banner238

banner228

banner220

banner245

banner246

banner247

banner248
29 Nisan 2024 Pazartesi

CEM YILMAZ 51 OLDU HİÇ BU YAŞA GELECEĞİM AKLIMA GELMEMİŞTİ

BDP'ye öğrencilerden şok

ŞIRNAK Valisi Hasan İpek, BDP ve DTK’nın, anadilde eğitim için okulları bir hafta boykot kararına çocukların uymadığını söyledi.

16 Eylül 2013 Pazartesi 12:46
BDP'ye öğrencilerden şok
banner229
BDP'ye öğrencilerden şok
ŞIRNAK Valisi Hasan İpek, BDP ve DTK’nın, anadilde eğitim için okulları bir hafta boykot kararına çocukların uymadığını söyledi. İpek, "Ben tüm Türkiye’ye ve dünyaya bunu ilan etmek istiyorum. Şırnaklı artık 30 yıldan beri bıktı her taraftan sıkıştırılıp azarlanmaktan ve bunlara uymayacaklar inşallah. Türkiye’de okullar nasıl ise burada da onun gibidir. Normal eğitim öğretimimiz devam ediyor" dedi.



BDP ve DTK’nın anadilde eğitim için okulları bir hafta boykot kararı almasına rağmen, Şırnak’ta ilk gün okula katılım oranının yüzde 70’lerde olduğu bildirildi. Şırnak Valisi Hasan İpek, gazetecilere yaptığı açıklamada, Şırnak’ta eğitimin normal şekilde başladığını belirtti. İpek şunları söyledi:

"Şırnaklının 30 yıldır çektiği eziyet bence yeter. İnsanlar eğitim alsın. Türkiye’nin her yerinde insanlar eğitimlerini alıyor. Türkiye’nin her yerinde ekonomilerini geliştiriyorlar. Sosyal alanda gelişiyor ve haliyle iller gelişiyor. Şırnak’ta çocukların okullarına gitmemesini sağlayarak propaganda yapmak kadar kötü bir şey olabilir mi? Bu Şırnaklı’ya eziyet değil mi? Bu Şırnak insanının normal yaşamaya hakkı yok mu? Politik mücadele ayrı bir şey. Çocukların eğitimine karşı çıkmak, yani çocukları eğitimden mahrum bırakmaya yönelik propaganda yapmak kadar kötü bir şey olabilir mi?"

’HİÇBİR SIKINTIMIZ YOK’

Çocukların boykota uymadığını söyleyen Vali İpek, Şırnaklı’ların çok bilinçli insanlar olduklarını kaydederek şöyle konuştu:

"Propagandalara uymuyorlar ve uymayacaklar. Biz de bu anlamda Şırnaklı velilerin hepsine teşekkür ediyoruz. Benim öğretmenlerim milli eğitim müdürüm hepsi yerinde. Çocuklarımızın eğitim öğretimi başladı, hiçbir sıkıntımız yok. Ben tüm Türkiye’ye ve dünyaya bunu ilan etmek istiyorum. Şırnaklı artık 30 yıldan beri bıktı her taraftan sıkıştırılıp azarlanmaktan ve bunlara uymayacaklar inşallah.Türkiye’de okullar nasıl ise burada da onun gibidir. Normal eğitim öğretimimiz devam ediyor" dedi.


'Okulları bir hafta boykot çağrısı' Diyarbakır’da da yanıtsız kaldı. Kentin çoğu bölgesinde öğrenciler yeni eğitim yılının ilk gününde okulları doldurdu.BDP, geçtiğimiz günlerde yaptığı açıklama ile anadilde eğitimin tanınması için okulların bir hafta boykot edilmesi çağrısında bulundu. Kent merkezindeki okulların çoğunda, 2013-2014 eğitim öğretim yılının ilk gününde öğrenciler okullarına gelerek, ders kitaplarını aldı. Yeni arkadaşları ile tanışan bazı öğrencilerin heyecanlı olduğu gözlenirken, bazı öğrenciler ise okullarına velileri ile geldi.Çocuğunu okula getiren bir veli, “Yeni eğitim yılı ile birlikte okulların açılması çocuklarımız için iyidir. Bunu veli olarak iyi karşılıyoruz. BDP’nin boykot çağrısı ile ilgili bir şey söylemiyorum. Ben çocuğumu alıp okula getirdim” dedi.Öğrenciler ise, okulun açılmasından dolayı mutlu olduklarını, ailelerinin okulu boykot etmelerini istediklerini, fakat kendilerinin buna uymayarak okula geldiklerini belirtti.Yeni eğitim öğretim yılı ile birlikte Türkiye genelinde 17 milyon, Diyarbakır’da ise 400 bine yakın öğrenci ders başı yaptı.

beylikdüzü - beylikdüzü keman - beylikdüzü piyano - beylikdüzü bale - beylikdüzü müzik merkezi - modern sanatlar akademisi - beylikdüzü sanat
BEYLİKDÜZÜ müzik

Bu habere yorum yapan ilk siz olun!

  • Ad Soyad:

  • Yorum:

  •  

    @name x

  • UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
    HAVA DURUMU
    Görüntülemek istediğiniz ili seçiniz:
    banner251
    EN ÇOK YORUMLANANLAR
    BUGÜN
    BU HAFTA
    BU AY
    ARŞİV