıldığı, tanıtım hizmetleri yapılırken kamu kaynaklarının israf edildiği şeklinde yakınmalar intikal etmektedir. Söz konusu olumsuz algılamanın önüne geçilebilmesi amacıyla, belediyelerce gerçekleştirilecek tanıtım faaliyetlerinde belde halkının algılaması dikkate alınarak pozitif algılamayı sağlayacak şekilde beldenin tanıtımı esas alınacak, belediye başkanının şahsi tanıtımının yapıldığı düşüncesine sebebiyet verebilecek uygulamalardan özenle kaçınılacaktır. Yol ve kaldırım yapımı, asfalt yenilemesi ve çevre düzenlemesi gibi rutin hizmetler için tanıtım yapmak yerine bilgilendirme gereken hizmetler belirlenerek bu hizmetler için tanıtım yapılacaktır. Yapılacak tanıtım faaliyetlerinde kişiler değil, hizmet ve faaliyetler ön plana çıkarılacaktır. Belediyelere ait reklam panolarında kutlama mesajları yayınlanırken, belediye ya da yapılan hizmetler yerine belediye başkanının adı ile fotoğrafının ön plana çıkarılması biçimindeki uygulamalardan kaçınılacaktır. Genelge hükümleri tüm belediyelerce hassasiyetle uygulanacak, genelgenin uygulanmasında gerekli gözetim ve denetim, ilgili valilikler ve Bakanlık denetim elemanlarınca gerçekleştirilecektir" denildi.

 

Tabela - Neon Tabela - Beylikdüzü Tabela - Beylikdüzü Neon - Beylikdüzü Led - Beylikdüzü - Beylikdüzü Reklam - Beylikdüzü Matbaa -
BEYLİKDÜZÜ TABELA NEON

Bu habere yorum yapan ilk siz olun!

  • Ad Soyad:

  • Yorum:

  •  

    @name x

  • UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
    HAVA DURUMU
    Görüntülemek istediğiniz ili seçiniz:
    banner251
    EN ÇOK YORUMLANANLAR
    BUGÜN
    BU HAFTA
    BU AY
    ARŞİV